Steenderen

TYPE

Monument

KAMERS

12

LOCATIE

Steenderen
Adres: Wehmestraat 1
Vraagprijs: € 1.295.000
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar:
Ligging: aan rustige weg, vrij uitzicht, landelijk gelegen
Oppervlakte: 675 m²

Een imposante uitstraling gevoed door historie en natuurlijke stilte.

Tijdens de aanmelding bij de hoofdpoort van “de Visschershoffstede” valt het zicht op de meanderende toegangsweg, de appelboomgaard en de zaadberg waardoor direct een gevoel van intense rust en schoonheid gaat overheersen. Rijdend naar het met oude waaltjes geplaveide (achter)erf wordt dat nog eens bevestigd door de imposante uitstraling van de hallenboerderij waarvan de vroege historie teruggaat naar omstreeks 1662. Dit fraaie rijksmonument laat, door de verantwoorde verbouwingen en restauraties van de laatste decennia, een unieke combinatie zien van de sfeervolle authenticiteit en het verleden met het moderne comfort van de tegenwoordige tijd. De grotendeels met riet gedekte boerderij ligt in het fraaie groen van sfeervolle beukenhagen en buxusperken die, net als verschillende boomsoorten, natuurlijke zichtlijnen vormen met o.a. de fraai aangelegde looppaden, rozentuin, hortensiaborders en rododendrons.

In het voorhuis, vormt de aan de noordoostelijke zijkant van de familieboerderij gelegen oorspronkelijke hoofdentree samen met de marmeren vloer van de langgerekte hal, een statige binnenkomst. Anderzijds is de informele toegang aan de achterzijde via de staldeuren en de glazen hal op de voormalige ‘deel’ ook aangenaam binnenkomen. Hier zijn nog authentieke stalramen, hildes en een klinkervloer en net als in de hele boerderij eikenhouten balken en gebinten. Op de ‘deel’ is onder meer een grote kinderspeelhoek, een werkplek, een fitness/gym en sauna evenals een grote waskamer. Vanuit de deel via de hal is de doorgang naar de gezellige keuken. De sfeer van het verleden is hier nog te proeven. Ondanks de op maat gemaakte Lodder keuken die voorzien is van alle moderne apparatuur. In directe verbinding hiermee ligt op het zuidoosten de intieme eetkamer met hiernaast de prachtige salon. Deze fraaie pronkkamer heeft een massief eikenhouten plankenvloer, een bedstee en een grote schouw met historisch tegeltableau en open houthaard. De warme uitstraling van voornoemde ruimtes wordt nog eens verstrekt door de ramen met zicht op tuin en verscheidene terrassen waaronder centraal een schaduwrijke familie-zitplek onder een uitzonderlijk oude magnolia. In het achterste deel van de tuin is verder ook nog een ruime design buitenkeuken. De salon wordt gevolgd door de opkamer die naast eiken vloerdelen tevens veel oorspronkelijke stijlelementen bezit en daarmee eveneens een behaaglijke zit-/woonkamer vormt. Onder de opkamer ligt de royale provisie- en wijnkelder. Boven het voorhuis zijn de master-bedroom die in rechtstreekse verbinding staat met stijlvolle kleedkamer en luxueuze badkamer. Daarnaast zijn er nog twee grote slaapkamers en twee rijkelijke badkamers. Een aangename ontdekking is verder de grote ruimte
(60 m²) die nu in gebruik is als werk-/hobbyruimte maar zich tevens prima leent voor andere toepassingen zoals extra slaapkamers en/of opslag. Dit laatste is trouwens geen noodzaak omdat er boven de gehele eerste verdieping nog een ruime vliering is. Niet onvermeld mag blijven, het op de begane grond aan noordoostelijke zijde van de woonboerderij gelegen inpandig, compleet gastenverblijf/appartement. Van een eigen entree met ruime hal, van gezellige zitkamer met haardpartij tot de op maat gemaakte keuken evenals een luxe badkamer tot een ruime slaapkamer, alles is hier met evenveel stijl gerealiseerd en voorzien van eigentijds comfort. En ook hier geldt, evenals voor de gehele boerderij, alles is in perfecte staat van onderhoud.

De Visschershoffstede is een rijksmonument. Dit betekent de mogelijkheid van subsidies en financiële voordelen. Het object is gelegen aan de Wehmestraat 1 te Steenderen (gem. Bronckhorst/Gld). Op slechts een kwartier rijden van Zutphen en een half uurtje van Apeldoorn en Arnhem, is het optimaal genieten van een heel bijzonder buitenleven met in de directe nabijheid alle voorzieningen. Het object ligt centraal tussen de snelwegen A1, A50 en de A12.


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).