Brielle

TYPE

Monument

KAMERS

6

LOCATIE

Brielle
Adres: Voorstraat 128 -130 3231 BK BRIELLE
Vraagprijs: € 475.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: -1906
Ligging: in centrum
Oppervlakte: 175 m2
Oppervlakte perceel: 146 m2

Dit is een wel heel bijzondere monumentenwoning met stadstuin, gelegen middenin de Vesting. Het combineert de mogelijkheid van wonen en werken op één plek.
De tussenwoning (bj. 1820) bestaat uit een voor- en achterhuis waardoor het bijzonder ruim is. Er zijn diverse ruime kamers waardoor u de woning naar eigen inzicht kunt indelen.
De woning is in het verleden compleet gerenoveerd maar met oog voor de authentieke details waardoor de houten deuren, raamversieringen, de schouw in de woonkamer en het balkenplafond bewaard zijn gebleven.

Het gezellige centrum van de oude vestigingsstad Brielle met al haar voorzieningen en horeca bevindt zich op loopafstand. Bovendien liggen het openbaar vervoer, scholen, supermarkten, het medisch centrum, sportaccommodaties en uitvalswegen om de hoek.
Brielle vormt een prima uitvalsbasis voor de haven, industrie, Europoort, Maasvlakte en Botlek en ook Rotterdam is uitstekend te bereiken.
Voor de natuur-, bos- en strandliefhebbers zijn Oostvoorne, Rockanje en ook de haven van Hellevoetsluis prima te bereiken maar ook het Spui en het Brielse Meer zijn nabij gelegen.

INDELING:
Begane grond:
Entree is mogelijk zowel via het atelier als hal met toegang tot het woonhuis.
Entree met meterkast en toegang tot atelier/winkelruimte en hal met toegang tot woon-/werkkamer, toilet met fonteintje trapopgang naar de verdieping en keuken.
De winkelruimte heeft een eigen entree, is ruim, heeft een prima lichtinval en een hoog plafond. Vanuit hier is de hal richting toilet en woon-/werkkamer toegankelijk.
De kamer aan de achterzijde kan zowel gebruikt worden als kantoor of woonkamer, heeft een vaste kast en kijkt uit op de achtertuin.
De keuken heeft een Solitaire keukenblok in rechte opstelling met 4-pits gaskookplaat, afzuigkap en enkele spoelbak. Verder is er een grote lichtkoepel voor extra lichtinval en toegang tot zowel tuin als bijkeuken.
De ruime bijkeuken heeft een extra werkblad met onderkasten en een opstelplek voor wasmachine, -droger, vaatwasser en boiler. Tevens is vanuit hier ook de tuin bereikbaar.

1e Verdieping:
De overloop geeft toegang tot 2 ruime kamers, de badkamer en trapopgang naar de 2e verdieping.
Thans is de kamer aan de voorzijde in gebruik als woonkamer waardoor u fraai wegkijkt over de winkelstraat. Bovendien is er een prachtige schouw, hebben de ramen een karakteristieke verdeling en is er een ruime trapkast.
De kamer aan de achterzijde is in gebruik als atelier/hobbykamer maar leent zich ideaal als bijvoorbeeld slaapkamer.
De badkamer is v.v. 2e toilet, inloopdouche, wastafel en designradiator.

2e Verdieping:
De overloop geeft toegang tot de hoofdslaapkamer en de berging met cv-ruimte. De hoofdslaapkamer is een must voor de liefhebber met de hoge nok en zichtbare steunbalken. Er is een dakkapel met vensterluiken en uitzicht op de Dom.
Vanuit hier is er toegang tot een ruime kamer. Door de afmetingen en hoge nok van deze ruimte is het voor diverse doeleinden geschikt. Zo is het prima geschikt als slaapkamer, inloopkast, berging of werkkamer.

De tuin is gelegen op het oosten en heeft door de ruime ligging volop zon.
Er is een afsluitbare achterom en de tuin bestaat uit sierbestrating waaronder deels IJsselsteentjes en vaste plantenborders.

Overige kenmerken:
• Hardhouten kozijnen met enkele beglazing
• Vernieuwde meterkast: 8x 220V groepen en 1x aardlekschakelaar
• Atag 2 Ready cv-ketel (bj. 2011)

Wij behartigen de belangen van de verkopende partij.
Neem uw eigen NVM aankoop servicemakelaar mee!

Alle verstrekte informatie moet beschouwd worden als uitnodiging tot het doen van een bod of om in onderhandeling te treden.
Er kunnen geen rechten worden ontleend aan deze woninginformatie.


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).