Voorthuizen

TYPE

Monument

KAMERS

n.b

LOCATIE

Voorthuizen
Adres: Zeumerseweg 49
Vraagprijs: 750.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1975
Ligging: vrij uitzicht;landelijk gelegen;in bosrijke omgeving;buiten bebouwde kom
Oppervlakte: 136 m²
Oppervlakte perceel: 5156 m²

Buiten de bebouwde kom, nabij de recreatieplas Zeumeren ligt deze ruime semi-bungalow met uitzicht over mooie landerijen. De woning met dakkapel is goed onderhouden, het schilderwerk is in 2020 bijgewerkt en staat op een ruim perceel van 5.156 m².
De bijgebouwen op het perceel zijn recent gebouwd of gerenoveerd. Het perceel is voorzien van twee paardenstallen, een buitenbak/paddock met aansluitend een paardenwei en een recent aangelegde longeercirkel. Dé ideale plek om hobbymatig paarden te houden.
Optioneel te koop is het aan de overzijde van de woning gelegen weiland met een oppervlakte van maar liefst 7.600 m² met daarop een gedraineerde rijbak van 60 x 20 m.
Verschillende uitvalswegen zoals de A1, A30, provinciale wegen, maar ook een transferium en treinstation richting het westen zijn dichtbij gelegen.
Deze woning biedt de vrijheid van het landelijk wonen en de lusten van de centrale ligging.

BOUWKENMERKEN

Bouwjaar: 1975;
Bouwwijze: Traditioneel gebouwd;
Isolatie: Volledige isolatie;
Woonoppervlakte: 136 m²;
Inhoud: 477 m³;
Perceeloppervlakte: 5.156 m²;
Energielabel: C (definitief)

INDELING

Parterre
De entreehal biedt toegang tot de woonkamer, badkamer, 2 slaapkamers, waarvan 1 met grote vaste kast en de bijkeuken. De bijkeuken biedt toegang tot een grote proviand kelder en het separaat toilet, voorzien van fonteintje. De woonkamer heeft veel lichtinval en beschikt over een gashaard en open keuken. De keuken is voorzien van een spoelbak, vaatwasser, koelkast, inductiekookplaat en combi-oven.
De badkamer beschikt over een douchecabine en dubbele wastafel met wastafelmeubel.
De twee slaapkamers kunnen ook gebruikt worden als werk- en/of studeerkamers. Beiden zijn voorzien van een vaste ethernet aansluiting.

1e Verdieping
In de hal is er toegang tot de eerste verdieping via een vaste trap. De overloop biedt toegang tot drie slaapkamers, het 2e toilet, een vaste kast en er is een separate wasbak aanwezig. Op de overloop is er nog toegang tot de vliering via een vlizotrap. Twee van de drie slaapkamers zijn voorzien van ruime vaste kasten.

BIJGEBOUWEN

Gedeeltelijk aangebouwde stenen berging
Tussen het woonhuis en de berging is een overkapping met 3 lichtkoepels aanwezig, de ruime berging is gedeeltelijk aangebouwd en is voorzien van een spoelbak, wasmachine aansluiting en een ladder naar de vliering van de berging. De berging beschikt ook over een kelder voor opslag, bereikbaar via een vaste trap. In de kelder staat de eigen watervoorziening (Norton). Oppervlakte: ca. 33 m².

Schuur
De vrijstaande schuur biedt extra opslagmogelijkheden inclusief een gedeeltelijk open opslagruimte. De schuur is voorzien van elektra. Ook beschikt dit bijgebouw over een ingebouwde kast. Oppervlakte: ca. 45 m² (inclusief open opslagruimte).

Tuinhuis
Tussen de schuur en de stallen staat een knus tuinhuis, opgetrokken uit hout en het beschikt over een veranda. Oppervlakte: ca. 19 m² (inclusief veranda).

Stallen
De stallen zijn voorzien van elektra en water. Voor de 2 ruime boxen (9 m²) is een overdekte poets- en opzadelplaats aanwezig. Naast de stallen is een carport aanwezig. Oppervlakte: ca. 49 m² (inclusief carport).

Houtopslag
De houtopslag is opgetrokken uit hout, beschikt over 3 aparte compartimenten en kan ca. 20 m³ hout bevatten. Oppervlakte: ca. 10 m².

VOORZIENINGEN
– Rolluiken aan de zuid- en westzijde van de woning;
– Buitenbak/paddock met zand ondergrond en wateraansluiting;
– Gedraineerde longeercirkel met zand ondergrond;
– Stal met 2 boxen;
– Gemetselde mestopslag van ca. 25m³;
– Houten omheining en gaashekwerk rondom het perceel;
– Het geheel is aangesloten op alle nutsvoorzieningen (inclusief glasvezel);
– Aan de overzijde van de weg is optioneel een weiland te koop met een oppervlakte van 7.600m². Het weiland beschikt ook over een gedraineerde buitenbak van 60 x 20m en een voormalige garage.

TUIN

Het perceel is goed onderhouden, voorzien van nette bestrating en een ruim gazon met robotmaaier. Er is een ruim opgezette oprijlaan met automatisch toegangshek aanwezig. Aangrenzend aan de woning bevindt zich een riant bestraat terras, omgeven door een border met uitbundige beplanting en een haag voor optimale privacy. Daarnaast kunt u het gehele jaar door van uw tuin en de ondergaande zon genieten in het tuinhuis met veranda.

EIGEN TEKST VERKOPERS

15 jaar geleden hebben wij na lang zoeken eindelijk de voor ons ideale woning gevonden, waar wij nog steeds met veel plezier wonen. Vrij wonen in het buitengebied met alles aanwezig voor onze hobby en toch alle winkels en overige voorzieningen dichtbij. Nu de pensionering nadert willen wij kleiner gaan wonen en veel gaan reizen.


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).