Hilversum

TYPE

Monument

KAMERS

12

LOCATIE

Hilversum
Adres: Struisvogellaan 11 1217 GC HILVERSUM
Vraagprijs: € 1.567.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1904
Ligging: aan bosrand, aan park, aan rustige weg, in centrum, beschutte ligging, in bosrijke omgeving, landelijk gelegen
Oppervlakte: 239 m2
Oppervlakte perceel: 2360 m2

VOORMALIG KOETSHUIS MET PAARDENSTALLEN TE KOOP
Verscholen aan het eind van een doodlopende laan, die overloopt in het Corversbos, in de villawijk “Diergaardepark” en aan de rand van de bebouwde kom van Hilversum staat op een idyllische plek dit prachtige huis. De voormalige tuinmanswoning met aangrenzend koetshuis en paardenstallen is door de huidige eigenaar in 2007 stijlvol verbouwd met behoud van sfeer en uitstraling van de gebouwen. Wat is ontstaan is een stoere villa met atelier, paardenstallen, paddock en een fantastische tuin.

Kijk ook op onze landingspagina: koetshuishilversumtekoop.nl
Bij de verbouwing is de geschiedenis van het pand steeds in gedachten gehouden. Er is dan ook gekozen voor stoere en duurzame materialen. Ook voor het kleurgebruik is per ruimte gekeken naar de functie van die ruimte. In de speels ingedeelde woonkamer, met aparte televisiekamer en muziekkamer, worden de deuren van de voormalige paardenstallen nu als roomdivider gebruikt. Aan de charmante woonkeuken is in 2012 een tuinkamer aangebouwd, vanwaar een schitterend uitzicht is over de tuin en het achterliggende natuurgebied. De woning beschikt o.a. over vijf slaapkamers en twee badkamers verdeeld over verschillende verdiepingen en heeft een inhoud van circa 1.115 m³. Het perceel heeft een grootte van 2.360 m² en bestaat uit een natuurlijke tuin met oude bomen, rododendrons, gazon, terrassen en sierbestrating.

De veranda aan de achterzijde van de villa is de plek om heerlijk te ontbijten in de vroege ochtendzon of het moment om een goed glas wijn te schenken op een lome zomeravond. Voorts treft u in de tuin nog een separaat atelier, dat een grootte heeft van circa 23 m².

BEGANE GROND
U bereikt deze bijzondere woning via de charmante woonkeuken. Een heerlijk ruime en landelijk ingerichte keuken, compleet met Boretti fornuis, Liebherr koelkast, Bauknecht vaatwasser en Quooker. De woonkeuken is voorzien van een

stahoge kelder, die in gebruik is als bijkeuken en is voorzien van aansluitingen voor de wasmachine en droger doorlopend bereikt u via een tussenhal met toiletruimte de woonkamer. De enorme deuren zorgen vooral ’s zomers voor het buiten- en binnengevoel.

De houten wanden, traliewerk, authentieke voederbak met ruif in de hoek en de deuren van de paardenstallen verwijzen nog naar de oorspronkelijke functie van deze ruimte. De wenteltrap in deze kamer leidt naar de bovengelegen slaapkamer met bedstede. Aan de achterzijde van de woonkamer vindt u een muziekkamer en een aparte televisiekamer. Vanuit deze kamer kunt u via een hal de tuin bereiken.

In het aangebouwde gedeelte van 2012 vindt u de fraaie en lichte tuinkamer met openslaande deuren en een groot raampartij, waardoor er een fantastisch uitzicht is ontstaan over de achtertuin en het aangrenzende natuurgebied.

In deze uitbouw is vervolgens een master-bedroom gecreëerd met ensuite walk-in closet. Ook de master-bedroom is voorzien van ramen tot aan de grond, zodat u een heerlijk uitzicht hebt over uw eigen tuin.

SOUTERRAIN
In het souterrain van deze uitbouw vindt u een tweede slaapkamer en een badkamer voorzien van een wastafelmeubel met twee waskommen, inloopdouche, ligbad en separaat toilet.

VERDIEPING
Op de verdieping zijn in totaal drie slaapkamers en een badkamer. Eén slaapkamer, die voorzien is van een dubbele bedstede, is te bereiken via de wenteltrap in de woonkamer. De overige twee slaapkamers zijn bereikbaar vanuit de toegangshal bij de woonkeuken. Op deze verdieping vindt u tevens een tweede complete badkamer, voorzien van wastafelmeubel, inloopdouche en separaat toilet.

ATELIER
Het atelier van ca. 23 m² is gedeeltelijk geïsoleerd en voorzien van verwarming met een houtkachel. Een sfeervolle ruimte met veel daglicht-toetreding.

TUIN
De natuurlijke tuin biedt veel privacy en is voorzien van oude bomen, rododendrons, gazon, terrassen en sierbestrating. De veranda aan de achterzijde van de villa is de plek om heerlijk te ontbijten in de vroege ochtendzon of het moment om een goed glas wijn te schenken (en vooral te drinken!) op een lome zomeravond. Voorts vindt u in de tuin nog een drietal paardenstallen (3 x 3 meter), zadelkamer en een paddock van 20 x 40 meter.

Bijgebouwen
– inpandige schuur van ca. 21 m²;
– drietal paardenstallen (3 x 3 meter);
– kippenhok

HILVERSUM
Hilversum is één van de groenste gemeenten van de provincie Noord-Holland. De bebouwde kom is omgeven door afwisselende natuurgebieden. Ook in de stad is veel groen te vinden. Iedereen kent Hilversum als de mediastad van Nederland. Maar Hilversum is meer dan een verzamelplaats van omroepen en multimediabedrijven. Het is ook een stad die opvalt door de grote hoeveelheid ’jonge’ monumenten en hedendaagse cultuur. Vele daarvan, waaronder het indrukwekkende raadhuis, zijn ontworpen door gemeente-architect Dudok. Om sport te beoefenen, beschikt Hilversum over zeer uiteenlopende accommodaties. Natuurlijk is Hilversum ook bekend als uitgebreid winkelgebied, zowel buiten (gezellige straten als de Kerkstraat en de Groest) als binnen (o.a. het overdekte winkelcentrum Het Hilvertshof). Ook diverse (basis-)scholen, waaronder de Internationale school, zijn in Hilversum aanwezig, evenals een NS-station.

KORTOM
Een heerlijk gezinshuis dat zich in een prospectus niet laat beschrijven, maar die uw bezichtiging meer dan waard is.

INTERESSE
Neem contact op met Redres de Erfgoedexpert, wij informeren u graag!


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).