Balk

TYPE

Monument

KAMERS

8

LOCATIE

Balk

Villa met mogelijkheden in hartje centrum Balk te koop
In hartje centrum van Balk staat deze karakteristieke grote villa. Oorspronkelijk gebouwd als boerderij in 1914. Naast het landhuis staat een grote vrijstaande dubbele garage met boven de garage een zelfstandig appartement. Ideaal als guesthouse, bêd & brochje of kantoor aan huis. Gezien het toerisme gedurende de zomermaanden en de fiets, zeil, watersport- en wandelmogelijkheden in de directe omgeving is het een ideale locatie om mensen te laten overnachten en ontspanning aan te bieden. Het object is uitermate geschikt voor groepen tot maximaal 16 personen) en ideaal voor bijvoorbeeld het geven van trainingen in combinatie met overnachtingen. De grote voortuin is fraai aangelegd, deze heeft veel privacy en er staat een indrukwekkende fontein.

Het huis is afgelopen jaren gerenoveerd en hierbij zijn oorspronkelijke details weer teruggebracht zoals ornamenten, eikenhouten toogdeuren en glas-in-lood ramen. Het geheel is voorzien van alle comfort en in uitstekende staat van onderhoud. Via de Wikelerdyk kom je Balk binnen. Het huis bevindt zich naast de dorpssschool. Een fraai (elektrisch bedienbaar) toegangshek biedt toegang tot het huis. De oprijlaan biedt parkeergelegenheid voor minimaal 6 auto’s.

De voorzijde van het huis laat een speelse gevel zien, met een samengestelde kap voorzien van keramische pannen. Naast de erker bevindt zich de voordeur. De entree van het huis bevindt zich centraal in de voorgevel.

I N D E L I N G
Begane grond (179 m2)
De grootse voordeur biedt toegang tot de villa. Hier is een royale hal met stijlvolle trap. Bijzonder is dat de trap zowel vanuit de entreehal als de woon- eetkamer toegankelijk is. Halverwege de trap is een bordes waar beide trappen elkaar weer ontmoeten.

Vanuit de entree kom je rechts in de living met hier een royale open haard en openslaande terrasdeuren. Vanuit de woonkamer is er toegang tot de voormalige kantoorruimte annex archiefruimte. Deze is thans in gebruik als slaapkamer en walk-in-closet.

Links van de entree is de grote keuken met imposant kookeiland uitgevoerd in graniet. Achter de keuken is een praktische bijkeuken met keukenblok, aansluitingen voor witgoedapparatuur en plek voor bijvoorbeeld een tweede koelkast of vriezer. Tevens is hier de zijentree met toilet en een zeer luxe badkamer met whirlpool, douchecabine, dubbele wastafels, bidet en toilet. De begane grond is voorzien van karakteristieke vloeren en vloerverwarming (gedeeltelijk)

Indeling verdieping (156 m2)
Via de trappartij kom je op de grote verdiepingsvloer. Allereerste een grote hal met linnenkamer, een CV-ruimte en een badkamer voorzien van douchecabine, wastafel en toilet. Aan de voorzijde bevindt zich over de breedte van het huis de masterbedroom met een vloeroppervlak van ruim 35 m2. Deze kamer heeft een balkon met zicht op de weilanden en een tipje van het Slotermeer. Aansluitend een tweede suite van circa 20m2 met douchecabine en wastafel.
Aan de achterzijde is er een grote slaapzaal met loungeroom. Hier zijn eveneens een stoomdouchekabine met twee wastafels geinstalleerd. De slaapzaal is ingericht voor 8 tot 12 personen. Aan de achterzijde is deze kamer voorzien van een brandtrap.

Garage en appartement
De dubbele garage ruim 40 m2 naast de woning beschikt over dubbele elektrisch bedienbare deuren. Boven de garage is een appartement gerealiseerd circa 38 m2. Indeling: woonkamer met royale zithoek, open keuken, slaapkamer, badkamer met ligbad/douche, wastafel en toilet.

Buiten
De grote tuin is fraai aangelegd. Door de hoge haag rondom het huis is privacy gewaarborgd. De fontein in de tuin is een grote eyecatcher. Daarnaast is er een veranda aan de woonkamer en een veranda aan de keuken. Tevens bevindt zich in de voortuin nog een prieel. De ultieme plek om tijdens de zomermaanden heerlijk te barbecueën en te borrelen tot in de late avonduren. Aan de voorkant van het perceel is een hekwerk aangelegd, deze is elektrisch bedienbaar.

Naast het huis is de christelijke basisschool De Bolster gesitueerd, een goede en gezellige dorpsschool waar veel kinderen uit Balk naar toe gaan.

B E S T E M M I N G
Artikel 20
De bestemming is Wonen-1. Voor ‘Wonen – 1’ aangewezen gronden zijn bestemd voor:
a. woonhuizen, al dan niet in combinatie met en in ondergeschikte mate ruimte voor:
1. een aan huis verbonden werkactiviteit;
2. bêd & brochje;
b. bijbehorende bouwwerken;
c. een dierenartsenpraktijk (ter plaatse van de aanduiding)

Voor de overige regels en voorwaarden verwijzen wij u naar ruimtelijkeplannen.nl
Balk
Balk ligt in de gemeente De Fryske Marren tussen Harich en Wijckel en telt ca. 4000 inwoners. Door het dorp stroomt het kanaaltje de Luts. Balk dankt zijn ontstaan door de handel tussen Wijckel en Harich dat bij een balk over de Luts plaats vond. Op de plaats waar het pad via een balk over het water leidde, kwam er steeds meer leven in de brouwerij. Daar ontstond “vlecke Balk” aan het begin van zijn ontwikkeling sinds ongeveer 1486. De balk is later vervangen door een brug.

Balk is een heel levendig dorp. In de zomermaanden zijn er de Lutskedagen. Deze gezellige braderieen vinden plaats rondom de Luts in het centrum. Tevens is in augustus de feestweek van Balk met onder andere een kermis. Het hoogtepunt vindt plaats op de laatste donderdag van augustus, de gondelvaart. Een waar spektakel op het water de Luts dat duizenden bezoekers trekt. In de wintermaanden wordt er vanuit Balk op het Slotermeer om de Berenburgcup gezeild. Deze cup gaat over het Slotermeer en start vanuit Balk.

Kortom
De Wikelerdyk 16 is een ideaal object voor bijvoorbeeld; bêd & brochje, een praktijk aan huis, het geven van groep sessies met de mogelijkheid tot overnachtingen etc. Interesse? Neem contact met ons op.

Adres: Wikelerdyk 16 8561 BE BALK
Vraagprijs: € 675.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1914
Ligging: aan rustige weg, in centrum, vrij uitzicht, beschutte ligging, landelijk gelegen
Oppervlakte: 380 m2
Oppervlakte perceel: 2165 m2


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).