Herwijnen

TYPE

Monument

KAMERS

7

LOCATIE

Herwijnen

Een bijzonder pand met een verhaal!
Een heerlijke plek om te genieten van vrijheid en ruimte in uw dynamische leven.

Wat kenmerkt deze inspirerende dijkwoning?
Een prachtige historie: Deze voormalige vleeshouwerij stamt uit het jaar 1901 en kent een bijzonder verhaal. Heeft u de fraaie voorgevel al van dichtbij gezien?
Middenin de natuur: De landelijke ligging aan de Waaldijk, vlakbij rivier De Waal en zijn uiterwaarden. Een prachtige plek met uitzicht op zowel een grote tuin, een bos én rivier De Waal. Ideaal voor natuurliefhebbers en vrijbuiters.
Centraal in Nederland: Landelijk en toch centraal! Nabij Gorinchem, op circa 30 autominuten van het bruisende Utrecht, Rotterdam en ’s Hertogenbosch.
Creatief wonen met mogelijkheden! Door de ruimte en de vele vertrekken leent het pand zich voor een diversiteit aan mogelijkheden, onder andere een bedrijf/galerie aan huis, of een heerlijk ruim gezinshuis met voldoende ruimte voor hobby’s.

Het royale pand heeft een inhoud van circa 865 m3 en staat op een perceel van maar liefst totaal 2.116 m² grond. Het pand beschikt over veel lichtinval en is ruimtelijk ingedeeld. Het geheel is onder andere voorzien van een fraaie galerie-/kantoorruimte met entresol, een living met fraaie grote raampartijen, 4 slaapkamers en een leefkeuken in het souterrain met openslaande deuren naar de heerlijke tuin en het bos. Tevens is er een grote vrijstaande stenen berging aanwezig. Er zijn diverse bijzondere elementen in het pand aanwezig waaronder de glas-in-lood ramen, de hoge plafonds, de ateliervloer en grote raampartijen.

Deze woning is klaar om door nieuwe bewoners te worden betrokken, het onderhoud is goed en de woning is eenvoudig afgewerkt in de stijl van het pand met behoud van authentieke details. Het huis biedt ook veel mogelijkheden om het te moderniseren of aan te passen naar uw eigen wensen van deze tijd.

Belevenis/quote van de eigenaar: “Wij hebben jaren achtereen optimaal genoten van het wonen hier. Een prachtig monument op een nog mooiere plek en elk jaargetij brengt zijn mooie vergezichten. Het is echt genieten als je ’s ochtends wakker wordt en je direct wegkijkt in de natuur. Het is hier soms net een schilderij!’

Globale indeling:
Begane grond/dijkniveau: entree; tochtportaal; galerie-/kantoorruimte met authentieke tegelvloer, een mooi hoog plafond, glas-in-lood ramen en entresol; overloop met trappenhuis; berging; living voorzien van een fraaie houten vloer, sfeervolle openhaard en uitzicht op de tuin.

Souterrain: riante leefkeuken met openslaande deuren naar de achtertuin; hal met separaat toilet; slaapkamer voorzien van een wastafel; berging met witgoedaansluitingen en CV-opstelling (Vaillant, 2007); toegang tot de tuin.

Eerste verdieping: overloop; twee slaapkamers beide voorzien van een dakkapel; overloop bereikbaar middels een kleine trap en voorzien van een berging; moderne badkamer met ligbad, separate douche, toilet en wastafel met meubel; slaapkamer vergroot middels een dakkapel.

Ligging: De gemeente Lingewaal ligt centraal in het land tussen de rivieren de Linge en de Waal en is per 1 januari 1986 ontstaan uit samenvoeging van de voormalige gemeenten Asperen, Herwijnen, Heukelum, Vuren en Spijk. De gemeente behoort tot de provincie Gelderland en heeft een oppervlakte van circa 5.456 hectare. Lingewaal wordt ook wel ‘de eerste groene gemeente vanuit de Randstad’ genoemd.

Het dorp Herwijnen ligt centraal gelegen op enkele minuten van de Rijkswegen A2, A27 en A15. Het dorp heeft zijn eigen winkelkern, 2 basisscholen, goede aansluitingen op het openbaar vervoer en diverse sportverenigingen.

Adres: Waaldijk 44 4171 CE HERWIJNEN
Vraagprijs: € 735.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: -1906
Ligging: aan rustige weg, vrij uitzicht
Oppervlakte: 202 m2
Oppervlakte perceel: 2116 m2


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).