Amsterdam

TYPE

Monument

KAMERS

Kantoorruimte

LOCATIE

Amsterdam
Adres: Windroosplein 73 1018 ZZ Amsterdam
Vraagprijs: Prijs op aanvraag
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: -1906
Ligging: in woonwijk
Oppervlakte: 611 m2
Oppervlakte perceel: 529 m2

Te koop
Circa 611 m² v.v.o. KANTOORLOCATIE (ruime publiekrechtelijke bestemming, o.a. bestemming: horeca, zie pagina 6 van de verkoopbrochure) aan open vaarwater inclusief bedrijfswoning/kantoor. Realisatie van daglichttoetreding is oa. mogelijk middels aanpassing van aanwezige daklichten. Bij het verkochte behoren aanlegsteigers met een totale oppervlakte van ca. 159 m² en een inpandige haven van ca. 43 m². Publiekrechtelijk, op basis van het vigerende bestemmingsplan, is op alle bouwlagen horeca 2, 3, en 4 toegestaan. Huidige exploitatievergunning op basis van horeca 2 met gebruiksmelding akkoord voor een maximaal aantal personen van 427 en met openingstijden van 07:00 tot 04:00 uur. Het geheel wordt vrij van huur en gebruik opgeleverd zonder personeel.

Windroosplein 73 betreft het voormalige gebouw van de Koninklijke Noord- en Zuid-Hollandsche Reddingmaatschappij. Het gebouw dateert uit 1896, is gelegen in het centrum van Amsterdam en werd tot 1995 gebruikt voor opslag en onderhoud van reddingboten. Het gebouw beschikt over een inpandige haven met een sluisdeur. Het gebouw is in gebruik als EVENEMENTENLOCATIE voor ondermeer diners, recepties, presentaties en (feestelijke) bijeenkomsten. Na 1995 is het object totaal gerestaureerd, geïsoleerd voor geluid en warmte en voorzien van Licht, Geluid en Beeld Techniek.

Locatie
Windroosplein 73, in de directe nabijheid van het Scheepvaart Museum, Oosterdok en het IJ, is gelegen op de kop van Wittenburg, één van de drie Oostelijke eilanden van Amsterdam (tezamen met Oostenburg en Kattenburg (Marineterrein)) op loopafstand van de Amsterdamse binnenstad. Zowel Oostenburg als Kattenburg zullen de komende jaren een totale transformatie ondergaan, waaronder:

Oostenburg:
– De bouw van een 4-sterren hotel (Inntel Hotel Landmark Amsterdam – 314 kamers). Oplevering 2020;
– De ontwikkeling van de immense Werkspoorhal tot het hart van eiland Oostenburg. Verwachte oplevering 2021. Zowel het hotel als de Werkspoorhal zijn op ca. 250 meter zichtafstand aan de VOC-kade.
– Nieuwbouw-realisatie van ca. 1.600 woningen zowel koop- als huurwoningen en bedrijvigheid. Verwachte oplevering 2020.

Kattenburg (Marineterrein):
-Vestiging van o.a. het Amsterdam Institute for Advanced Metropolitan Solutions (AMS Institute) en de ICT-school Codam (Coding in Amsterdam) met ingang van oktober 2018;
– Tevens een aanleg (fiets-)verbinding tussen Oostenburg en Centrum / Station Amsterdam Centraal. Verwachte oplevering 2019.

Oppervlakte
De totale oppervlakte bedraagt ca. 813 m² en is als volgt verdeeld:

– Begane grond en entresols: ca. 514 m² bedrijfsruimte;
– Eerste en tweede verdieping: ca. 97 m² bedrijfswoning/kantoor;
– Aanlegsteigers: ca. 159 m²;
– Inpandige haven: ca. 43 m².

Parkeren
Parkeren is mogelijk op de openbare weg middels betaling of een vergunningensysteem. Informatie over voorwaarden en mogelijkheden voor verkrijging van een (bedrijfs-)vergunning en eventuele wachttijd is op te vragen via de Gemeente Amsterdam.

Opleveringsniveau
De kantoorlocatie wordt opgeleverd in huidige staat, met onder andere de navolgende aanwezige voorzieningen:

– Volledige inventaris;
– Technische installaties;
– 3 sanitaire groepen;
– Inpandige haven;
– Aanlegsteigers;
– Bedrijfswoning/kantoor.

Vraagprijs
Windroosplein 73 te Amsterdam
€ 3.800.000,- kosten koper.

In combinatie met de onroerende zaak wordt aangeboden Amsterdam Wharf B.V. inclusief huidige vergunningen, handelsnaam, handelscontacten, website en Licht, Geluid en Beeld Techniek (gegevens op aanvraag beschikbaar) voor € 200.000,-.

Ligging en bereikbaarheid
De kantoorlocatie ligt zeer centraal in het oostelijke gedeelte van het centrum van Amsterdam. De locatie is goed bereikbaar met de auto, openbaar vervoer en boot.

Met de auto via de aansluiting met verschillende uitvalswegen en de Ringweg A-10. Tevens zijn de IJ-tunnel en de Piet Hein Tunnel binnen enkele autominuten te bereiken.

Met openbaar vervoer, op loopafstand, via tramlijn 26 (Centraal Station), tramlijn 7 (Leidseplein) en de buslijnen 22 en 48 (Centraal Station).
Met de boot af te meren aan de aanlegsteigers op circa 5 vaarminuten vanaf het IJ en de binnenstad.

Bestemming
Conform het vigerende bestemmingsplan ‘Oostelijke Eilanden’ is de publiekrechtelijke bestemming van het object: “Gemengd – 2”. Dientengevolge voorziet het bestemmingsplan o.a. in de volgende functies:

– Kantoren;
– Kantoren met baliefunctie;
– Openbare en bijzondere voorzieningen;
– Galeries;
– Detailhandel;
– Horeca 2;
– Bedrijven;
– Bedrijfswoningen;
– Inpandige en ondergrondse parkeervoorzieningen;
– Het inpandig afmeren van bedrijfsvaartuigen uitsluitend ter plaatse van het gebouw gelegen aan Windroosplein 73, voor zover het gebouw de voorzieningen daartoe biedt ten tijde van de terinzageligging van het ontwerp van het plan.

Artikel 5.1.g.
Horeca 2, in alle bouwlagen, ter plaatse waar de aanduiding ‘specifieke vorm van horeca 2 toegestaan op alle bouwlagen’ op de plankaart is aangegeven en met inachtneming van het bepaalde in de artikelen 5.5.3;

Artikel 5.5.3 Horeca 2, 3 en 4
Daar waar op de plankaart ‘specifieke vorm van horeca 2 toegestaan op eerste bouwlaag’ voorkomt, zijn horeca 2, horeca 3 en horeca 4 gelegenheden in de eerste bouwlaag toegestaan.
Daar waar op de plankaart ‘specifieke vorm van horeca 2 toegestaan op alle bouwlagen’ voorkomt, zijn horeca 2, horeca 3 en horeca 4 gelegenheden in alle bouwlagen toegestaan.
Daar waar op de plankaart ‘specifieke vorm van horeca 3 toegestaan op eerste bouwlaag’ voorkomt, zijn horeca 3 en horeca 4 gelegenheden in de eerste bouwlaag toegestaan.
Daar waar op de plankaart ‘specifieke vorm van horeca 4 toegestaan op eerste bouwlaag en in kelder’ voorkomt, zijn horeca 4 gelegenheden op de eerste bouwlaag en in kelder toegestaan.

Kadastrale informatie
Gemeente: Amsterdam
Sectie: N
Nummer: 2273
Grootte: 5 are 29 centiare

Eigen grond
Het object is gelegen op EIGEN GROND.

Zakelijke lasten (op basis van bedrijfsruimte)
OZB (’18): € 914,15 per jaar;
Rioolrecht: (’20) € 138,33 per jaar;

Monumentenstatus
Gemeentelijk monument.

Aanvaarding
In nader overleg.


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).