Zuidlaren

TYPE

Monument

KAMERS

10

LOCATIE

Zuidlaren
Adres: Stationsweg 161 9471 GP ZUIDLAREN
Vraagprijs: € 980.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1935
Ligging: vrij uitzicht, beschutte ligging, in bosrijke omgeving
Oppervlakte: 300 m2
Oppervlakte perceel: 5747 m2

LET OP: VRAAGPRIJS IS EEN VANAFPRIJS, BEDOELD OM VIA ONDERHANDELING TOT OVEREENSTEMMING TE GERAKEN.
Uniek landhuis met parkachtige tuin in Zuidlaren, op nog geen kwartier van Groningen en Assen.
Het landhuis is gesitueerd op 5747 m2 eigen grond; indien gewenst is een aangrenzend bosperceel (8910 m2) bij te kopen.

Dit uit 1935 daterende Rijksmonumentale landhuis is ontworpen door architect E.Reitsma.
De blokvormige onderdelen, de strakke lijnen en de vele raampartijen laten duidelijk zien dat het huis een exponent is van het kubistische expressionisme. De parktuinen, de zichtlijnen en de kubistische volumes in het huis maken dat u een oase aan ruimte zult ervaren.

Het landhuis is uniek gelegen, aan de rand van het centrum van het geliefde Drentsche dorp Zuidlaren. U wandelt direct het sfeervolle centrum van Zuidlaren binnen, met al zijn uitstekende winkelvoorzieningen. Met de auto bent u binnen een kwartier in Groningen en Assen. U bereikt Haren binnen 10 min.

Toch ervaart u in het landhuis de weldadige rust van buiten wonen, met meerdere terrassen en de prachtige aangelegde tuin.. De schilderachtige tuinen zijn ontworpen door Tuinarchitect Jan Vroom in 1935. De tuinen grenzen aan een bosperceel, met gemengd loof- en naaldbos. In tuin en bos samen groeien vele verschillende boomsoorten.

De ruime indeling, de rust, de groene omgeving en de mooie centrale ligging maken dit landhuis een heerlijk leefhuis. Het licht speelt op prettige wijze de gehele dag met de verschillende vertrekken. De open ligging in de tuin geeft het landhuis licht en lucht. De eigenaar stelde zeer treffend dat dit landhuis rust en ruimte in het hoofd geeft.

Indeling: door een statige entree en de vestibule komt u in een voorname hal. In deze hal vindt u alle stijlelementen van het huis terug; ruimte, zichtlijnen, expressionistische glas in lood en een bordestrap die de ruime overlopen op alle verdiepingen op elegante wijze verbindt. De hal heeft een garderobehoek en toiletruimte. Aan de centrale hal grenzen op de begane grond een studie vertrek (circa 17 m2), de sfeervolle Z-vormige woonkamer (totaal circa 55 m2) met een monumentale open haard en meerdere openstaande deuren naar het zonneterras. Vanuit de eetkamer bereikt u via een pantry de ruime keuken en de bijkeuken. De keuken heeft een doorgang naar de hal en onder de keuken ligt een ruime kelder.

Op de eerste etage bevinden zich 5 slaap-/werkvertrekken van circa 20 m2, 10 m2, 12 m2, 11 m2 en 13 m2. Tevens bevindt zich hier de badkamer en toiletruimte. Bijzonder is dat bijna alle vertrekken toegang hebben tot een royaal dakterras of balkon.
Via het imposante trappenhuis loopt u naar de tweede etage. Hier bevinden zich een bibliotheek van circa 15 m² en een slaapvertrek van circa 10 m2.
Er zijn veel vaste kasten in de diverse kamers verwerkt.

Naast de woning vindt u een ruime garage en fietsenstalling.
Iedere omschrijving geeft te beknopt de bijzonderheid van dit landhuis weer. De combinatie van charmant en sfeervol met de strakke architectuur van Reitsma moet u voelen. De rust gecombineerd met de ideale ligging moet u ervaren.

Wij adviseren u van harte een bezichtiging aan omdat u dan pas alle facetten van dit huis op waarde kunt schatten.
Bijzonderheden:
– Rijksmonument op unieke ligging;
– Alle faciliteiten van het plezierige dorp Zuidlaren onder handbereik;
– Heerlijke ruimtelijke tuin;
– Binnen 15 minuten in Groningen en Assen;
– Goed onderhouden;
– Garage en ruime berging aanwezig.


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).