Amersfoort

TYPE

Monument

KAMERS

4

LOCATIE

Amersfoort

BACK TO SCHOOL!
Centraal in Amersfoort ligt deze karakteristieke voormalige basisschool. Binnen dit gebouw mogen we je nu 4 klaslokalen aanbieden die je kunt transformeren naar een woning. Een geweldige kans voor ondernemende mensen die graag op een rustige locatie maar wel direct nabij de binnenstad van Amersfoort willen wonen!

Alles is groots aan de voormalige ‘Christelijke Nationale School met den Bijbel’ aan de noordelijke rand van het centrum. In 1928 werd deze school, van de hand van architect B.W. Plooy, gebouwd. Het gebouw is een lust voor het oog, met de kenmerkende vormgeving van de Amsterdamse School. Authentieke elementen zijn merendeels aanwezig: hoge plafonds, gangen met origineel tegelwerk, grote raampartijen en bijzonder metselwerk. De 4 woningen hebben elk een royaal gebruiksoppervlak van gemiddeld 140 m² en een inhoud van 580 m³, een grote zonnige achtertuin van 150 m² en twee eigen parkeerplaatsen per woning.

Bureau Monumentenzorg, gemeente Amersfoort zegt dit over het gebouw: “Het gebouw is een markant oriëntatiepunt en vooral stedenbouwkundig van betekenis. Bovendien is het een uitzonderlijke representant van een bouwstijl, waarin de vormgeving van de Amsterdamse School herkenbaar is. In Amersfoort is deze bouwstijl slechts een enkele maal op vergelijkbare wijze toegepast. Het interieur bezit nog de oorspronkelijke detaillering”.

Algemeen: er zijn meerdere indelingsvarianten mogelijk. We hebben alvast een opzet laten maken (zie de plattegronden) waarbij er op de 1e verdieping voor drie slaapkamers en een badkamer is gekozen. De vier woningen zijn voorzien van eigen aansluitingen van elektra, gas en water en een eigen aansluiting op het gemeente riool. Je koopt een woning in de huidige casco toestand waarbij je zelf de indeling, afwerking en de voorzieningen (keuken/badkamer et cetera.) realiseert. Wij hebben al een aannemer gevraagd een begroting te maken die we graag met je delen zodat je een reëel idee hebt van de kosten van de verbouwing. Elke woning beschikt over twee parkeerplaatsen.

Aanvaarding: op korte termijn
Koopprijs vanaf: € 425.000,– k.k.
Projectnotaris: Van Ligten & Van Ligten te Hilversum

NB: Wijnand van Assenraad, 1764-1855, burgemeester van Amersfoort 1837-1848. Wouterus Corneliszn. Pull, 1755-1829; burgemeester van Amersfoort 1819 en 1822-1823. Tevoren was deze weg bekend onder de naam Watersteeg (al in 1676 genoemd!).

Adres: Van Assenraadstraat 2 3814 BK AMERSFOORT
Vraagprijs: € 425.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1928
Ligging: aan rustige weg, in woonwijk
Oppervlakte: 137 m2
Oppervlakte perceel: 281 m2


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).