Amsterdam

TYPE

Monument

KAMERS

n.b.

LOCATIE

Amsterdam
Adres: Walenpleintje 155 1012 DH AMSTERDAM
Huurprijs: € 2.050
Bouwvorm: bestaande bouw
Ligging: nabij de Dam en de Nieuwmarkt in de Amsterdamse binnenstad
Oppervlakte: 103 m2

Achter een uitzonderlijk monumentale gevel uit 1644 gaan drie grote panden schuil: Oudezijds Achterburgwal 151, 153 en 155. De panden werden gebouwd in opdracht van de regenten van de naastgelegen Waalse Kerk. Deze woning bevindt zich op de etages achter het rechterdeel van deze statige, in classicistische stijl ontworpen gevel.

Indeling
Oudezijds Achterburgwal 155 bestaat uit een bedrijfsruimte op de begane grond en twee appartementen op de verdiepingen. De ingang van 155-II bevindt zich aan het rustige Walenpleintje, waar ook de Waalse Kerk aan grenst.

Begane grond:
Entree aan het Walenpleintje; een oase in het drukke Wallen-gebied. Via de gemeenschappelijke hal leidt de trapopgang naar de twee appartementen op de verdiepingen.

Eerste verdieping:
Hier bevindt zich de trapopgang.

Tweede verdieping:
U komt binnen in de stijlvolle open keuken (circa 13 m²) voorzien van een kookplaat en afzuigkap. Via een opstapje, bereikt u de ruim bemeten en lichte woonkamer (circa 32,5 m²). De sfeervolle woonkamer en keuken zijn voorzien van een prachtige houten vloer en balken die in het zicht zijn gelaten. Alle ramen bieden een prachtig zicht op de gracht en/of het Walenpleintje. Vanuit de keuken is er toegang tot een halletje met separaat toilet en daarnaast de CV-ruimte. Tussen de keuken en de woonkamer bevindt zich een open trap die leidt naar de derde verdieping, het zicht van de ene ruimte naar de andere wordt zo nauwelijks gehinderd.

Derde verdieping:
Romantische en ruime slaapkamer (ongeveer 22 m²) als ook een heerlijke badkamer (circa 9,6 m²) met ligbad, douche, wastafel, toilet en wasmachine aansluiting. Op de hele verdieping zijn de balken in het zicht gelaten. De overloop met vaste trap naar zolder is multifunctioneel en heeft een ruime dakkapel.

Zolder verdieping:
Hier is een langgerekte ruimte (circa 11 m²) die geschikt is voor meerdere doeleinden. Tevens toegang tot het prettige dakterras (ongeveer 9 m²).

Bijzonderheden:
Deze woning wordt niet verhuurd aan woningdelers of studenten. Ook gebruik als B&B is niet toegestaan. Vanwege de diverse trappen is het niet geschikt voor mensen met verminderde mobiliteit. Huisdieren zijn niet toegestaan.

Locatie:
De woning bevindt zich in het hart van de Amsterdamse binnenstad, nabij de Dam en de Nieuwmarkt. Alle winkels en vertier zijn op korte afstand gelegen, net als diverse tramverbindingen en het Centraal station. Betaald parkeren middels vergunningstelsel.

English text
Spacious 2 bedroom apartment at the canals. On the 3 top floors.
would you like to live in this light and listed canal house (dating from 1644) full of period features? Close to Dam square, Amsterdam Central Station, Rokin metro station, etcetera. Street parking (paid off with permit).


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).