Vianen

TYPE

Monument

KAMERS

8

LOCATIE

Vianen

Woon-/winkelpand in hartje Vianen!
Op enkele tientallen meters afstand van de historische Lekpoort, binnen de oude stadsgrenzen van Vianen, ziet u direct rechts dit imposante stadspand uit 1550. De geschiedenis van dit huis is beschreven in het boekje ‘Drogisterij De Lekpoort’. Die titel heeft betrekking op de functie van het pand, want meer dan 150 jaar was hier een drogisterij gevestigd. Nu is dat voorbij, alhoewel de gaper aan de buitenkant de geschiedenis in ere houdt. Feit is dat er ruim 150 m2 (casco) vloeroppervlak beschikbaar is voor winkel, horeca, kantoor of wellicht iets heel anders. Met daaronder bovendien een ruime kelder voor opslag. Waar beneden volop wordt gewerkt, kan op de verdiepingen daarboven en in de tuin erachter, voortreffelijk worden geleefd. Wonen en werken vormt hier met maar liefst 2.335 m3 inhoud dus de ideale combinatie.

Riant wonen met uitzicht op een rijke geschiedenis
De entree van de winkel is uitnodigend en de ruimte op de begane grond is royaal. Voor een bezoek aan de eerste verdieping, in gebruik als woning, heeft u een eigen opgang met in de hal toegang tot de wijnkelder. Boven gearriveerd, treft u eveneens alle ruimte. Om te beginnen: een woonkamer met aan twee zijden hoge ramen (met buitenluiken) die zorgen voor licht en zicht op het levendige centrum. Direct daarnaast, de open keuken met fraaie servieskast. Ook hier mooi binnenvallend daglicht door het raam boven het keukenblad. Verder op de eerste verdieping maar liefst vier slaapkamers, twee badkamers en een trap naar de tuin. Let ook hier op de hoge ramen met buitenluiken. Een vaste trap zorgt voor de opgang naar de tweede verdieping met de mogelijkheden en de hoogte om nog een aantal sfeervolle (slaap)kamers te creëren.

Thuis werken en thuis genieten
Duidelijk is dat het pand ideaal is om wonen, werken en/of hobby te combineren. En in de eigen stadstuin is het heerlijk rustig en geniet u van vrije uurtjes en mooie avonden. Zoals vele generaties dat voor u al deden, op deze historische plek in hartje Vianen, naast de iconische en eeuwenoude Lekpoort.

Download het magazine van deze woning met foto’s, uitgebreide beschrijving, plattegronden en maatvoering!

Adres: Voorstraat 3 – 5 4132 AM VIANEN
Vraagprijs: € 675.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1555
Ligging: in centrum
Oppervlakte: 500 m2
Oppervlakte perceel: 420 m2


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).