Wijchen

TYPE

Monument

KAMERS

6

LOCATIE

Wijchen
Adres: Tienakker 1 6602 HW WIJCHEN
Vraagprijs: € 1.050.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1904
Ligging: aan rustige weg, in centrum, in woonwijk, vrij uitzicht, open ligging
Oppervlakte: 260 m2
Oppervlakte perceel: 323 m2

PARADIJSELIJK WONEN IN EEN BIJZONDERE KAPEL TE WIJCHEN
In het hartje centrum van Wijchen ligt deze bijzondere monumentale kapel oorspronkelijk gebouwd in 1904 en in 2010 onder architectuur gerestaureerd tot een hele bijzondere woning met de kenmerken en kwaliteiten van een bovengemiddeld loft. De combinatie van een monumentaal kerkgebouw met gedurfd modern design, hoogwaardig materiaalgebruik maken wonen in deze kapel tot een ware belevenis. Misschien is dit wel de mooiste kapel van Nederland.

Kijk ook eens op onze landingspagina: https://kapeltekoopwijchen.nl/
De kapel is door de huidige eigenaars met zeer veel zorg en liefde gerestaureerd tot een bijzondere droomvilla van internationale allure. In de voormalige kapel is een “doos-in-doos” constructie ontworpen waarbij de oorspronkelijke schil van de kapel volledig intact is gebleven. De onder architectuur ontworpen ruimten bevatten onder meer een tweetal slaapkamers en tv-kamer op de begane grond, een bijzondere en oogstrelende trappartij naar de verdiepingen met een woonkamer met serre, een heerlijke woonkeuken en als sluitstuk de masterbedroom annex badkamer in het gewelf.

BEGANE GROND
De oorspronkelijke kerkdeuren onder de toren vormen ook nu nog de entree van het huis. In de hal staat nog een mooie houten oude kerkbank. Vanuit de ruime hal heb je een prachtige doorkijk naar het schip van het gebouw, waardoor de ruimte in de kerk goed beleefd kan worden. In de vrij gesloten onderbouw bevinden zich twee slaapkamers, een fijne badkamer, een toilet en een halfronde televisiekamer. Vanuit de hal is er eveneens toegang tot een ruime berging met zolderverdieping. Vanuit zowel de televisiekamer als vanuit de hal is er toegang tot de beschutte tuin met mogelijkheid voor een zomerkeuken.

VERDIEPING
De verdiepingen worden bereikt via prachtig ontworpen industriële stalen trappartij. Op de eerste verdieping bevindt zich de zitkamer met een grote haard in het midden. Deze ruimte vormt het hart van het huis en wordt verlicht door de oude spitsboogvensters. Hierdoor is ook hier veel van de oorspronkelijke architectuur van de kapel zichtbaar gebleven. De aansluitende koorsluiting is getransformeerd in een prachtige serre en fungeert in de zomermaanden als inpandig terras. Daarvoor zijn de voorheen dichtgemetselde spitsboogvensters weer geopend. Vanuit hier een weids uitzicht over het kloosterpark.

De moderne keuken bevindt zich op een splitlevel, bereikbaar vanuit de woonkamer. Voorheen was dit de plek van het kerkkoor. Deze keuken is voorzien van alle mogelijk apparatuur waaronder een kloek AGA-fornuis.

TWEEDE VERDIEPING
Via trap brede stalen trap is de tweede verdieping bereikbaar. Hier is de masterbedroom annex badkamer, die grotendeels open is gebleven. Hier bevind je je inmiddels dicht onder het gewelf. De prachtige beschilderde houten gewelven is nu het fraaie plafond geworden van deze masterbedroom. In deze ruimte is tevens een fraai gedetailleerde gietijzeren trap, die toegang biedt tot de bovengelegen vliering met opbergruimte.

BUITEN
De Kapel staat op een perceel grond van circa 320 m2. De tuin is onder architectuur ontworpen en is op het westen georiënteerd en de aanwezigheid van de tuinkamer met zomerkeuken maakt het verblijf hier enorm aangenaam en is heerlijk voor de lange zomeravonden.

GESCHIEDENIS
Het Klooster Tienakker is in 1865 door de zusters Franciscanessen in gebruik genomen. De kapel was er toen nog niet. De zusters richtten eerst een kapel in op de zolder van het oude notarishuis, hun klooster Tienakker. Pas later kregen zij toestemming om de kapel te bouwen. De kapel is grotendeels gebouwd in 1904, het tussenlid en een deel van van de fundering waarop de kapel is gebouwd dateren uit 1865. De architect van deze kloosterkapel was E.J. Margry, een leerling van de bekende architect Cuypers.

Het klooster van de Zusters Franciscanessen van Bennekom is in 2000 gesloten. De laatste zusters hebben een onderkomen elders gevonden. In 2008 is het hoofdgebouw en de kloosterboerderij gerenoveerd en zijn er twee appartementengebouwen gerealiseerd. Het kloosterpark is van de hand van landschapsarchitect Mathieu Derckx. De renovatie van de kloosterkapel in 2010 vormde het uiteindelijke sluitstuk van het project Kloosterpark Tienakker.

PARKEREN
Garage en berging zijn ter overname. Deze bevinden zich onder het naastgelegen kloostergebouw in de parkeerkelder. De afsluitbare garage heeft een oppervlak van 21 m2, de berging is 19 m2 groot. Daarnaast is er parkeergelegenheid op openbaar terrein.

WIJCHEN
De Kloosterkapel ligt op enkele minuten lopen van het centrum van Wijchen. Binnen een straal van 150 – 450 meter van de kapel meter bevinden zich meerdere supermarkten waaronder de Albert Heijn, Lidl en en Jumbo. Op circa 250 meter afstand bevindt zich een Horecaplein met een luxe service bioscoop en diverse restaurants. Op circa 300 meter lopen, rond de markt en de Stationsstraat vindt men naast diverse winkels en speciaalzaken een aantal gezellige restaurants en café ’s.

BEREIKBAARHEID
De steden Nijmegen, Den Bosch en Arnhem zijn in 25 minuten met de auto vanuit Wijchen te bereiken. Het bereiken van Utrecht, Amersfoort en Eindhoven neemt ongeveer 45 minuten in beslag. Het station van Wijchen, met een uitstekende verbinding met Arnhem en Nijmegen, is ongeveer tien minuten lopen vanaf Tienakker. Vanuit Station Wijchen bereikt de Sprinter in circa twaalf minuten Nijmegen CS.

KORTOM
Een stukje paradijs op aarde!

INTERESSE?
Neem contact op met redres.nl wij informeren u graag!


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).