Epen

TYPE

Monument

KAMERS

6

LOCATIE

Epen
Adres: Wilhelminastraat 71 6285 AT EPEN
Koopsom: € 450.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1860
Ligging: aan rustige weg, vrij uitzicht, in bosrijke omgeving, landelijk gelegen
Oppervlakte: 141 m2
Oppervlakte perceel: 520 m2

Sfeervol gerestaureerde vrijstaande monumentale vakwerkwoning met royale tuin met fraaie vergezichten over het mooie Heuvelland gelegen aan de rand van Epen.

Deze woning kan zowel voor eigen bewoning worden gebruikt maar kan ook als recreatiewoning worden verhuurd waardoor er een fantastisch rendement wordt gerealiseerd, kortom een unieke kans!!

Algemeen:
Bouwjaar: 1860
Inhoud woning: circa 745 m³
Gebruiksoppervlakte: circa 141 m²
Perceeloppervlakte: 520 m²
Aanvaarding: in overleg

Voorzieningen:
Elektriciteit: voldoende groepen aanwezig
Water-, gas- en rioolaansluiting: aanwezig (riool geheel vernieuwd in 2018)
TV aansluiting: via kabel
Kozijnen: houten kozijnen
Isolatie: grotendeels isolerende beglazing

Installaties:
Centrale verwarming:via gasgestookte cv-ketel uit het bouwjaar 2010, eigendom (type HR Combi Remeha Avanti)
Warm watervoorziening: middels cv-ketel/close-in-boiler t.b.v. keuken souterrain
Mechanische ventilatie: aanwezig op badkamers/keuken/toilet

Deze woning wordt “turnkey” opgeleverd dit wil zeggen de complete inventaris met kwaliteitszaken, waaronder: tv’s, boxspring bedden, kasten, banken , tafels, stoelen, complete keuken inventaris, stoffering en kachels, wordt overgedragen en is in de koopsom inbegrepen. Met andere woorden, u kunt de huidige verhuuractiviteiten direct voortzetten en dan ook direct rendement maken op uw aankoop. De huurcijfers zijn bij ons kantoor beschikbaar en worden u op verzoek verstrekt.

Voor meer informatie en een uitgebreide visualisering kunt u ook kijken op de website van Beaujean Vacances: https://www.geuldal.com/vakantiehuizen-limburg/zuid-limburg/vakantiehuis-epen-zuid-limburg-6-personen-3-EHH.

Indeling:
• Souterrain
Het souterrain is zowel via de tuin als inpandig te bereiken: sfeervolle tuinkamer ingericht als “zomer” keuken (ca. 14 m²) met een aanrecht (met complete inrichting, waaronder: servies, bestek etc.) voorzien van 4-pits kookplaat (keramisch), Smeg koelkast en close-in-boiler. Aansluitend zijn er nog een berging (ca. 4 m²), een waskelder met witgoedapparatuur en was benodigdheden (inbegrepen) en een handige voorraadkelder van ca. 20 m² te vinden.

• Begane grond
Entree/hal met authentieke plavuizen vloer, uitgebreide meterkast en toegang tot de gezellig ingerichte woonkamer (circa 21 m²) voorzien van houten vloer en schouw met houtkachel.
De woonkeuken is verdeeld in een eetkamergedeelte (circa 22 m²) eveneens voorzien van een houten vloer en houtkachel en half open keukenruimte (circa. 7 m²) voorzien van 5-pits Falcon fornuis met oven, Falcon afzuigkap, vaatwasser (Bosch) en Smeg koelkast. De keuken is compleet ingericht.
Aansluitend is de verzorgde 1e badkamer met douche, wastafel en het separaat toilet gelegen.

• Eerste verdieping
De overloop geeft toegang tot 3 slaapkamers (resp. circa 22 m², 13 m² en 9 m²), een linnenkamer en de 2e badkamer. Alle slaapkamers en de overloop zijn voorzien van authentieke houten vloeren, de badkamer is voorzien van een tegelvloer. De badkamer (circa 6 m²) is voorzien van een wastafelmeubel, hoekbad en toilet.

• Tweede verdieping
Via een vaste trap is de bergzolder met cv-opstelling en mechanische ventilatie bereikbaar.

Tuin:
De tuin is gelegen op het zuidoosten en biedt voldoende privacy en tuingenot. Parkeren is mogelijk op eigen terrein.

Bestemmingsplan:
Het object is gelegen in het bestemmingsplan ‘Buitengebied Gulpen-Wittem’ van de gemeente Gulpen-Wittem. Binnen dit bestemmingsplan heeft het object momenteel de bestemming ‘Wonen-Cultuur en ontspanning’ en is aangewezen als Rijksmonument. Volgens de regels van het bestemmingsplan mogen monumentale panden mede gebruikt worden voor verblijfsrecreatieve doeleinden.

D.d. 11-08-2016 heeft de gemeente Gulpen-Wittem tijdelijke ontheffing verleend voor het gebruik van de woning onder de voorwaarden:

1. Het verhuren van de woning als afzonderlijke vakantiewoning geldt voor een duur van ten hoogste 10 jaar (met verlengingoptie);
2. Het wijzigen van het gebruik draagt bij aan instandhouding en onderhoud van het Rijksmonument;
3. Conform het parkeerbeleid van de gemeente Gulpen-Wittem dient per slaapplaats 0,5 parkeerplaats opgevangen te worden op eigen terrein;
4. Met het verlenen van de tijdelijke ontheffing blijft de bestemming “Wonen-Cultuur en ontspanning” ongewijzigd;
5. Inschrijving voor permanente bewoning is niet mogelijk alvorens de verleende ontheffing is ingetrokken;
6. Omwonenden mogen niet onevenredig in hun belangen worden geschaad door het gewijzigde gebruik.

Ligging:
Epen is een geliefde woonplaats in het Heuvelland. Het dorp heeft een prachtige ligging in het vijf-sterren-landschap en wordt omringd door vakwerkhuizen, monumentale complexen en een overvloed aan natuurschoon. Wandelaars en fietsers kunnen er hun hart ophalen. Epen beschikt over een behoorlijk aantal voorzieningen zoals: bakker, buurtsupermarkt, basisschool, restaurants en busverbinding.

Kadastrale gegevens:
Het perceel is kadastraal bekend als gemeente Wittem, sectie K, nummer 388, groot 520 m².

Inlichtingen:
Indien u meer wilt weten over het object of een bezichtiging wilt aanvragen, kunt u contact opnemen met de heer Richard Vroonen van ons kantoor te Margraten, bereikbaar op telefoonnummer: 043-3030117.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan.
Alle maten zijn bij benadering weergegeven. Deze aanbieding mag slechts worden gezien als een uitnodiging tot bezichtiging. Een afspraak hiertoe kunt u maken bij ons kantoor.


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).