Rotterdam

TYPE

Monument

KAMERS

4

LOCATIE

Rotterdam
Adres: Westplein 86 3016 BM ROTTERDAM
Vraagprijs: € 995.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1929
Ligging: in centrum, in woonwijk
Oppervlakte: 185 m2

Uniek appartement in het markante gebouw ” het Atlantic Huis”. Uniek omdat het twee samengevoegde appartementen zijn waardoor er een zee van ruimte ontstaan is en een speelse, praktische indeling. De twee huisnummers zijn intact gehouden wat mogelijk fiscaal interessant kan zijn voor zelfstandigen. Het appartement heeft een zeer ruimtelijke living bestaand uit een woonkamer met vrij uitzicht op de stad en op het toekomstige dakpark van de Zalmhaventoren. Een woonkeuken en een eetgedeelte die natuurlijk in elkaar overlopen. Daarnaast heeft het 2 ruime slaapkamers en 2 badkamers. Er is door de huidige eigenaren veel zorg besteed aan de hoogwaardige afwerking in de stijl van het Atlantic Huis. Zo zijn tussen de woonkamer en de slaapkamers jaren ’30 en-suite separaties gecreëerd met tussendeuren voorzien van glas-in-lood. Verder zijn er diverse op maat gemaakte kasten zowel in de woonkamer als in de slaapkamers. De Bulthaup B3 serie keuken is modern, voorzien van een kookeiland en met name Gaggenau inbouwapparatuur. De privé parkeerplaats in de ondergelegen afgesloten garage is te koop voor € 40.000,-

Het Rijksmonument het Atlantic Huis ligt centraal aan het Westplein in het statige Scheepvaartkwartier. Hier heb je alles wat je maar wil: diverse restaurants en cafe’s, het Euromast park waar regelmatig activiteiten worden georganiseerd, cultuur zoals De Kunsthal in het Museumpark. Voor je dagelijkse boodschappen kan je terecht bij Albert Heijn op de hoek. Met tram, metro en watertaxi ben je zo op de andere leuke plekken van Rotterdam.

Indeling
Begane grond
De entree van het Atlantic huis is imposant: een prachtige afgesloten hall met bellentableau en videofoon, daarachter het monumentale trappenhuis met liften.

3e etage:
Entree direct uitkomend in het woongedeelte van het appartement, garderobe, videofoon, moderne woonkeuken met kookeiland, RVS aanrechtblad en om de hoek een verlengde van de keuken met wijnkoeler en aparte vriezer. Royale eetkamer met veel natuurlijk lichtinval door de 3 grote ramen, woonkamer met twee op maat gemaakte en-suite separaties naar de slaapkamers met vaste kasten en glas-in-lood schuifdeuren. Toilet met wandcloset en fontein. Wasruimte met WTW installatie. Aparte provisieruimte. Slaapkamer 1 met walk-in closet, toegang naar en-suite luxe badkamer via schuifdeuren en voorzien van modern vrijstaand ligbad, inloopdouche, 2 extra brede wastafels met meubel en toilet. 2e slaapkamer, gang uitkomend op werkkamer met eigen toegang. 2e luxe en-suite badkamer met grote inloopdouche met twee douchekoppen, extra brede wastafel met meubel en 3e toilet.

Het gezamenlijke dakterras met uitzicht bevindt zich direct boven het appartement.
Bijzonderheden:
– Bouwjaar 1930, gebouw geheel gerenoveerd in 2009
– Eigen grond
– Gebruiksoppervlakte wonen 185 m²
– Rijksmonument
– 2 samengevoegde appartementen met behoud van 2 adressen (2 voordeuren), mogelijk fiscaal interessant voor zelfstandigen.
– Geheel voorzien van dubbele beglazing
– Warm water en verwarming door centrale voorziening
– Gehele appartement voorzien van vloerverwarming- en koeling
– Gemeenschappelijke binnenplaats en dakterras met uitzicht op de Erasmusbrug
– Parkeerplaats in de ondergelegen parkeerplaats separaat te koop voor € 40.000,-
– Grote afsluitbare gezamenlijke fietsenberging op de begane grond
– 5 dagen per week is er een Huismeester aanwezig
– Actieve VvE, maandelijkse bijdrage € 437,89 (woning) en € 31,01 (garage)

Wij zijn de makelaar van de verkoper. Wij adviseren u uw eigen makelaar mee te nemen voor uw belangenbehartiging bij de aankoop van uw toekomstig huis!

Aan deze aanbieding kunnen geen rechten worden ontleend.


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).