Lienden

TYPE

Monument

KAMERS

1

LOCATIE

Lienden
Adres: Vogelenzangseweg 50 4033 AH LIENDEN
Vraagprijs: € 725.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1950
Ligging: aan rustige weg, vrij uitzicht, open ligging, buiten bebouwde kom, landelijk gelegen
Oppervlakte: 1453 m2
Oppervlakte perceel: 15000 m2

Tussen Lienden en Echteld staat dit voormalig waterpompstation. Tot 2005 was dit station in gebruik van Vitens. Dit uniek en historische object is gelegen in Lienden op een op een royaal, geheel door watergangen omringd, bosperceel van ruim 15.000 m2. Dit voormalig waterpompstation genaamd: ‘Baron Mr. W.F.F. van Verschuer’ omvat een dienstwoning (deze is separaat te koop), het pompstation en verschillende kelders en bassins. Het object is bereikbaar via een eigen brug. Het geheel wordt gekenmerkt door de typische jaren ’50 bouw uit de vorige eeuw met kenmerkende details. Het geheel staat volledig vrij langs de doorgaande weg en biedt volledige privacy en fantastisch uitzicht over de omringende landerijen. De huidige eigenaar heeft de casco renovatie bijna voltooid en ook de vloeren zijn inmiddels gestort. De toekomstige koper krijgt een prachtige basis met een mooi plan waarvan de ruwbouw grootdeels gerealiseerd is.

Voor het waterpompstation is een bijzonder ontwerp gemaakt door interieur-architecte Roelfien Vos. Zij zette haar handtekening onder het ontwerp van deze woonvilla. Het creatieve proces was een reis door de tijd. De uitdaging van dit prachtige pand met het behoud van het industriële karakter en de vertaling naar wonen met hedendaagse luxe en comfort. Volledig privé gebruik en gebruik voor de combinatie wonen/werken zijn mogelijk. Dit complex is derhalve super multifunctioneel. Het complex is een klassiek jaren ’50 voorbeeld van een utilitair gebouw en beeldbepalend aan de Vogelenzangseweg. Het pompstation heeft een inhoud van ruim 3.200 m2.

Opleveringsniveau
Het ontwerp is beschikbaar, de wijze van afwerking kan naar eigen inzicht worden gekozen. ook is het mogelijk het plan samen met Roelfien verder uit te werken en af te ronden.

Indeling
Het ontwerp voor het pompstation, naar de hand van Roelfien Vos, is opgedeeld in verschillende leefverdiepingen: een woon- werkniveau, een living, slaapvertrekken en kelder. Maar het object kan uiteraard ook een andere invulling hebben.

Woon- werkniveau
Ruime entree welke grenst aan de lounge en het kantoor. De ruime lounge is voorzien van een doorkijk haard, bar en spectaculair: een aangrenzend indoor zwembad. Deze is gesitueerd in het oude waterbassin. Het kantoor met bar en spreek/vergaderruimte is deels voorzien van een glazen vloer die zicht geeft op de fitnessruimte.

Living
De luxe keuken met eetkamer vormen het hart van de woonvilla. Vanuit het terras als ook de living is de keuken eenvoudig bereikbaar en in het zicht. Niveau 2 kenmerkt zich door de grote open ruimte en de functies die hier zijn gecombineerd. Kortom een prachtige familieruimte. Op deze verdieping bevindt zich tevens de mastersuite met luxe badkamer. Vanuit het bad heeft u een panoramische uitkijk over de natuur. Via de trap bereikt u het slaap- vertrek van de mastersuite.

Slaapvertrekken
Op niveau 2 zijn twee gastenkamers gesitueerd, beiden voorzien van bad- kamer en sanitair. Daarnaast is via de dressing, van de mastersuite op niveau 1, de masterbedroom te bereiken. Deze staat in open verbinding met de dressing door middel van een vide. Deels voorzien van een glazen vloer welke zicht geeft op de badkamer die deel uitmaakt van de mastersuite.

Kelder
Kelder niveau met een volledige wellnessruimte voorzien van sauna, douche en fitnessruimte. Een glazenplafond in de fitnessruimte geeft daglicht en zicht op de bovengelegen kantoorruimte. Ruime bioscoop/entertaiment ruimte. Directe toegang tot de wijnkelder en bibliotheek.

Dienstwoning
De dienstwoning wordt separaat verkocht met circa 1.500 m2 perceel.

Tekeningen en Visualisaties
Voor het voormalig pompstation is een ontwerp gemaakt. Klik hier voor een pdf-bestand met de tekeningen en visualisaties.


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).