Ulft

TYPE

Monument

KAMERS

6

LOCATIE

Ulft

Wonen op een havezathe, dat is wonen in historie. In het dorp Ulft, gelegen in de Achterhoekse gemeente Oude IJsselstreek, ligt de rijksmonumentale havezathe “De Wesenthorst”. Door de prachtige ligging -omringd door de natuur maar niet afgelegen-, haar klassieke uitstraling en de vele karakteristieke details, is dit pand uitermate geschikt om in een stukje historie te kunnen wonen met de hedendaagse gemakken binnen handbereik. Het rijksmonument dateert uit het jaar 1200 en is in 1982 helemaal gerestaureerd. Het hoofdhuis, deeluitmakend van de havezathe, wordt als woning voor de verhuur aangeboden. Bij dit object zal een groot deel van de tuin, het bijgebouw met toebehoren en de garage worden meeverhuurd.

De voordeur geeft toegang tot de hal welke is voorzien van een marmeren vloer.
Vanuit de hal zijn het toilet, de keuken en de trapopgang direct toegankelijk.
De keuken met landelijke uitstraling, is voorzien van inbouwapparatuur en een zwart/wit geblokte tegelvloer. Via de fraaie vaste eikenhouten trap bereikt u de eerste verdieping met een niveauverschil -4 treden- tussen de woonkamer en eetkamer.
De woonkamer beschikt over een fraaie antieke gemarmerde schouw, voorzien van historisch geschilderde afbeelding. Op de tweede verdieping, eveneens bereikbaar via een fraaie vaste eikenhouten trap, bevinden zich een overloop, drie slaapkamers en een badkamer voorzien van een ligbad, douche, wastafel en toilet. De zolder is momenteel in gebruik als opslagruimte en is via een vlizotrap te bereiken. De kelder met eigen entree vanaf het terras en authentieke gewelven, kan door de ruime opzet naar eigen inzicht worden ingedeeld (eerste gedeelte souterrain, tweede gedeelte kelder).

Het bijgebouw bestaat uit een entree, zwembad met ontspanningsruimte, sauna, douche, toilet en technische ruimte.

Adres: Wesenthorstlaan 1 7071 CG ULFT
Huurprijs: € 1.800
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1200
Ligging: aan rustige weg, beschutte ligging
Oppervlakte: 152 m2
Oppervlakte perceel: 3000 m2


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).