Koudum

TYPE

Monument

KAMERS

10

LOCATIE

Koudum
Adres: Verlengde Hoofdstraat 15 8723 AS KOUDUM
Vraagprijs: € 589.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1874
Ligging: aan rustige weg, in centrum, vrij uitzicht
Oppervlakte: 414 m2
Oppervlakte perceel: 710 m2

Unieck!
Een voormalig kerkgebouw uit 1874 dat volledig onder architectuur van Architecten bureau Breddels uit Heerhugowaard is verbouwd tot een heerlijk woon-werkpand. Bij de verbouwing zijn de oorspronkelijke elementen behouden gebleven waardoor het karakter van de voormalige kerk nog steeds zichtbaar is. De kerk is momenteel opgedeeld in een woon- en een werkgedeelte. De begane grond wordt gebruikt als horeca- en winkelpand met serre en theetuin. De etages van de kerk zijn in gebruik als woonruimte. De luxe voorzieningen en de hoogwaardige afwerking kenmerken het geheel. Door de bestemming gemengde doeleinden in combinatie met wonen is het pand geschikt voor diverse functies en ideaal voor een combinatie van wonen en werken.

Begane grond
Centrale hoofdentree, toilettengroep, kelder, winkelruimte van circa 128 m², een grote aangebouwde serre van 37 m², een grote keuken van circa 25 m² ten behoeve van een theetuin en twee royale kantoorruimtes van circa 13,9 en 29,6 m². Op de begane grond bevindt zich tevens de entree naar het woonhuis. Hal met toilet, uitgebreide meterkast, C.V. ruimte en magnifieke trapopgang naar het woongedeelte.

Eerste verdieping
Via de statige trappartij kom je op de woonverdieping. Hier een grote overloop met vide en zicht op de benedenverdieping, een grote woonkamer, van ruim 40 m², een woonkeuken met uitgebreide keukeninrichting en bijbehorende inbouwapparatuur van circa 29 m² en twee royale slaapkamers waarvan de ouderslaapkamer de beschikking heeft over een eigen badkamer.

Tweede verdieping
Vaste trap met royale slaapkamer met grote inloopkast. Op de zolder is 55 m² bergruimte.

Kelder
er is een kelder ten behoeve van opslag van circa 18 m².

De tuin is aan de zijkant van de kerk gesitueerd en is geheel ommuurd. Een echte blikvanger in de sfeervolle tuin is de aangebouwde serre die een mooi geheel vormt met de oude kerk. De tuin wordt tevens gebruikt als terras voor de theetuin. In de tuin staat een vrijstaande stenen bergschuur. Bij de woning zijn vier parkeerplekken te vinden.

Interesse?
Neem contact met ons op, wij informeren u graag!


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).