Steyl

TYPE

Monument

KAMERS

27

LOCATIE

Steyl

Het zou het decor kunnen zijn voor een aflevering van ‘Ik Vertrek’ maar als je dit statige witte landhuis ziet ben je direct verkocht en hoef je niet te emigreren. Op het terrein van het voormalige Sint Josephklooster voel je de historie in al je poriën en kun jij de trotse eigenaar worden van de Rijksmonumentale villa Moubis; ooit in eigendom bij een nazaat van een van de voornaamste handelsfamilies van Steyl maar nu beschikbaar voor een slimme investeerder, een visionair of een liefhebber die als een blok valt voor dit magnifieke pand. Er zijn gedetailleerde bouwplannen beschikbaar voor een hoofdgebouw (589m² gebruiksoppervlakte), een koetshuis met meerdere garages en een appartement (totaal 174m² gebruiksoppervlakte), een landhuisvleugel van 247m² gebruiksoppervlakte en een kloostervleugel met twee fantastische kantoren c.q. appartementen met een gebruiksoppervlakte van 241 en 249m². Ga jij deze plannen verwezenlijken of kies je voor je eigen ideeën? It’s up to you….

Tijdens je bezoek zie je volop karakteristieke details die de diverse verbouwingen in de afgelopen 150 jaar hebben overleefd. Ornamenten plafonds, kozijnen met originele raamindeling, paneeldeuren, de openslaande deuren met verfijnde detailleringen, uitbundig versierde schouwen, ongelofelijk veel ruimte en een mooie verdeling in een stijlvol woonhuis en twee te renoveren vleugels met ongekende mogelijkheden. On-Nederlandse pracht en praal pal aan de oever van de Maas en vlakbij Venlo, het Duitse achterland, Roermond en de regio Eindhoven met de High Tech Campus als economisch paradepaardje.

HOOFDGEBOUW
Via de uitnodigende entree kom je in de imposante hal met de garderobe, het gastentoilet en rijkelijke versierde openslaande deuren naar de meer dan 15 meter brede woonkamer, een fantastische woonkeuken met een aangrenzende provisieruimte en een multifunctionele ruimte die zich uitstekend leent als herenkamer of plek van inwonende jonge prinsen en prinsessen. Overal die je prachtige materialen, elk met een eigen verhaal en mooie detailleringen; je raakt niet uitgekeken. Vanuit de woonkamer en de woonkeuken bereik je het terras van bijna 100m² waar je dankzij de verhoogde ligging profiteert van prachtig uitzicht.
Er zijn meerdere toegang, intern en extern, die toegang bieden tot het meer dan 300 m² grote souterrain met stahoogte, gewelfde kelders, vele ramen en een lift die al jaren niet meer in gebruik is. De eerste verdieping biedt volop mogelijkheden voor de realisatie grote slaapkamers, meerdere badkamers; allemaal met hoge ramen en prachtig uitzicht. Als kers op de Steyl-taart heeft het hoofdgebouw een enorme zolder waar je al je creativiteit kunt gebruiken om je woonwensen te realiseren.

ZIJVLEUGELS
Dit is het domein van je ‘klusproject +’; beide zijvleugels verkeren in een casco staat en zijn karakteristieke elementen deels nog aanwezig; wellicht gaat er nog wat pracht en praal verscholen achter de systeemplafonds. Diverse trappenhuizen, ongekend veel kamers, hoge ramen en een groot balkon met zicht richting de Maasoever zijn het huidige decor; aan jou de mooie taak om hier een passende invulling te realiseren.

RIJKSMONUMENT
Het monumentenregister vertelt het volgende over dit unieke object: “Voormalig landhuis, XVIII e.v., thans onderdeel van het klooster St. Joseph. Middenvleugel met schilddak, bekroond door een torentje gepleisterde voorgevel met pilastergeleding, een fronton en spitsboogfries. Twee lagere zijvleugels met mansardedak, de linkervleugel met een dichtgemetselde arcade flankeren het voorplein, dakkapellen met gebogen bekroningen. Schilderijen: Calvarie met symbolisering van Oude en Nieuwe Testament (plm. 1800), voormalig altaarstuk, dood van H. Jozef (Antwerpse school XVIII B). In de kapel: Christus met doornen gekroond (XVIII). Klokkenstoel met gelui bestaande uit twee klokken van onbekende gieters, diam. resp. 43 cm en 30 cm.”

LOCATIE
Landhuis ‘Moubis’ staat op een mooi perceel van iets meer dan 3.200m² eigen grond dat onderdeel uitmaakt van het kloosterlandgoed ‘Domein Moubis’ van circa 6,5 hectare. Op het landgoed zijn luxe 2-onder-1-kap woningen, fraaie villa’s en appartementen gerealiseerd. De unieke locatie wordt volledig omsloten door de Maas en de Aalsbeekvallei met prachtige bossen en aan de andere kant door een karakteristieke, gerestaureerde kloostermuur. Het domein is exclusief voor de bewoners en hun gasten; hier ervaar je veel privacy en rust. Het park, waarin de woningen, appartementen, het klooster en landhuis Moubis liggen is voorzien van vele historische bomen en wordt in opdracht van de Vereniging van Eigenaren onderhouden. De landschapsarchitect heeft het park in zijn oude glorie hersteld met behoud typische streekgebonden beekranden en historische bomenrand langs de uiterwaarden van de Maas.

Adres: Waterloostraat 28 5935 BG STEYL
Vraagprijs: € 1.250.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1860
Ligging: aan water, aan rustige weg, aan vaarwater
Oppervlakte: 2467 m2
Oppervlakte perceel: 3424 m2

Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).