Roermond

TYPE

Monument

KAMERS

3

LOCATIE

Roermond

In het representatieve ‘Swalmer Staete’ aan de monumentale Swalmerstraat bevindt zich op de bovenste etage van het historisch binnenstedelijk appartementencomplex dit comfortabel uitgevoerde appartement met een eigen parkeerplaats, twee slaapkamers, eikenhouten vloeren én een zonnig balkon met uitzicht op de omsloten binnentuin. De ligging in het stadscentrum van Roermond kent talloze voordelen van binnenstedelijk wonen: te voet zijn alle belangrijke voorzieningen gemakkelijk bereikbaar: van het promenadegebied en de markt tot het Designer Outlet Center, bioscopen en TheaterHotel De Oranjerie. Verbindingen via het NS-station en de N280/A73 zijn snel en gemakkelijk bereikbaar. Het bouwjaar is 2001/2002, de woonoppervlakte bedraagt 132,2 m² en de inhoud is circa 440 m³.

Indeling:
HISTORISCHE HAL
Het appartement in Swalmer Staete is aan de Swalmerstraat toegankelijk via een entree met tableau met deurbellen en brievenbussen. Een videofoon-installatie zorgt voor een veilige toegang van aanbellende gasten. Via een tochtdeur is vervolgens toegang tot de gerestaureerde centrale hal die met een dubbele terrazzo-trappartij naar de woonetages voert. De originele tegellambriseringen en glas-in-loodramen in zogeheten ‘Um 1880-stijl’ zijn bij de verbouwing zorgvuldig bewaard gelaten. Het appartement met huisnummer 66 bevindt zich op de bovenste etage. De Vereniging van Eigenaren (VvE) van het appartementencomplex heeft een solide financiële positie en beheert tevens de geïnstalleerde zonnepanelen.

APPARTEMENT OP DERDE VERDIEPING
De voordeur biedt toegang tot een L-vormige ontvangsthal (19,1 m2) waar zich de meterkast met aansluiting van de nutsvoorzieningen bevindt. Aan de rechterzijde is toegang tot een berging (5,9 m2), aan de linkerzijde tot een betegelde toiletruimte met vrijhangend sanitair en fonteintje (Sphinx).

Living en keuken
De hal leidt naar de L-vormige living (55,3 m2) die op zijn beurt in verbinding staat met een balkon (3,9 m2) met elektrisch bedienbaar zonnescherm. Het biedt een magnifiek zicht op de omsloten tuin en de historische bebouwing aan de overzijde. Alle vloeren van zowel de hal, de woonkamer, keuken en slaapkamers zijn uitgevoerd in massief, lichtkleurig eiken. De living staat in verbinding met de keuken (9,7 m2) waar de eikenhouten vloer drempelloos in doorloopt. Deze heeft een inrichting met boven- en onderkasten met matwitte fronten. Tot de inbouwapparatuur behoren een 4-pits gaskookplaat met rvs-wasemkap, een afwasmachine, koelkast en stoomoven (Pelgrim). Het werkblad en de achterwand zijn uitgevoerd in Granstone, een onderhoudsvriendelijke granulaatsteen op basis van graniet. Aansluitend aan de keuken ligt een berging waar de HR-combiketel (Remeha Tzerra 24/CW4, 2017) staat opgesteld en zich de witgoedaansluitingen bevinden.

Twee slaapkamers
Vanuit de ontvangsthal is tevens toegang tot twee slaapkamers. De eerste (11,4 m2) ligt aan de zijde van de Swalmerstraat waar deze met een dubbele raampartij op uitziet. De hoofdslaapkamer (13,4 m2) bevindt aan de andere zijde en heeft uitzicht op de binnentuin en het historische kloostergebouw aan de overzijde.

Badkamer
De badkamer (5,5 m2) heeft een tegelwand met sierbies tot plafondhoogte en een inrichting met ligbad, vaste wastafel met vrijhangende bergkasten aan weerzijden en een douchecabine met glazen deuren en thermostaatkraan.

SOUTERRAIN
In de kelder van Swalmer Staete bevindt zich een eigen kelderberging (7,3 m2) die is voorzien van elektriciteit en verlichting. In de parkeergarage onder het gebouw heeft dit appartement tevens een eigen parkeerplaats. Vanuit de parkeerkelder is er via het trappenportaal toegang tot de woonniveaus.

ALGEMEEN
Dit appartement kent een hoogwaardige afwerking met eikenhouten vloeren en aan de achterzijde is optimaal gebruik te maken van het binnenvallende zonlicht op het balkon bij de binnentuin. Het is op deze kalme en rustgevende locatie nauwelijks voor te stellen dat er een bruisend stadcentrum op slechts enkele meters afstand ligt.

Adres: Swalmerstraat 66 6041 CZ ROERMOND
Vraagprijs: € 330.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: -1906
Ligging: in centrum
Oppervlakte: 132 m2


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).