Sneek

TYPE

Monument

KAMERS

11

LOCATIE

Sneek

OPEN HUIS: zaterdag 20 april a.s. van 11.00-15.00u.  VAN HARTE WELKOM.
Deze zeer goed geconserveerde monumentale stadsvilla (gemeentelijk monument) is op een van de mooiste locaties van de Stationsstraat gesitueerd en is een prachtig voorbeeld uit de Overgangsarchitectuur met invloeden van de Chaletstijl (bovenbouw), Jugendstil (geglazuurde stenen en glas-lood-ramen) en Rationalisme (hardstenen lateien), is in 1911 gebouwd onder architectuur van L.W.A.de Blinde en is gebouwd op een tabs naar voren toe lopend perceel en bestaat uit een aantal samengestelde bouwvolumes.

Het interieur en plattegrond zijn nog grotendeels in originele staat, zoals de 14 binnendeuren met glas-in-lood ramen en houten lijsten (minimalistische Jugendstil), stucplafonds en plafondlijsten, schouwen op zowel de begane grond als de verdieping, vestibule met Jugendstil tegels, trapopgang met drie verticale glas-in-lood ramen met daarboven in dezelfde lijn drie kleinere glas-in-lood ramen en in Jugendstil gedetailleerde houten hekwerken, traditionalistisch uitgevoerde houten trappaal met van oorsprong gaslamp (nu elektrisch), granito vloer in grijs met rode band rondom de vestibule, gang en toilet met extra mozaïekversiering in vestibule, de overige houten vloeren, kelderruimte via een gedetailleerde trap te bereiken, en-suite deuren tussen de voor- en achterkamer, de notariskamer in de platte aanbouw met een houten wand met kastdeuren ter wegwerking van de schuine wand op de erfscheiding. De openslaande deuren van de achterkamer naar de serre zijn verdwenen maar de houten lijst rondom deze opening is nog wel aanwezig.
Bijzonder is te noemen dat het pand tot heden is gekoesterd en uitstekend onderhouden waarbij uiteraard moderne voorzieningen op subtiele wijze zijn geïntegreerd waardoor de term ‘comfortabel’ absoluut van toepassing is.

De indeling van dit bijzondere pand welke ooit in opdracht van een Sneker notaris is gebouwd, kunnen wij als volgt omschrijven:

Overdekte/overluifelde entree, vestibule, hal met toegang tot diverse vertrekken waaronder een ruime kelder, toilet, prachtig geornamenteerde trapopgang, toegang tot de salonkamer met suite deuren naar de zonnige living welke o.a.is voorzien van een houtkachel, sfeervolle keukenruimte met stijlvolle, kwalitatief hoogwaardige keukeninrichting waaronder een uitgebreide comfort van AGA, eetkamer en mooie studeer/hobbykamer (deze twee ruimten betreft het voormalige kantoor en spreekkamer van de notaris en kunnen relatief op eenvoudige wijze weer worden gebruikt voor de nieuwe eigenaar die opzoek is naar een praktijkruimte of kantoor aan huis). Aangrenzend de werkkamer bevindt zich een grote inloopkast c.q.bijkeukenruimte.

De eerste verdieping heeft een prachtig/lichte overloop met vaste kast en geeft toegang tot o.a.een stijlvolle/complete badkamer en een drietal ruime slaapkamers waarvan de ouderslaapkamer tevens toegang geeft tot het balkon.

De tweede verdieping heeft een ruime overloop, een tweetal ruime slaapkamers met optie voor extra kamers. De tweede badkamer op deze verdieping is eveneens compleet en stijlvol uitgevoerd.

Algemeen:
De verwarming vindt plaats middels een tweetal c.v.-ketels (2015) welke zijn gekoppeld aan radiatoren welke veelal in de originele vorm zijn uitgevoerd. Deels is de woning voorzien van dubbele beglazing en voorzetramen en is de vloer op de begane grond geïsoleerd. De tuin aan de achterzijde van de woning is uitstekend op de zon gesitueerd, heeft een houten bergschuur en biedt veel privacy. Achter de woning kunt u afgeschermd parkeren, dit is uniek voor de Stationsstraat. De oppervlakte van het perceel eigen grond bedraagt 338 m2.
Deze prachtige monumentale woning is uniek in haar soort voor de plaats Sneek. Graag nodigen wij u uit voor een uitgebreide rondleiding.

Zie ook “WONEN LANDELIJKE STIJL” editie 1/2018 met daarin een mooie presentatie van dit bijzondere pand.
Middels een Artist Impression en plattegrond is de mogelijkheid verbeeld om de muur tussen de keuken en eetkamer te verwijderen waardoor een grote leefkeuken ontstaat (zie foto’s).

Adres: Stationsstraat 22 8601 GE SNEEK
Vraagprijs: € 658.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1911
Ligging: in centrum
Oppervlakte: 210 m2
Oppervlakte perceel: 338 m2


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).