Epe

TYPE

Monument

KAMERS

n.b

LOCATIE

Epe
Adres: Tongerenseweg 172
Vraagprijs: 1.095.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1935
Ligging: aan rustige weg;buiten bebouwde kom;in bosrijke omgeving;open ligging
Oppervlakte: 265 m²
Oppervlakte perceel: 13215 m²

Grenzend aan uitgestrekte bossen, achter coulissen van rododendrons, hagen en oude bomen, afgewisseld met gazonpartijen ontwaart u tegen een achtergrond van oude bomen het stijlvolle dertiger jaren LANDHUIS Taxandria.

Het landhuis met vrijstaande dubbele garage is gesitueerd op een besloten bosperceel van 13.215 m² en betreft een zogenaamd NSW aanleunlandgoed hetgeen diverse fiscale voordelen oplevert. Een unieke omgeving op korte afstand van de bebouwde kom en uitgestrekte natuurgebieden met bos en heide. De enigszins formele architectuur van het landhuis heeft door verspringende dakvlakken van leien, de rond gemetselde serre met pilasters en het prachtige trappenhuis met glas-in-loodramen een romantisch Engels karakter. Omzoomd door een zogeheten Woodland Garden met bloemenborders, paden en kronkelende gazonpartijen met her en der doorkijkjes wordt het markante karakter van het landhuis benadrukt.

Waar u zich ook bevindt in het huis overal ervaart u de natuur middels royale raampartijen. De originele stijlkenmerken als lambriseringen, bordestrap en parketvloeren complementeren het geheel. Aan de achterzijde van het perceel loopt de naastgelegen Dorpervelderweg over in een zandpad met aansluiting op een stiltegebied met bossen met een uitgebreid aanbod van wandel- en ruiterpaden.

Bouwkenmerken:
Bouwjaar: De woning is onder architectuur gebouwd in 1935.
Bouwwijze: Traditioneel gebouwd met steen en spouwmuren.
Dakbedekking: Met leipannen gedekt dak.
Isolatie: dakisolatie, grotendeels dubbele beglazing, gedeeltelijk vloerisolatie, gedeeltelijk muur isolatie.
Woonoppervlakte: ca. 265 m²
Overig inpandige ruimte: ca. 15 m²
Inhoud: ca. 1.010 m³
Gebouw gebonden buitenruimte: ca. 12 m²
Externe bergruimte: ca. 56 m²
Perceeloppervlakte: 13.215 m²

Indeling

Parterre
Entree, vestibule met garderobe. Centrale ontvangsthal met fraaie bordestrap met glas-in-loodramen. Doorloop naar de woonkamer met halfronde serre met pilasters, open haard en middels en-suite deuren toegang tot de tuinkamer/loggia met schuifdeuren. Lambriseringen, parketvloer en glas-in-lood ramen tonen de jaren 30 stijl. Via de centrale hal toegang tot een werkkamer en de woonkeuken met aangrenzend de bijkeuken. Portaal met toilet en achteruitgang.

1e Verdieping
Ruime overloop. Zeer royale slaapkamer met deuren naar balkon. 2e en 3e ruime slaapkamer vaste kasten. 4e slaapkamer met wastafel en eveneens vaste kast. Badkamer voorzien van ligbad, wastafel en toilet. Vaste trap naar 2e verdieping.

2e Verdieping
Overloop, slaapkamer en badkamer. De badkamer is voorzien van toilet, douche en wastafel. Mogelijkheid om meerdere kamers te realiseren.

Tuin
De fraaie in parkachtige stijl aangelegde tuin is een lust voor het oog. Hier geniet u van optimale privacy. Op het geaccidenteerde terrein treft u, naast enkele opstallen, een gevarieerde houtopstand waaronder jaren oude bomen, fraaie borders met volwassen sierheesters en hagen. Rondom de woning ligt een fraai gazon, met een beregeningssysteem van een eigen bron.

Bijgebouwen
Vrijstaande garage.
Opgetrokken in steen. Dakbedekking middels damwandprofielplaten. Parkeergelegenheid voor meerdere auto’s.

Houten carport met berging.

Bijzonderheden:
– Riante geaccidenteerde bostuin;
– Het landhuis ligt aan een parallelweg van de doorgaande weg tussen Epe en Nunspeet. Aan de achterzijde grenzend aan een stiltegebied met uitgestrekte natuur;
– Op enkele minuten fietsafstand van de bebouwde kom met een uitgebreid aanbod van voorzieningen;
– Gunstig gesitueerd ten opzichte van uitvalswegen als de A50 en de A28;
– Volledig goedgekeurd bouwplan aanwezig voor de hoogwaardige uitbreiding van de woning met 90m²;
– Diverse fiscale voordelen uit hoofde van rangschikking onder de Natuurschoonwet 1928. Onder andere vrijstelling van overdrachtsbelasting.

Voorzieningen
De woning is aangesloten op alle nutsvoorzieningen en riolering. Verwarming en warm water middels CV ketel en boiler. Vloerverwarming ter plaatse van de keuken en de badkamer. Het object beschikt over twee eigen waterbronnen met beregeningsinstallatie in de tuin.


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).