Moordrecht

TYPE

Monument

KAMERS

6

LOCATIE

Moordrecht

Zoals op schilderijen van de oude meesters: polders met rietkragen, molens, koeien en Hollandse wolkenluchten, zo is het bij deze voormalige Poldermolen in Moordrecht nog steeds. Deze poldermolen is gesitueerd langs de Ringvaart net buiten het dorp Moordrecht met op 200 meter afstand van de molen een toegang om met de boot naar de Hollandsche IJssel te varen, ideaal voor watersportliefhebbers. De molen oorspronkelijk gebouwd in 1836 ligt markant op de dijk langs de weg waar fietsers voorbijkomen en ligt aan de achterzijde vrij met honderden meters uitzicht. Rondom de poldermolen is een prachtige tuin van circa 800 m² aangelegd. De – van oorsprong – poldermolen is van alle gemakken en modern comfort voorzien, maar met authentieke materialen gerestaureerd. Links naast de molen staat een riant guesthouse. Hier is een kantoorruimte en een bescheiden gastenverblijf voorzien van douche en toilet. Kortom een ideale plek om te kunnen werken of gasten te ontvangen.

Indeling
Via de voordeur op de dijk komt u bij de molen, deze toegang bevindt zich op de eerste verdieping van de molen. Loopt u rechts om de molen dan komt u onderaan de dijk bij de begane grond waar de leefkeuken is gesitueerd met een gezellige boerendeur die in de zomermaanden halfopen kan worden gezet.

Entree (eerste verdieping)
We beginnen bij de officiële toegang op het dijkniveau aan de West Ringdijk. Bij binnenkomst komt u in de entreehal. In deze hal bevindt zich een toilet en de meterkast. Vanuit de entreehal komt u in de woonkamer met rondom uitzicht over het “Hollandse landschap”. Vanaf de bank is aan alle kanten wel iets te zien of te beleven. De woonkamer heeft een houten vloer en kenmerkt zich door de grote balken en gebinten van de molen.

Woonkeuken (begane grond)
Gaat u vanuit de hal met de trap naar beneden dan komt u in de royale woonkeuken op de begane grond. De eetkamer is gesitueerd in de oorspronkelijke romp van de molen. Deze ruimte is knus ingericht en is door de openslaande deur en de ramen aan de achterzijde relatief licht te noemen en kan bij uitstek gebruikt worden als een gecombineerde eetkamer, werkkamer, of bijvoorbeeld televisiekamer. Op de vloer ligt een klinkervloer van antieke IJsselsteentjes met vloerverwarming. Vanuit deze ruimte is de naastgelegen keuken te bereiken. Deze is gerealiseerd in de oorspronkelijke waterinlaat van de poldermolen waardoor een praktische en zeer efficiënte keuken is gerealiseerd die van alle gemakken is voorzien: 5 pits kooktoestel, dubbele wasbak, magnetron/oven, afwasmachine.

Slaapverdieping (tweede verdieping)
Gaat u vanuit de keuken met de trap naar boven dan komt u weer op de eerste verdieping waar de entree en de woonkamer zich bevinden. Hier neemt u de trap naar de tweede verdieping en komt u op de overloop van de tweede verdieping. De achtkantige romp laat ook hier haar robuuste balken en gebinten zien. Op deze verdieping bevindt zich een geriefelijke slaapkamer met badkamer en een sauna. De badkamer is voorzien van alle moderne gemakken, zoals een ligbad een nieuwe douche en dubbele wastafels. Vanuit de badkamer komt u in de sauna. Op de overloop bevindt zich tevens een separaat toilet.

Zolder (derde verdieping)
Een derde trap brengt u naar de derde verdieping. Hier is een (kinder)slaapkamer gesitueerd. Het is ook mogelijk om op deze verdieping in plaats van 1 slaapkamer twee slaapkamertjes te realiseren.

Guesthouse en kantoor
Links achter de molen staat het guesthouse annex kantoorruimte. Achter het guesthouse bevindt zich een grote berging voor het tuinmeubilair, tuingereedschap en bijvoorbeeld fietsen (circa 12 m²). Het guesthouse heeft aan de tuinzijde een grote veranda met buitenkeuken zodat het er vanaf het vroege voorjaar tot het najaar al lekker toeven is. Via de buitendeur gaat u links naar het kantoorgedeelte met uitzicht op de molen. Dit kantoor is smaakvol afgewerkt met houten vloer, gestucte wanden en plafond en is voorzien van meterkast, gaskachel en een geiser. Tegenover de entree is een compacte badkamer met douche, toilet en wastafel gerealiseerd in een moderne en lichte kleurstelling. Een trap brengt u naar de zolderverdieping. Hier treft u een knusse slaapkamer, bij uitstek geschikt voor uw gasten, of bijvoorbeeld een au pair.

Tuin
Rondom de poldermolen is een fraaie tuin aangelegd die met de glooiing van de dijk meeloopt en zicht geeft op het achtergelegen landschap. Naast de 800 m2 eigen grond gelegen rondom de molen heeft de huidige eigenaar een stuk grond in erfpacht. Dit stuk grond gelegen aan de Ringvaart is 172 m2 groot en in gebruik als parkeerterrein (capaciteit 4-5 auto’s).

Adres: West Ringdijk 52 2841 LW MOORDRECHT
Vraagprijs: € 635.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1836
Ligging: aan water, aan rustige weg, vrij uitzicht, aan vaarwater, landelijk gelegen
Oppervlakte: 164 m2
Oppervlakte perceel: 972 m2

Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).