Leerdam

TYPE

Monument

KAMERS

5

LOCATIE

Leerdam

Charmant en karakteristieke woning in rustig straatje nabij het oude centrum!
Wat valt er allemaal te ontdekken in deze vrijwel geheel gemoderniseerde maar nog authentieke woning? Allereerst het plekje. Een rustige ligging in de gewilde woonwijk Oost. Verder de rijke bouwstijl van weleer met een overdaad aan timmermanskunst, glas-in-lood, ornamenten, hoge plafonds op de begane grond en de eerste verdieping en sierlijk metselwerk. Verder een sfeervolle woonkamer met kamer-en-suite (oorspronkelijke schuifdeuren), een luxe inbouwkeuken, vier sfeervolle slaapkamers, een beschutte tuin en een berging.

Entree onder luifel, hal met trappenhuis, trapkast, garderobe, authentieke tegelvloer en een keurig toilet met fonteintje. Woonkamer-en-suite met glas-in-lood schuifdeuren, stijlvolle erker, visgraat parketvloer (massief eiken) en een houtkachel. De oppervlakte van de woonkamer wordt versterkt door de hoge plafonds
met fraaie ornamenten. Vanuit de hal is tevens de keuken bereikbaar. Hier treffen we een Boretti gasfornuis met oven, een afzuigkap, een koelkast en een vaatwasser aan. Het betreft een inbouwkeuken uit het hogere segment met onder andere massief blank eiken kastfronten, handgevormde oude witjes tegelwerk en een Belgisch hardstenen werkblad met gefrijnde randafwerking. De keuken geeft toegang tot de onderhoudsvriendelijke achtertuin.

Via de trappartij is de overloop bereikbaar. Op de eerste verdieping zijn twee royale slaapkamers, een inloopkast/kamer en een complete badkamer te vinden. De slaapkamer aan de voorzijde van ca. 9 m² heeft dubbele deuren naar het balkon en een ingebouwde kast. De slaapkamer aan de achterzijde heeft een dubbele vaste kast en meet ca. 13 m². De kwalitatief hoogwaardige badkamer is ingericht met een duo-ligbad, een wastafel, toilet en een ruime douchegelegenheid. Ook hier is niet bespaard op materialen en afwerking. Zoals in het gehele huis zijn de kranen van nikkel. Voor extra comfort is er een vloerverwarming in de badkamer gerealiseerd. Fraai tegelwerk en stucwerk wandafwerking geven een gevoel luxe.

Een vaste trap vormt de opgang tot de zolderetage. Centraal geplaatst is de overloop met witgoedaansluitingen en opstelling HR cv. combiketel (2007). Aan de voorzijde een slaapkamer van ca. 8 m² en aan de achterzijde de vierde slaapkamer van ca. 10 m².

De woning is in 1917 met zorg gebouwd aan de rand van het centrum. In deze periode werd er nog sierlijk en degelijk gebouwd en dat valt direct op als je deze woning ziet. Fraai metselwerk, houten lijsten en zinkwerk horen bij deze bouwstijl. De woning is op een stijlvolle wijze gerenoveerd en gemoderniseerd zonder het oorspronkelijke karakter uit het oog te verliezen. Ook wordt het schilderwerk aan de buitenzijde goed bijgehouden.

We mogen hier dan ook met recht spreken van een prachtig aanbod!

Adres: Watertorenlaan 27 4141 HT LEERDAM
Vraagprijs: € 339.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1917
Ligging: aan rustige weg, in woonwijk
Oppervlakte: 107 m2
Oppervlakte perceel: 150 m2


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).