Dordrecht

TYPE

Monument

KAMERS

n.b.

LOCATIE

Dordrecht

Huis Rodenburch
Fraai gerestaureerde bedrijfsruimte / horecaruimte in ‘Huis Rodenburch’ in hartje Dordrecht. Gelegen op de begane grond, bel-etage en het souterrain, met aan de achterzijde een zonnige besloten tuin. Uniek object met in het voorhuis een zeer representatieve entree met marmeren vloeren en fraai gerestaureerde stijlkamers en in het achterhuis een grote sfeervolle bedrijfsruimte/zaal in de stijl van Art Nouveau. De totale oppervlakte is circa 740 m² (deelverhuur is bespreekbaar). Informeert u naar de huurvoorwaarden.

Indeling:
Begane grond / bel-etage:
Het pand heeft een 18e eeuws voorhuis maar is grotendeels gebouwd in de 16e eeuw. Het voorhuis (circa 168 m²) heeft een fraaie entree met trap naar een centrale gang met marmeren vloeren met aan weerszijden daarvan fraaie stijlkamers. In het achterhuis (circa 198 m²) bevindt zich een ruime bedrijfsruimte in de stijl van de Art Nouveau, tot voor kort in gebruik als restaurant, alsmede een horecakeuken. Aan de achterzijde bevindt zich tevens de entree naar de zonnige besloten achtertuin. Multifunctioneel gebruik van het pand is mogelijk, waaronder horecagebruik.

Souterrain:
Het souterrain bestaat uit vier overwelfde kelders (ongeveer 374 m²). Het souterrain heeft een eigen entree vanaf de straatzijde, maar is tevens binnendoor bereikbaar. Hier bevinden zich een ruimte met bar, een intieme zaal met toegang tot de achtertuin, aansluitingen voor een tweede horecakeuken, moderne toiletgroepen, een plateaulift en magazijnruimte.

Bijzonderheden en locatie:
Alle ruimtes zijn onlangs zorgvuldig gerestaureerd. De eerste verdieping en de zolderverdieping behoren niet tot het gehuurde, deze zijn reeds verhuurd aan derden en zijn deels in eigen gebruik bij verhuurder. Op de zolderetage bevindt zich nog een extra toiletgroep welke door de gebruikers van de etages wordt gebruikt. Voor- en achterhuis hebben een gescheiden klimaatsysteem. Er zijn twee entrees aanwezig waardoor meervoudig gebruik mogelijk is. Aan de voorzijde is optioneel een ruime (fietsen)berging separaat te huur.

Goed bereikbaar per openbaar vervoer. Parkeren (betaald) kan in de directe omgeving.

Oppervlakte: circa 740 m² (exclusief (fietsen)berging.
Huurprijs:  € 42.000,- per jaar/ €3.500,- per maand exclusief energie- en servicekosten.

Adres: Wijnstraat 153 3311 BV DORDRECHT
Huurprijs: € 3.500
Bouwvorm: bestaande bouw
Ligging: Stadscentrum en in een woonwijk
Oppervlakte: 740 m2


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).