Zuilichem

TYPE

Monument

KAMERS

7

LOCATIE

Zuilichem
Adres: Waaldijk 67
Vraagprijs: € 500.000
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1870
Ligging: aan water, vrij uitzicht, open ligging, aan vaarwater, landelijk gelegen
Oppervlakte: 181 m²

Authenticiteit en comfort komen samen in deze gaaf bewaard gebleven woonboerderij aan de rivier met een heerlijke zongerichte tuin en garage.

Tuingerichte woonkamer met halfopen keuken, hal en designbadkamer in het achterhuis, twee slaapkamers boven de grote kelder in het voorhuis op de begane grond.
Slaapkamer en tweede woonkamer met panoramisch Waalzicht, tweede badkamer en bergzolder op de eerste verdieping.

Zuilichem (gemeente Zaltbommel) is een rustig dorpje in de Bommelerwaard op minder dan 10 km ten westen van Zaltbommel. Het heeft goede verbindingen naar de A2, A15 en A27. Het dorp heeft een basisschool, peuterspeelzaal en een kleine supermarkt voor de dagelijkse boodschappen. Het dorp ligt pal aan de rivier de Waal met uitgestrekte uiterwaarden en natuurgebied De Breemwaard met een rijke flora en fauna.

Bruto-inhoud: 865 m3
Gebruiksoppervlakte wonen: 181 m²
Perceeloppervlak: 400 m2
Bouwjaar: rond 1870

Indeling begane grond:
Via de oorspronkelijke voordeur komt men in de gang, waarvan de vloer is belegd met gesmoorde estriken. Aan de dijkzijde is een slaapkamer met een hoog balkenplafond, twee diepe garderobekasten met antieke bedstededeuren, twee 6-ruits vensters en een stijlvolle nis met wastafel. Tegenover deze slaapkamer bevindt zich een lichte werkkamer, eveneens met voormalige bedstee met diepe inloopkast, vanwaar zicht is op de kerktoren van de aan het kerkplein gelegen Hervormde kerk. Aan het eind van de gang is een trapje naar de entree. In het verleden deed deze ruimte dienst als keuken en het fornuis onder de schouw is daar een stille getuige van. Vanzelfsprekend is hier ook de deur naar de kelder, een fijne berg- annex hobbykelder van ongeveer 40m2 met een hoogte van 1.67m. Aan de zijentree grenst ook de eerste badkamer; een gemoderniseerde ruimte met een toilet, een breed design wastafelmeubel, een grote inloopdouche en een handdoekradiator.
De woonkamer met halfopen keuken bevindt zich in de voormalige deel, een zonnige ruimte van ongeveer 55m2. Er is een hoog balkenplafond, een schouw met inbouw gashaard en een met dubbel hardgebakken plavuizen belegde vloer. In de achtergevel zijn openslaande deuren en aan de tuinzijde zijn drie hoge 6-ruits schuiframen die aan de buitenzijde worden geflankeerd door buitenluiken in monumentengroen. De keuken bevindt zich aan de dijkzijde en is ingericht met een bij de boerderij passende hoekkeuken met inbouwapparatuur. In de woonkamer en keuken zijn ter verhoging van het comfort voorzetwanden geplaatst die nadien zijn gesausd.

Indeling eerste verdieping:
Op deze verdieping zijn twee grote (slaap)kamers, een strijkkamertje en een tweede badkamer. Vanuit de slaapkamer aan de voorzijde is prachtig zicht op de Waal en de kerk. De grootste kamer is momenteel in gebruik als 2e woonkamer en biedt een fenomenaal zicht over de rivier de Waal. Aan de dijkzijde is namelijk een brede 4-raams dakkapel geplaatst. Uiteraard is deze kamer ook uitstekend aan te wenden als slaap-/of werkkamer. Aangrenzend bevindt zich namelijk een paar treden lager gelegen badkamer.
De badkamer in Heritagestijl is ingericht met een ligbad, douche, wastafelmeubel en toilet en fraaie Engelse kranen. Door het grote Velux dakvenster is de ruimte heerlijk licht.
Via de slaap-/werkkamer is toegang tot de zolder. Deze enorme zolder biedt alle ruimte voor eventuele extra kamers. Vanuit deze zolder is een lage, maar grote berging toegankelijk onder de slaap-/werkkamer.

Bijzonderheden:
Deze met zorg onderhouden woonboerderij staat op een markante locatie langs de rivier. Vanaf de eerste verdieping is de beleving geweldig, terwijl op de begane grond maximaal contact is met de tuin. De tuin achter de woning is overzichtelijk, biedt veel privacy en is daarnaast heerlijk zongericht. Aan de achtergevel is een pergola gebouwd, waarover een blauwe druif weelderig groeit. Vanaf het terras van gebakken klinkertjes is fraai zicht op de kerk. Verder is er een gazon, borders met vaste planten, een met Hedera begroeid schaduwterras en aan de dijkzijde staan vier grote leilindes.
De parkeervoorzieningen zijn uitstekend, want achter de ommuurde tuin bevindt zich het Kerkplein waar gratis kan worden geparkeerd. Verder staat er op het perceel nog een eenvoudige houten garage.
Zoekt u een verrassende, met zorg onderhouden woning met onder andere vier slaapkamers en twee badkamers en wil u graag aan de rivier wonen? Maak dan een afspraak voor een bezichtiging.


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).