Heukelum

TYPE

Monument

KAMERS

4

LOCATIE

Heukelum
Adres: Torenstraat 22 4161 CP HEUKELUM
Vraagprijs: € 215.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1974
Ligging: aan rustige weg
Oppervlakte: 85 m2
Oppervlakte perceel: 148 m2

Sfeervol wonen in de oude kern van Heukelum!
Deze tussenwoning is fraai gesitueerd in de historische kern van Heukelum op een perceel van 148 m². Rivier ‘De Linge’ is op een steenworp afstand van de woning gelegen. De woning heeft een inhoud van circa 300 m³ en beschikt onder andere over een sfeervolle woonkamer met een gashaard, een keuken met veel bergruimte, 3 slaapkamers en een badkamer. De bestrate achtertuin heeft een vrijstaande stenen berging met elektra en een achterom.

Kortom: een ideale starterswoning op een sfeervolle locatie!
Begane grond: hal met meter-/bergkast en een separaat toilet; sfeervolle woonkamer met een stookpunt en een trapopgang;  keuken met deur naar de tuin. De keuken in hoekopstelling is v.v. een koelkast, wasbak, oven, 4-pits keramische kookplaat en vaatwasser. Daarbij is er voldoende bergruimte aanwezig.

Verdieping: overloop; 3 slaapkamers, waarvan één met een vaste kast; badkamer ingericht met een ligbad en een wastafelmeubel.

Bergzolder: via een vlizotrap op de overloop is de bergzolder te bereiken; CV-opstelling (Nefit, 2008).
Tuin: keurig aangelegde achtertuin (4,6 m breed en 15,4 m diep) met een achterom en een vrijstaande stenen berging (3,15 m breed en 1,95 m diep) met elektra. De achtertuin is gesitueerd op het noordwesten.

Algemeen:
– De woning is voorzien van houten kozijnen met gedeeltelijk dubbele beglazing.
– Het perceel is aan de achterzijde (achter de stenen berging) belast met het recht van overpad ten gunste van de buren.

Aangebrachte verbeteringen de afgelopen jaren:
2018: schutting en dak van de schuur vernieuwd
2017: toilet begane grond vernieuwd

Ligging: Heukelum valt onder gemeente West Betuwe en ligt centraal in het land tussen de rivieren de Linge en de Waal. De gemeente behoort tot de provincie Gelderland en heeft een oppervlakte van circa 5.456 hectare. Het stadje Heukelum is gelegen op de zuidelijke oever van de rivier de Linge.

Heukelum is een vroegmiddeleeuws stadje. Het jaar 1230 wordt genoemd als jaar van de ommuring van de stad. Het kasteel Merckenburg staat op de plaats waar reeds in 1230 een sterk kasteel stond met dezelfde naam. Het huidige kasteel is gebouwd aan de middeleeuwse donjon die resteerde nadat de Fransen het kasteel opbliezen. Het huidige stadje doet door zijn hoge ligging en compacte bouwwijze nog denken aan vervlogen tijden. De oude stadsmuren liggen onder de met gras bedekte taluds rond de stad.

Heukelum ligt in de nabijheid van Leerdam. Deze glasstad heeft een regiofunctie, zodat alle voorzieningen zich in de directe omgeving bevinden.

Schakel direct uw eigen aankoopmakelaar in.
Uw aankoopmakelaar komt op voor uw belang en bespaart u tijd, geld en zorgen.
Adressen van collega-aankoopmakelaars in Heukelum vindt u op Funda en bij de NVM/VBO/Vastgoedpro.


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).