Hurwenen

TYPE

Monument

KAMERS

n.b

LOCATIE

Hurwenen
Adres: Waaldijk 59
Vraagprijs: 1.369.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1814
Ligging: aan rustige weg;aan water;buiten bebouwde kom;landelijk gelegen;open ligging;vrij uitzicht
Oppervlakte: 667 m²
Oppervlakte perceel: 3960 m²

TWEE COMPLEET GERENOVEERDE WOONBOERDERIJEN, eventueel voor een gezamenlijk woondomein of kantoor/praktijk aan huis.

Laagvliegende ganzen, vergezichten over de meanderende Waal, knisperend grind en de sfeer van een eeuwenoude boerderij. Wilt u het werkelijk buitenleven ervaren? Op deze unieke setting zult u dit ervaren. De topklasse van luxe en stijlvolle renovatie wordt u aangeboden middels deze imposante MONUMENTALE T-BOERDERIJ met een TWEEDE, vrijstaande bijgebouw met de mogelijkheid om een 2e woonboerderij te realiseren. Om de boerderij te complementeren is een hooiberg naar oorspronkelijk model gebouwd op het terrein van 3.960 m².
In samenspraak met de gemeente Maasdriel is het mogelijk om twee luxe en royale woonboerderijen te realiseren en het geheel dus geschikt voor dubbele bewoning te maken. Ook kantoor of praktijk aan huis behoort tot de mogelijkheden.

Gelegen op een van de mooiste plekjes van Hurwenen gelegen aan de Waaldijk met vrij uitzicht over de uiterwaarden en de Waal op een perceel met oude hoogstam fruitbomen, weide en tuin. De huidige eigenaar, een restauratie aannemer van monumentale objecten, heeft al zijn liefde, passie en vakmanschap voor monumenten in dit project gestoken. Het resultaat mag er zijn, een gemeentelijk monument met de status van een nieuwbouw woning. Hoge isolatie normen, totaal nieuwe infrastructuur van leidingen en elektra, moderne techniek als aardverwarming gecombineerd met oude elementen als eiken gebinten, oude schouwen en sfeervolle details. De boerderij is aan de dijkzijde opnieuw gefundeerd middels heipalen en staat weer fier overeind voor de komende eeuwen.

Een werkelijk uniek project dat u alleen maar hoeft af te werken naar uw eigen smaak. Met een imposant woonoppervlakte van 667 m² een object met meerdere gebruiksdoeleinden. U kunt denken aan het exclusief tentoon stellen van uw oldtimers tot het bedrijfsmatig uitoefenen van uw vak aan huis. Maar eveneens is een meerdere generatiewoning mogelijk of een luxe Bed & Breakfast. De gemeente Maasdriel biedt de regeling om in monumentale objecten van formaat mee te denken aan het realiseren van 2 woonbestemmingen.

Hurwenen grenst aan het sfeervolle historische dorp Rossum en is op korte afstand van Zaltbommel en ’s Hertogenbosch gelegen. Maar ook Utrecht, Nijmegen en Rotterdam zijn makkelijk bereikbaar. Op korte afstand van het knooppunt A15 en de A2 gelegen. Aan de overzijde van de dijk heeft u een prachtig natuurreservaat als voortuin, de Hurnse Kil. Een natuurgebied dat internationaal hoog aangeschreven staat. U heeft vanuit uw huis direct toegang! U bent van harte welkom de woonboerderij te bezichtigen op deze bijzondere plek in Nederland.

BOUWKENMERKEN

Bouwjaar: 1814-1817. Complete restauratie sinds 2006 die is afgerond in 2016.
Bouwkenmerken: opgetrokken in steunmuren die aan de binnenzijde zijn geïsoleerd. Dakbedekking door middel van dakpannen en riet.
Isolatie: het complex is volledig geïsoleerd. Op enkele originele glazen ramen op dijkniveau na.
Woonoppervlakte: 667 m².
Bruto inhoud: 3.268 m³.

INDELING

BOERDERIJ 1

Dijkniveau
Entree, hal. Aan de linkerzijde een tweetal ruime kamers met oude schouwen met aansluitingen voor kachel. Doorloop naar kleine hal met trappenhuis naar verdieping en naar de lager gelegen verdieping. Markant is de oude poepdoos en de deuren die „gekamd" zijn. Sfeer verhogend zijn de oude balkenplafonds. 3e en 4e kamer.

Verdieping I
Overloop met dakraam. CV-ruimte met twee Cv-ketels (voor- en achterhuis). Zeer royale ouderslaapkamer/ appartement met dakramen. Grote badkamer met aansluitingen voor alle apparatuur. Prachtig zijn de oude gebinten die in het zicht gelaten zijn. Tweede slaap-/kleedkamer.

Begane grond (onder aan de dijk)
Twee grote ruimten die vrij in te delen zijn als woonkeuken, studeer-/slaapkamer of eetkamer. De aansluitingen zijn reeds voorbereid. Toilet. Doorloop naar kleine hal met trappenhuis naar de verdieping. Zijentree. Aansluitend een grote ruimte met balkenplafond en vloer voorzien van vloerverwarming, de ruimte is nader te bestemmen. Terrasdeuren naar buiten.

Verdieping II
Overloop. Tweede badkamer met aansluitingen apparatuur. Drie ruime slaapkamers met dakramen en gebinten in het zicht gelaten.

BOERDERIJ 2

Deze boerderij is aan de binnenzijde bijna geheel opgetrokken met de originele bakstenen. Prachtige houten dakconstructie met zicht op de zware staanders en gebinten. Deze ruimte is op een kleine pantry en een toilet vrij in te delen. In de zijgevel is een glazen schuifdeuren wand gerealiseerd en aan de achterzijde zijn openslaande deuren aangebracht. De betonnen vloer is voorzien van vloerverwarming.

AANVULLEND

• De hooiberg in gebruik als opslag en carport voor meerdere auto’s is geheel in eiken gebouwd naar origineel ontwerp;
• De gehele boerderij staat geregistreerd als gemeentelijk monument;
• Bij de renovatie is de totale infrastructuur vernieuwd met elektra en leidingen. Op diverse punten zijn loze leidingen aangebracht zodat u vrij bent om in te delen;
• Verwarming middels aardverwarming met een warmtewisselaar;
• De boerderij is opnieuw gevoegd en voorzien van een knipvoeg;
• De totale renovatie van de fundering met heipalen heeft alleen al circa € 300.000,— gekost. U bent dus verzekerd van een stevige basis! (zie hiervoor de video);
• Rondom de boerderij een fraai boerenerf met weide, boomgaard en tuin;
• Nieuwe betonnen trappen en een ingenieus afwateringsysteem maken de dijk begaanbaar.


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).