Rotterdam

TYPE

Monument

KAMERS

8

LOCATIE

Rotterdam
Adres: Wollefoppenstraat 65
Vraagprijs: 1.100.000
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1890
Ligging: aan rustige weg, in centrum, in woonwijk, beschutte ligging
Oppervlakte: 273 m²

HALLELUJAH!

Soms kom je op plekken die zo oogverblindend mooi zijn dat je alleen maar blij kan worden van wat je ziet en ervaart. Deze voormalige verffabriek uit 1893 aan de Wollefoppenstraat 65 in Rotterdam is er zo eentje.

Dit industriële pand is op een geniale manier getransformeerd naar een uniek split-level-loft. De ruimtelijke beleving zal elke liefhebber doen watertanden, maar ook hebberig maken. Dit is een loft dat een magische aantrekkingskracht heeft op iedereen die gevoelig is voor ruimte, stijl, vormgeving en schoonheid (of een combinatie van).

Het is de ruimte, de hoogte, de verschillende niveaus, maar ook de materiaalkeuze, de afwerking en de strakke lijn die dit loft tot een begerenswaardig bezit maken. Het is ook een object dat heel praktisch is.
Een ruime entree leidt naar de grote woonkeuken (circa 51 m2) op de begane grond, voorzien van alle gemakken (vaatwasser A+++, quooker, downdraft inductiekookplaat, combi-oven én stoomoven met oven).

Aan de straatzijde is een inpandige garage met bergruimte. Een fijne, subtropisch getinte stadstuin (pal west) aan de achterzijde met achteruitgang en een royale living met openhaard (circa 40 m2) op de eerste verdieping. Een plek om te relaxen of te werken (circa 29 m2) kan weer een niveau hoger. En dan de slaapverdieping (circa 78 m2), die weer een verdieping hoger ligt. Hier drie fraaie slaapkamers en maar liefst twee badkamers, waarvan de luxe master bathroom met ligbad voor twee en twee douches, centraal is geplaatst tussen de hoofdslaapkamer en de walk-in closet.

Tot slot de bovengelegen kapverdieping (circa 56 m2) is ideaal als wellnessruimte, vierde slaapkamer, gastenverblijf, inwonende (schoon)ouders of plek voor een au pair. Het heeft een pantry voorzien van inductiekookplaat, vaatwasser en koelkast. Er is ruimte voor een badkamer en sauna (niet gerealiseerd) en het dakterras maakt het plaatje compleet. Een heerlijke knusse plek met zicht over Rotterdam.

De Wollefoppenstraat zelf ligt in de wijk Kralingen-West, op steenworp afstand van het centrum, Kralingse bos en alle uitvalswegen en met alle dagelijkse voorzieningen op loopafstand. Kortom dit huis is hét ideale split-level-loft voor een gezin, maar ook aantrekkelijk voor een (heren)stel, succesvolle ondernemer, artiest of een voetbal(ster).

ACHTERGROND
De oude Verffabriek aan de Wollefoppenstraat 65 is één van de laatste panden in een rijtje dat niet is platgebombardeerd in de Tweede Wereldoorlog. Het industriële pand maakte in 2012 deel uit van het project Rotterdamse Klushuizen, waarbij de hele rij kluswoningen opnieuw werd gefundeerd. Bij aanvang van de bouw van de Verffabriek waren alleen nog de bouwmuren, de voorgevel en het dak over. Reden voor de huidige eigenaars en initiatiefnemers om ZECC Architecten uit Utrecht in te schakelen: een befaamd bureau dat al veel transformaties op zijn naam heeft staan. De heldere lijn en het materiaalgebruik zijn het visitekaartje van dit architectenbureau met veel ervaring in herbestemmingsprojecten.

ZECC Architecten ontwierp dit ultieme split-level-loft, met de garage, entree en berging voor, de keuken-met-verhoogd-plafond op de begane grond- achter, de living op de eerste verdieping- voor, en een werkplek op de verhoogde eerste verdieping-achter. Het huis werd compleet nieuw gefundeerd en opgebouwd en voorzien van een nieuwe moderne achtergevel en nieuwe geïsoleerde kap met nieuwe dakgoten en pannen. In de vide is rekening gehouden met plaatsing van een lift en de woning is uitgerust met een centraal stofzuigsysteem, vloer- en wandverwarming en domotica-toepassingen. Deze moderne technieken worden gecombineerd met oude elementen. Zo is een woningscheidendemuur gestript, zodat de oude bakstenen weer in het zicht zijn gekomen en zijn de meer dan honderd jaar oude spanten blank gehouden.

Dit bijzondere split-level-loft is ontworpen met een ongelofelijk oog voor detail, waarbij op geniale wijze is gespeeld met volume, verbinding en functie enerzijds en het gebruik van verschillende bouwmaterialen anderzijds. Bijzonder zijn de in RVS uitgevoerde kolomradiatoren en de 3 cm dikke mahoniehoutenvloeren in de woonkamer en gehele tweede verdieping. De traptreden naar de living, ook uitgevoerd in mahoniehout, gaan over in een combinatie van mahoniehout en antraciet staal en leiden naar de werkplek. De trap naar de slaapverdieping is uitgevoerd in hetzelfde antraciet gepoedercoate staal, terwijl de trap naar de kapverdieping volledig in het wit is uitgevoerd. Mooi detail is dat de afstandhouders van de dubbele beglazing niet aluminiumkleurig zijn uitgevoerd maar zwart. En de speciaal voor de Verffabriek vervaardigde espagnoletten maken het plaatje compleet).

WOLLEFOPPENSTRAAT
De Wollefoppenstraat verwijst naar het vroegere ambacht en de polder Wollefoppen. In 1297 is al sprake van 14 morgen land in Wolffhoep. 1 morgen is iets kleiner dan 1 hectare. Daarnaast komt later ook Wolfhoppen voor. Daar in de oudste bronnen zowel Wolf als Foppe als voornamen voorkomen, kan worden aangenomen dat een Wolf Foppen één van de oudste eigenaars en misschien wel de bedijker van dit land was. De Wollefoppenweg en het Wollefoppenpark liggen in de voormalige polder).

KORTOM
Een uniek split-level-loft op een prachtige locatie in Rotterdam, bij uitstek geschikt voor een gezin of mensen die van rust en ruimte houden

INTERESSE?
Neem contact met ons op wij informeren u graag!


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).