Utrecht

TYPE

Monument

KAMERS

10

LOCATIE

Utrecht

Uniek gemeentelijk monument met uitzicht op de Domtoren!
In Wilhelminapark ligt dit prachtige Herenhuis met een zelfstandig souterrain.
Het huis heeft een zeer fraai gedetailleerde authentieke voorgevel met onder meer een natuurstenen trap naar de voordeur, een door leeuwenkoppen ondersteunde erker. Daarboven een balkon met stalen balustrade, gedetailleerde gevelelementen, glas-in-lood-ramen en een markant, getoogd raam in de woonkamer.

Het is een fantastisch groot Herenhuis met circa 273 m2 woonoppervlak verdeeld over 4 woonlagen. Ideaal geschikt om dubbel te bewonen, voor een samengesteld gezin en/of om aan huis te werken.

De achtertuin is met haar ligging op het westen gunstig op de middag- en avondzon gesitueerd.
Het huis is gebouwd omstreeks 1920 en heeft hoge plafonds en zeer veel originele details zoals glas-in-lood-ramen, sierplafonds, paneeldeuren, etc. De afgelopen 15 jaar heeft haar huidige eigenaar meerdere renovatie- en moderniseringswerkzaamheden laten uitvoeren waaronder renovatie van de gehele voorgevel waarbij opnieuw is gevoegd en de ornamenten verankerd.

Souterrain:
In 2018 is deze parterre-woonlaag geheel gerenoveerd. Zoals gezegd uitermate geschikt voor zelfstandig gebruik als woonruimte of misschien om aan huis te werken? En als u de ruimte zelf niet nodig heeft kan deze bij verhuur aanzienlijk huurinkomsten opleveren! Door de kadastrale splitsing kan dit fiscaal zeer interessant zijn. Informeer naar de mogelijkheden.
Indeling souterrain:
Zelfstandig entree/hal, nieuwe badkamer met toilet, douche en wastafel. Separate, nieuwe keuken met inbouwapparatuur. Middels een achterdeur is desgewenst de tuin bereikbaar. Verder zijn hier 3 kamers die nu in gebruik zijn als woonkamer en 2 slaapkamers. Deze verdieping heeft een eigen cv-installatie.

Woonhuis:
Beletage (verdieping 1): Middels de authentieke trapopgang is de voordeur bereikbaar. Imposante hal met trapopgang en separaat toilet. Prachtige living met hoge plafonds, fraai uitzicht door de straat richting het Wilhelminapark!
Op de vloer ligt parket en er is een gezellige gashaard. Aan de achterzijde is de woonkeuken half open zodat de kookbeleving en het contact met familieleden of gasten die aan de eettafel zitten optimaal is.
Middels openslaande deuren is het balkon aan de achterzijde toegankelijk. Met een vaste trap is van daaruit de achtertuin bereikbaar.

Verdieping 2:
Overloop met toilet. Deze verdieping is momenteel in gebruik als één geheel! Een prachtige ruimte met fraai uitzicht. Een masterbedroom met en-suite werkkamer en daarnaast een badkamer.
Niet alleen de prachtige hoge, originele plafonds maar ook de erker aan de voorzijde maken hier de bijzondere sfeer.

Verdieping 3:
Overloop met toilet. Hier zijn 3 slaapkamers waarvan één met dat leuke balkon aan de voorzijde.
Verder is hier een nieuwe, 3e badkamer compleet met ligbad, dubbel wastafel en separate douche. Naast de badkamer is een waskamer met opstelling van wasmachine en droger.
Op deze verdieping is nog een bergkamer en is de 2e cv-ketel voor de rest van het huis opgesteld.

Bijzonderheden:
– Uniek Herenhuis met veel woonoppervlak en perfecte ligging in Utrecht-Oost, Wilhelminapark.
– Bijzonder uitzicht! Voorzijde naar het Wilhelminapark en aan de achterzijde naar de Domtoren.
– In gebruik als 1 geheel. De 4 woonlagen zijn kadastraal gesplitst in 4 appartementsrechten.

Adres: Van Limburg Stirumstraat 25 3581 VC UTRECHT
Vraagprijs: € 1.295.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1920
Ligging: aan park, aan rustige weg, in woonwijk, beschutte ligging
Oppervlakte: 273 m2
Oppervlakte perceel: 129 m2


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).