Ermelo

TYPE

Monument

KAMERS

n.b

LOCATIE

Ermelo
Adres: Vondellaan 26
Vraagprijs: 775.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1926
Ligging: in bosrijke omgeving
Oppervlakte: 144 m²
Oppervlakte perceel: 1710 m²

Karakteristieke jaren 30 villa op royaal en bosrijk perceel..

De Vondellaan is een prachtige, lommerrijke laan in een gewilde villawijk verscholen in het bos. Verborgen achter bosschages en volwassen bomen vindt u deze prachtige JAREN-30 VILLA op een royale kavel van maar liefst 1.710 m²! De historie van deze villa gaat ver terug. Deze woning is namelijk gebouwd als vakantiewoning en was een geschenk van de Amsterdamse gemeente aan hun predikant die deze woning gebruikte als buitenverblijf. De huidige eigenaren hebben hier vervolgens 56 jaar gewoond! Als men 56 jaar op één plek woont dan moet dit wel een fantastische plek zijn! Vanuit de villa heeft u op verschillende plekken direct toegang tot de tuin. Eenmaal in de tuin ervaart u de privacy en de overweldigende stilte die hier hangt. En dat terwijl het gezellige centrum van Ermelo op steenworp afstand is gelegen. Kom zelf deze heerlijke plek ervaren door het plannen van een bezichtiging.

BOUWKENMERKEN

Bouwjaar : 1926;
Bouwwijze : stenen spouwmuren en pannen gedekt;
Woonoppervlakte : ca. 144 m²;
Inhoud : ca. 661 m³;
Perceeloppervlakte : 1.710 m²;

INDELING

Parterre
Hal/entree met bordestrap en toilet. Vanuit de hal is er toegang tot de ruime kelder waar de CV installatie is opgesteld en een eigen waterbron.
Prachtige woonkamer met speelse erker aan de voorzijde, een sfeervolle stookplaats en middels schuifdeuren toegang tot terras. Eenvoudige keuken aan de achterzijde met aansluitend een aangebouwde (1971) bijkeuken/achter-entree met vaste kastenwand. Vanuit de bijkeuken is er toegang tot de garage met elektrische kanteldeur, verwarming en toegang tot de tuin.
Tenslotte een multifunctionele ruimte die voor diverse doeleinden geschikt is en daarnaast is voorzien van een lichtkoepel, een kastenwand en een schuifpui naar het terras.

1e Verdieping
Overloop met toegang tot 3 slaapkamers en een badkamer. Twee kamers hebben toegang tot het balkon boven de keuken. De ouderslaapkamer heeft een badkamer ensuite voorzien van inloopdouche, wastafel en toilet.

2e Verdieping
Vlizotrap naar zolder met beschoten kap en dakraam.

BIJGEBOUWEN

– Inpandige garage met elektrische kanteldeur, verwarming en toegang tot de tuin. Afm. 6,18 X 3 meter;
– Eenvoudige houten stal/schuur. Afm. 5 X 3 meter.

VOORZIENINGEN

– De villa is aangemerkt als een gemeentelijk monument;
– De villa is aangesloten op alle nutsvoorzieningen en ook glasvezel is aanwezig;
– De villa is voorzien van prachtige details zoals ramen met roedeverdeling, waarvan een aantal met glas in lood en brede overstekken;
– De hemelwaterafvoeren zijn recent vernieuwd.

TUIN

Door de royale kavel ervaart u enorm veel privacy. Daarnaast is de tuin, met grote vijver, inmiddels volwassen en helemaal volgroeid wat een heerlijk beschut en besloten gevoel geeft. Wanneer u in de tuin bent zult u ervaren hoe bijzonder stil het is. De stilte wordt enkel verstoord door een vogelconcert. Wat een bijzondere locatie!


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).