Baarn

TYPE

Monument

KAMERS

n.b

LOCATIE

Baarn

Rijksmonumentale Villa "Quatre Bras"; karakteristieke, vrijstaande kantoor-/woonvilla (vloeroppervlak ruim 400 m²) met serre, vrijstaande garage, parkeerruimte voor circa 12 auto’s en fraaie tuin omgeven door een smeedijzeren rondbooghek met inrijpoort. Fraai gelegen op bijna 1400 m² eigen grond in het centrum van Baarn. De villa is in 1897 opgetrokken in neorenaissancestijl en omvat 2 bouwlagen met kapverdieping onder een leiengedekte kap. Met name de rijke, monumentale bouwstijl in combinatie met de fraaie tuin en de aangrenzende Pekingtuin bepalen de exclusieve uitstraling van dit object. In 2006 zijn de buitengevels geschilderd en waarnodig de decoraties en daken professioneel gerestaureerd. Voorts is de villa in 2006/2007 ook binnen grondig gerenoveerd: ondermeer c.v.-installatie inclusief radiatoren vernieuwd, elektra vernieuwd, wanden opnieuw gestuct, hal v.v. nieuw marmer, stucplafonds weer in oude luister hersteld, nieuwe keuken geplaatst, afwerking vernieuwd en ook binnenzijde v.v. nieuw schilderwerk. Tenslotte is een vrij en besloten dakterras toegevoegd van circa 35 m² met verrassend uitzicht over de fraaie dorpskern van Baarn. Door de ruime bestemmingsmogelijkheden is het toegestaan de villa geheel als woonhuis, geheel als kantoor of in elke gewenste combinatie van woonhuis en kantoor te gebruiken. Vraag de verkopend makelaar naar de gebruiksmogelijkheden.

Begane grond: entree, royale hal, 4 royale kamers, serrekamer, dubbele toiletgroep met portaal, trappenhuis met bordestrap, grote kelder met separate cv-ruimte, aangebouwde buitenberging en vrijstaande garage met fietsenberging.

1e Verdieping: centrale hal met kitchenette, 5 ruime kamers waarvan 2 met balkon, toilet met portaal, trapopgang naar 2e verdieping.

2e Verdieping (v.v. verticale raampartijen in topgevels):
centrale hal, 2 kamers , deur naar torenruimte, royale archief- bergruimte en deur naar vrije en besloten dakterras (circa 35 m²).

Adres: Stationsweg 24
Vraagprijs: 1.749.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1897
Ligging: aan park;in bosrijke omgeving;in centrum;vrij uitzicht
Oppervlakte: 360 m²
Oppervlakte perceel: 1391 m²


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).