Brummen

TYPE

Monument

KAMERS

5

LOCATIE

Brummen
Adres: Zutphensestraat 294 6971 JR BRUMMEN
Huurprijs: € 1.150
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1855
Ligging: beschutte ligging, buiten bebouwde kom, landelijk gelegen
Oppervlakte: 154 m2
Oppervlakte perceel: 4855 m2

IN VERBAND MET DE GROTE BELANGSTELLING IS DE INSCHRIJVING TOT NADER ORDER GESLOTEN.
WIJ ZIJN BEZIG MET EEN EERSTE SELECTIE.

Te huur op landgoed Klein Bonga te Brummen: het koetshuis.
Aan de rand van Brummen ligt op de grens met de bebouwde kom, maar echt in het buitengebied, Huize Klein Bonga: een fraai ensemble van een herenhuis (1835) en een koetshuis (1855) in een weelderige tuin van 5.000 m².
De eigenaren zijn op zoek naar nieuwe erfbewoners voor het koetshuis.

In de afgelopen jaren zijn zowel het herenhuis als het koetshuis weer gerenoveerd tot comfortabele woonhuizen, die na restauratie beide op de gemeentelijke monumentenlijst zijn geplaatst. Daarnaast is de tuin weer teruggebracht in de staat waarin ontwerpster Elisabeth Stam deze ooit had bedacht.

Wonen op Klein Bonga betekent meer dan alleen een dak boeven je hoofd, het is ‘a way of life’ die je samen met erfgenoten deelt, net als de tuin en de schuur. De mensen naast je zijn niet alleen je buren, maar een wezenlijk onderdeel van het leven op Klein Bonga. Vandaar dat de verhuur geschied op basis van gunning, in eerste instantie op basis van een tijdelijk contract, en wanneer het beide partijen bevalt kan hier iets heel moois ontstaan.

Indeling
De uitnodigende deurpartij in de gevel waar de koetsdeuren altijd open staan, brengt je in de hal van de woning, alwaar het toilet en de trapopgang. Het vele glas in de wanden geven je meteen een ruimtelijke blik over de hele beneden verdieping. Op de vloer een prachtige Belgisch hardstenen vloer in Romaans verband. De ruime woonkeuken heeft een door een interieur bouwer gemaakte keuken in een u-opstelling. Werkblad en houten delen zijn van Rosewood (FSC), een zeldzaam mooie houtsoort. Inbouw apparatuur van A-merken, en eindeloos veel kastruimte maken dit een heerlijke keuken om eten te bereiden en te nuttigen, aan een grote tafel midden in de keuken. Uitzicht vanuit de keuken heb je op de appelbomen en de kippenwei van de biologisch dynamische boerderij De Meander waar je tevens je biologische gekweekte groente en fruit kunt halen. De kamer is zeer ruim en licht, met openslaande deuren naar de tuin. De visgraat vloer van Rosewood geeft een warme en chique uitstraling, en de inbouw houtkachel zorgt voor vele genoeglijke uurtjes. De benedenverdieping is verder voorzien van klassieke gietijzeren radiatoren en vloerverwarming. De bovenverdieping heeft nog de gebinten van de oorspronkelijke bouw, maar de indeling is compleet gewijzigd naar drie slaapkamers, een badkamer met ligbad, een berging, een toilet en een cv-ruimte. Voldoende om comfortabel en riant te wonen.

Tuin en schuur worden door de bewoners van beide huizen gebruikt. Er is voldoende plaats in de tuin om met de nodige privacy buiten te zitten, en er is een ingang op de Zutphensestraat zowel als op de Hogenenk aan de achterkant. Fijn dat dit straatje doodlopend en verkeersluw is. Voor parkeren is voldoende plek op eigen terrein. Op het weilandje is ruimte voor kleinvee zoals schapen of kippen, of je kunt er je eigen moestuintje beginnen.

Invloed op de huurprijs
Wil je luieren in de tuin en genieten van het buitenleven zonder al te veel inspanningen. Dat kan: in de huurprijs worden dan servicekosten voor tuin- en erfonderhoud mee berekend. Wil je actief meehelpen in de werkzaamheden die erf, tuin en huis met zich meebrengen, dan spreken we een andere huurprijs af. Een beetje handig zijn en de handen steken uit de mouwen loont hier.

Brummen ligt op de grens van de Veluwezoom en de Achterhoek, langs de IJssel. Alle noodzakelijke voorzieningen zijn in het dorp aanwezig, en verder kent Brummen een actief sociaal en cultureel programma. Zutphen, Arnhem en Apeldoorn zijn dichtbij voor een uitgebreider aanbod. Het gebied rondom Brummen kenmerkt zich door agrarische gronden afgewisseld met bos en Natuurlandschappen. In Brummen staan nog veel monumentale panden waardoor het dorp een vriendelijk karakter heeft behouden. Een NS-station zorgt voor een goede verbinding tussen Arnhem en Zutphen-Deventer-Zwolle, terwijl je met de auto via de N-wegen vlot op de snelwegen A12, A50 en A1 bent.

Bij getoonde interesse krijg je een email adres waar een beknopte introductie/motivatie naar toe gestuurd kan worden.
Aanvaarding: per direct
Huurprijs: vanaf € 1.150,- excl. gas, water en elektra


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).