Leeuwarden

TYPE

Monument

KAMERS

6

LOCATIE

Leeuwarden
Adres: Voorstreek 17 a 8911 JH LEEUWARDEN
Vraagprijs: € 595.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: -1906
Ligging: in centrum
Oppervlakte: 315 m2

UNIEK OBJECT IN DE BINNENSTAD
Ja, zo komen ze niet vaak op de markt! Een prachtig appartement bestaande uit 3 woonlagen, gelegen in het centrum en aan de gracht van Leeuwarden. Aan de voorkant van het pand doet bijna niets vermoeden dat er achter deze gevel zo’n groot en prettig appartement schuilt. Het betreft een hoogwaardig in 2005 gerealiseerd 3-laags appartement met een woonoppervlakte van maar liefst 315 m² voorzien van een eigen entree en een besloten dakterras (32 m²)! Bij deze prachtige woning is aan werkelijk alles gedacht. Een gedegen verbouwing waar met hoogwaardige materialen een riant appartement is gerealiseerd. De hoge sierplafonds, de massief houten keuken met schouw, de lopers op de trappen en de mooi Europees eiken plankenvloer zorgen voor sfeervolle ruimtes met een hoog afwerkingsniveau. Wie wil dat nu niet?! Plan direct een bezichtiging in!

Begane grond
Vanuit de eigen entree op de begane grond komt u in de hal met garderobe, meterkast en trapopgang. Vervolgens loopt u naar de eerste etage.

1e etage
Hier bevinden zich de overloop, het royale toilet en de trapopgang naar de 2e etage. Tevens heeft u hier toegang tot de woonkamer middels dubbele openslaande deuren voorzien van fraaie glas-in-lood ramen. De woonkamer (63 m²) is voorzien van een Europees eiken houten vloer en beschikt over 3 zeer grote ramen hetgeen zorgt voor veel lichtinval. Aangrenzend aan de woonkamer, tevens bereikbaar via dubbele openslaande deuren voorzien van fraaie glas-in-lood ramen, bevindt zich de royale woonkeuken (35 m²) voorzien van een zeer royale keukenopstelling met veel opbergruimte en alle benodigde inbouwapparatuur. Ook treft u hier de deur naar de bijkeuken aan.

2e etage
Op deze verdieping bevinden zich in totaal 2 slaapkamers van resp. 14 m² en 38 m². De master bedroom beschikt over een ensuite badkamer voorzien van een badkamermeubel met dubbele wastafel, een dubbele inloopdouche, ligbad en deur naar de overloop. De overloop biedt u toegang tot een apart toilet, een bergruimte, de 2e slaapkamer en het besloten, zonnige dakterras van maar liefst 32 m²!

3e etage
Hier bevinden zich de overloop, bergruimte met WTW-unit, een 3e en 4e slaapkamer van resp. 37 m² en 24 m² en een grote berging (eenvoudig geschikt te maken tot 5e slaapkamer).

Energieverbruik
De woning heeft een laag energieverbruik hetgeen zich vertaald heeft in een energielabel A.

Bereikbaarheid
De bereikbaarheid met het openbaar vervoer en de auto is zeer goed. Alle voorzieningen zijn op loop- of fietsafstand, zoals scholen, winkels, cafés, restaurants, etc..

Vereniging van Eigenaren
– Het betreft een gezonde en actieve VvE.
– De servicekosten bedragen € 90,00 per maand.

Garagebox
De eigenaren bieden de mogelijkheid tot het bijkopen van een garagebox aan het Droevendal. Meer informatie kunt u hierover inwinnen bij de makelaar.

Ervaring bewoners
Vanaf het eerste moment voelden wij ons hier helemaal thuis. We hebben de indeling in samenwerking met het bouwbedrijf helemaal naar onze eigen hand kunnen zetten, waarbij we ervoor gekozen hebben om de afmetingen van de verschillende ruimtes groot te houden. Ieder meubelstuk past gewoon. Je hoeft niet te passen en te meten. Gewoon bestellen!
Verder houden we ervan om buiten te zijn. Daarom hebben we een heerlijk dakterras gecreëerd waar we heerlijk kunnen zonnen op onze ligbedden, kunnen loungen op onze loungeset en aan ons barsetje kunnen borrelen en hier kunnen we ’s avonds tevens nog de laatste zonuren pakken. We hebben hier al vele zonuren en avonden samen doorgebracht. De luxe en de afmetingen van het huis maken dat we na iedere vakantie het toch ook weer heerlijk vinden om thuis te komen. Want wat hebben we het thuis toch goed!

Bijzonderheden
– Appartement van 1164 m³.
– Zelfstandige eigen opgang vanaf begane grond.
– Schilderwerk buitenom in 2018 uitgevoerd.
– HR-combiketel, november 2018 (eigendom).
– Voorzien van HR++ beglazing (behalve voorzijde 3 etage).
– Aanvaarding in overleg.


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).