Herwijnen

TYPE

Monument

KAMERS

9

LOCATIE

Herwijnen

Het voormalige doktershuis van Herwijnen; stijlvol wonen aan de voet van de dijk.
Vanaf de meanderende Waaldijk ziet u deze prachtige villa uit 1935, beeldbepalend in het landschap. In vroeger tijden ontving de dorpsdokter hier zijn patiënten. Tegenwoordig biedt de gemoderniseerde, turn key villa een superieure woonbeleving. Het aanzicht is groots als u de gietijzeren toegangspoort, die zich overigens aan de rustige Molenstraat bevindt, passeert. De voormalige paardenstal naast de oprit is getransformeerd tot dubbele garage en carport met daarnaast een heerlijke veranda. Die grootse indruk is blijvend als u verder kijkt. In de zon contrasteert het wit van de muren met het rood van het dak. Opvallend aanwezig zijn de twee balkons boven respectievelijk de erker en de serre die daarmee de grandeur van deze villa onderstrepen.

In alles een villa
In alles een villa, daarmee bedoelen we dat zowel qua uitstraling, woonruimte en comfort deze woning het predicaat villa meer dan verdient. Op de begane grond treft u een heerlijk ruime en lichte living in de vorm van een kamer-en-suite met tuingerichte erker en serre. Eveneens van een uitzonderlijk hoog kwaliteitsniveau is de eetkamer met luxe woonkeuken voorzien van dubbele openslaande deuren naar het terras en de veranda. Ook heeft u de beschikking over een bibliotheekkamer. De verdieping van de villa biedt drie ruime slaapkamers. Twee met openslaande deuren naar het balkon en alle drie met veel vaste kastruimte. Verder beschikt u over een moderne badkamer met inloopkast, die overigens ook toegankelijk is vanuit de masterbedroom. Op de tweede verdieping treft u een ruime multifunctionele zolder en een slaapkamer met badkamer.

Hartelijk welkom
De oprit voorbij de toegangspoort aan de Molenstraat aan de achterzijde, is ruim en biedt meerdere parkeerplekken. Direct links ziet u de riante dubbele garage en voor u de villa. Hier ook een prachtige veranda, voorzien van onder andere een houtkachel en elektra, terras en plantenborders. Een plek om een jaar rond te genieten van het buitenleven. Aan de voorzijde, aan de zijde van de Waaldijk, een grote tuin met gazon, sierplanten en fruitbomen. Met aan het einde een smalle stenen trap die u op de dijk brengt met uitzicht over de Waal en de diverse strandjes. Het mag duidelijk mag zijn, na een drukke dag is het hier fijn thuiskomen. Heerlijk rustig en toch zo centraal nabij de A2 en de A15.

Download het magazine van deze woning met meer foto’s, uitgebreide beschrijving, plattegronden en maatvoering!

Adres: Waaldijk 101 4171 CC HERWIJNEN
Vraagprijs: € 990.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1913
Ligging: aan rustige weg, vrij uitzicht
Oppervlakte: 350 m2
Oppervlakte perceel: 995 m2


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).