Naarden

TYPE

Monument

KAMERS

5

LOCATIE

Naarden

*See English text below*
**Kijk naar de live bezichtiging op de website van de verkopend makelaar.**

Uniek wonen in dit voormalig Montessori-kleuterschooltje uit 1925. Dit Rijksmonument met eigentijdse aanbouw heeft een bijzondere uitstraling en is gelegen in een bosrijke omgeving op een perceel van 2123 m2 en met mogelijkheid om eventueel het naast gelegen bos van ca. 3000m2 ook te kopen!
Voor wie anders wil wonen!

Algemeen
– Mooie combinatie tussen bijzonder Rijksmonument en eigentijdse aanbouw.
– Rijksmonument van de bekende architect Van der Vlugt. (Van Nelle fabriek in Rotterdam)
– Een huis met een verhaal!
– Voor onderhoud van het Rijksmonument is subsidie mogelijk.
– Veel aandacht voor energiebesparing en het op eigentijdse wijze voorzien in energiebehoefte.
– Goede parkeermogelijkheden voor meerdere auto’s op eigen terrein.
– De hele dag zon in de tuin!
– Geen directe buren en dus veel privacy in huis en tuin.
– Ruime aandacht voor veiligheid met alarmsysteem, veiligheidsverlichting en volledig omheinde tuin.

Ligging
*Gelegen in Valkeveen; één van de mooiste gebieden van het Gooi.
* Omgeven door bos en natuurgebied.
* Op fietsafstand van Huizen, Naarden en Naarden-Vesting met alle denkbare voorzieningen.
* Het gezellige kleinschalige kinderspeelpark Oud Valkveen is om de hoek – goed om te weten is dat parkeren op de openbare weg hier niet is toegestaan.

Duurzaam wonen
* Bij de restauratie en realiseren van de aanbouw in 2011 is veel aandacht besteed aan duurzaamheid.
* Het Rijksmonument is grotendeels voorzien van isolatieglas (zgn monumentenglas) dakisolatie en spouwmuurisolatie.
* De aanbouw is voorzien van extra dikke isolatie van dak, muren als ook de muren en de vloer van het souterrain.
* Alle ramen zijn voorzien van HR++glas.
*Verwarming via laagtemperatuur vloerverwarming en voorbereiding voor warmtepomp zodat ook koeling via de vloer mogelijk is.
* Verwarming middels HR c.v. ketel in combinatie met houtvergasser met rendement van 93%.
* In voor- en naseizoen wordt de cv ketel niet gebruikt en wordt het huis verwarmd door de houtvergasser en/of de zonnecollectoren.
* Warm watervoorziening middels zonnecollectoren in combinatie met de houtvergasser en voorzien van een 300 liter boilervat, waarbij de cv ketel back-up is.

Rijksmomument
* Bijzondere entree met bankjes van de voormalige Montessori -kleuterschool.
* Vestibule met authentieke tegels en toegang tot een logeer-werkkamer en de royale hal.
* De royale hal met hoog plafond. Deze hal verbindt het Rijksmonument met de eigentijdse aanbouw.
* Gastenbadkamer bereikbaar vanuit de hal met o.a. toilet, fonteintje en ligbad.
* Indrukwekkende lichte royale woonkamer, het voormalige klaslokaal, met plafond van meer dan 3 m hoog.
* De woonkamer heeft 4 kleine uitbouwtjes, ieder in de vorm van een vijfhoek.
* Kenmerkend is de grote diversiteit aan raampartijen.
* De zon draait om het huis; daardoor een zeer zonnige woonkamer.
* Verwarming middels radiatoren in combinatie met een houtvergasser en een openhaard voor de gezelligheid.
* Verschillende toegangsdeuren naar de tuin waardoor binnen en buiten in elkaar overlopen.
* Eenvoudige keuken met leuk zicht op de tuin en met doorloop naar de ruime bijkeuken.
* Praktische bijkeuken met veel werk- en bergruimte alsmede opstelplaats voor wasapparatuur.

Eigentijdse aanbouw
* De aanbouw (2011) is met grote zorg onderhoudsarm ontworpen en voorzien van o.a. zonnecollectoren en voorbereidingen voor aardwarmte en warmtepomp.
* De aanbouw heeft twee bouwlagen en biedt zeer veel mogelijkheden, is
volledig voorzien van vloerverwarming, heeft een zeer ruim multifunctioneel souterrain, 2 slaapkamers en een badkamer.
* Slaapkamer 1 ligt aan de voorzijde met kenmerkende raampartij en een grote inbouwkast.
* De royale en lichte 2de slaapkamer heeft fantastisch zicht op de achtertuin, een inbouwkast en schuifdeur naar de achtertuin.
* Grote complete badkamer met inloopdouche, toilet en vrijstaand bad.
* Zeer groot en licht multifunctioneel souterrain met veel daglicht door twee grote lichtstraten en hoogte van 2.57m.
* Mogelijkheid tot eventueel realiseren van tweetal slaap/werkkamers in het souterrain.

Tuin
* Grote tuin met goede zonligging en veel gras rondom het huis: ieder moment van de dag wel een plek waar je in de zon kunt zitten!
* Parkeermogelijkheden voor meerdere auto’s op eigen terrein en aanwezigheid van carport.
* Het terrein is omheind met een veiligheidshekwerk en bereikbaar d.m.v. een elektrisch bedienbaar hek.
* Het huis is vanaf de straat niet direct zichtbaar.
* Praktische schuur voor opslag van tuingereedschap e.d.

Kortom: Een bijzonder huis met een ultiem buitenleven in een oase van groen waar je met een gezin fantastisch vrij kunt wonen!

Voor meer achtergrondinformatie over dit huis, vraag ons kantoor naar de uitgebreide brochure!
English:
Living in a unique setting in a former Montessori kindergarten school building from 1925.This national monument with a contemporary extension has its own characteristic atmosphere and is situated in a wooded area. Entire lot size: 2123 m2. For those who are looking for something completely different!

General information
– Beautiful interplay between an extraordinary older building style and modern architecture.
– National monument built by the well-known architect Van der Vlugt. (Van Nelle factory in Rotterdam)
– A house with a history!
– Eligible for maintenance subsidy.
– A large focus on energy saving and innovative energy solutions.
– The private property area contains sufficient parking space for several cars.
– Sun in the garden the whole day through!
– No immediate neighbours, which means a great deal of privacy, both inside and outside the house.
– Extensive security facilities, such as an alarm system, security lighting, and a fully fenced garden.

Location
* Located in Valkeveen; one of the most beautiful areas in ‘het Gooi’.
* Surrounded by woods and nature.
* At bicycle distance from Huizen, Naarden and Naarden-Vesting, with all facilities imaginable.
* Just around the corner you will find the cosy and pleasant children playground Oud Valkveen – good to know that parking on the public road is not allowed here.

Sustainable living
* During the monument’s restauration and the realisation of the extension in 2011, much attention was paid to sustainability.
* The monument is for the most part equipped with insulation glass (so-called monument glass), roof insulation, and cavity wall insulation.
* The extension’s roof and walls are heavily insulated and provided with double (HR++) glazing and a heating system based on low temperature floor heating. Moreover, preparations have been made for installing a heat pump, enabling floor-induced cooling.
* Heating by means of a central heating boiler plus a wood gasification boiler with an efficiency rate of 93%.
* In the pre- and postseasons, no use is made of the central heating boiler, which during these periods is replaced by a wood gasification boiler.
* Warm water supply and/or a sun boiler connected to solar thermal collectors in combination with a 300 litres wood gasification boiler.

National monument
* Breath-taking entrance, still containing the former Montessori building’s characteristic benches.
* Entrance hall with authentic tiles, which leads to a guest/workroom and a spacious hallway.
* The spacious hallway, which connects the national monument with the contemporary extension, has a high ceiling.
* Guest bathroom with – among other facilities – a toilet, a handbasin, and a bathtub, accessible from the hallway.
* Impressively light and spacious living room, the former classroom, with a ceiling of more than 3 m high.
* The living room has 4 small extensions, each in the shape of a pentagon.
* Another characteristic feature is the large diversity of window fronts.
* Because the sun moves around the entire house, the living room is constantly filled with natural light.
* Heating by means of radiators combined with a wood gasification boiler and an open fireplace for creating a warm atmosphere.
* Multiple entrance doors to the garden, which gives a constant impression of living outdoors.
* Simple kitchen with a nice view on the garden, and which is connected to a large pantry.
* Functional pantry with lots of work and storage space, plus room and facilities for the installation of a washing machine and/or dryer.

Contemporary extension
* The extension (2011), carefully designed to be maintenance-free, is equipped with solar collectors. In addition, preparations have been made for the installation of a geothermal system and a heat pump.
* The extension has two levels, which offers multiple possibilities. It is fully provided with floor heating, and contains a very spacious multi-functional souterrain, 2 bedrooms, and a bathroom.
* Bedroom 1 is situated at the front. It has characteristic windows and a large built-in cabinet.
* The large and bright 2nd bedroom with a fantastic view on the backyard, has a built-in cabinet and a sliding door towards the back garden.
* Large fully equipped bathroom with a walk-in shower, a toilet, and a stand-alone bathtub.
* Very spacious and bright multi-functional souterrain with lots of daylight, owing to the two large window bands and a ceiling height of 2.57m.
* Possibility for the realisation of two bed/workrooms in the souterrain.

Garden
* Large garden with a good sun position and vast grass areas around the house: for each moment of the day you will find a place where you can enjoy the sun!
* The private property area contains parking space for several cars. In addition, there is a carport.
* The area is surrounded by a safety fence and accessible via an electronic entrance system.
* From down the street, the house is not directly visible.
* Practical storage shed for storing garden equipment etc.

In sum: an extraordinary house situated in lush greenery that gives you the ultimate outdoor experience. The perfect place for livi

Adres: Valkeveenselaan 21 1411 GT NAARDEN
Vraagprijs: € 1.350.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1925
Ligging: aan bosrand, aan rustige weg, beschutte ligging, in bosrijke omgeving, landelijk gelegen
Oppervlakte: 216 m2
Oppervlakte perceel: 2123 m2


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).