Nes

TYPE

Monument

KAMERS

12

LOCATIE

Nes
Adres: Wierumerwei 14 9143 WZ NES
Vraagprijs: € 995.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1852
Ligging: aan water, aan rustige weg, vrij uitzicht, open ligging, buiten bebouwde kom, landelijk gelegen
Oppervlakte: 510 m2
Oppervlakte perceel: 3755 m2

EXCELLENT!

– Ongekend vrij;
– Ongekend uitzicht;
– Ongekend veel mogelijkheden;
– Ongekend recreëren;
– Kortom: ongekend wonen!

Deze oorspronkelijk in 1859 gebouwde boerderij is in 2003 met behulp van Adema Architecten uit Dokkum getransformeerd tot de unieke woonboerderij die het nu is. In Nederland zijn maar weinig plekken waar je vanuit je hemelbed zo’n prachtig uitzicht kunt ervaren. Zowel de opkomende als de ondergaande zon ervaar je vanaf deze fenomenale plek, met uitzicht over de over de Waddenzee! ’s Avonds schittert het rustgevende vuurtorenlicht over de Waddenzee en Schiermonnikoog en Ameland liggen binnen handbereik. Op de tweede verdieping is een bijzondere uitbouw gerealiseerd die adembenemend mooi is en kenmerkend voor dit object.

In 2003 hebben de huidige eigenaren deze parel aan de Waddenzee laten bouwen. De bestaande boerderij werd gerestaureerd en getransformeerd tot een unieke schoonheid die zijn weerga niet kent. Het woongedeelte is zeer plezierig van maatvoering en aan alle kanten kan je genieten van het uitzicht. De strak vormgegeven woonkeuken is uiteraard van alle gemakken voorzien en het kookeiland is ideaal om uitgebreid te kunnen kokkerellen.

De hal daarentegen is weer majestueus en geeft grandeur en moderne klasse en verbindt op doordachte wijze de verdiepingen in de boerderij. Vanuit de transparante hal ziet je de oude gebinten van de boerderij gecombineerd worden met de moderne architectuur.

Er zijn intieme slaapvertrekken en een uitgebreide en volop privacy biedende wellness met alle ontspannende luxe die je je maar wensen kan waaronder sauna, jacuzzi, regendouches en een stoomcabine. Voor alle sanitaire voorzieningen is bewust gekozen voor ingetogen klasse. Rust, natuurlijke uitstraling en ingetogen kleurstelling kenmerken de badkamers en de toiletten. De combinatie van modern met oud is ook hier weer consequent doorgevoerd.

Het klapstuk is natuurlijk het penthouse “op de top”. Dit moet je echt zelf zien om deze ultiem vrije ruimte te ervaren. Ieder jaargetijde, ieder moment van de dag en met ieder gezelschap verandert dit bijzondere stukje van deze woonboerderij. In het penthouse bevindt zich een houten hemelbed, een pantry, een zithoek en het heeft direct toegang tot een volop privacy biedend dakterras pal op het zuiden.

VELE DOELEINDEN
Natuurlijk kan je de woonboerderij als eigen terugtrekplek en ultiem woonhuis gebruiken, maar het is ook mogelijk dit mooie stukje Nederland met anderen delen en de woonboerderij te verhuren. Door de 7 slaapkamers en 4 badkamers (met mogelijkheid tot uitbreiding) voelen (grotere) groepen zich hier heerlijk thuis. De woonboerderij biedt onderscheidende luxe, comfort en ontspannende recreatiemogelijkheden op het nabijgelegen wad. De tuin met mooie terrassen, vijverpartijen, hout gestookte buiten jacuzzi en magistrale vergezichten biedt volop rust en ontspanning.

Het bijzondere aan deze locatie is dat je het Waddenleven, de zee, de rust en de vrijheid kan ervaren zonder de deur uit te hoeven gaan. Nes is eenvoudig te bereiken; in nog geen 45 minuten bent je in Groningen of Leeuwarden. Het “drukke” westen is 1 ½ uur verwijderd. Leuke, gezellige plaatsjes als Dokkum bevinden zich op 9 kilometer afstand en het geroemde en beschermde Nationaal Park Lauwersmeer bereik je in 10 minuten.

Indien gewenst zijn verhuurmogelijkheden en de afgelopen jaren behaalde beschikbaar.
KORTOM
– Unieke woonboerderij!
– Goede verhuurmogelijkheden
– De boerderij is bereikbaar via een deels onverharde weg (300 m²) en geeft een ongekende privacy
– De gehele begane grond is voorzien van natuursteen en vloerverwarming
– CV installatie en boiler zijn voorzien van waterdrukverhoger
– Optimaal geïsoleerd en voorzien van isolatieglas
– Koperen dak (penthouse), koperen goten, koperen HWA, RVS hang- en sluitwerk
– Metselwerk voorhuis voorzien van traditionele snijvoeg
– In de tuin bevindt zich een houtgestookte hottub op hardhouten vlonder
– Perceel oppervlak 3.755 m²
– Bouwjaar: oorspronkelijk 1859, verbouwing door Adema Architecten Dokkum in 2003
– Ultiem waddengevoel!

INTERESSE?
Neem contact met ons op, wij informeren u graag!


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).