Winneweer

TYPE

Monument

KAMERS

7

LOCATIE

Winneweer
Adres: Stadsweg 86 9793 PD WINNEWEER
Vraagprijs: € 650.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1853
Ligging: aan water, aan rustige weg, vrij uitzicht, aan vaarwater, landelijk gelegen
Oppervlakte: 300 m2
Oppervlakte perceel: 2895 m2

Royale monumentale villa, gebouwd in 1853 en gemoderniseerd en geïsoleerd vanaf 2009. Het statige pand is prachtig gelegen aan het Damsterdiep op een perceel van 2895 m² grond en biedt maar liefst 300 m² woonoppervlak, veel zolderruimte, een vrijstaande garage met veranda en een tuinhuis met veranda.

Indeling:
U komt aanrijden over de brug en kunt dan via het eigen dubbele hek de grote oprit op met voldoende ruimte voor meerdere auto’s. De hoofdentree ligt aan de zijkant maar de eigenlijke entree is via de grote dubbele deuren aan de achterzijde. U komt dan in een ruime en nette bijkeuken met kastruimte, origineel granito keukenblokje, een trap naar boven en de doorgang naar de centrale plek in huis: de woonkeuken. De woonkeuken is onlangs geheel gemoderniseerd in 2016 en voorzien van een robuust en breed fornuis, een groot en verdiept werkblad en diverse apparatuur (o.a vaatwasser, stoomoven). Hier is ook plaats voor een grote eettafel. Via de keuken toegang tot de cv-ruimte maar ook de doorgang naar de ruime hal met ruim toilet en de lange gang door het midden van het huis met aan weerszijden de verschillende vertrekken: links een werkkamer van circa 20 m² met ingebouwde kastenwand, rechts een knusse opkamer (boven de kelder) met doorgang naar de voorgelegen woonkamer van circa 40 m² met prachtige schouw en houtkachel. Gespiegeld aan deze woonkamer aan de andere zijde van de gang ook een grote kamer van 40 m² (behoeft nog afwerking). Aan het eind van de gang de serre van circa 10 m² van waaruit u prachtig over de tuin en het water van het Damsterdiep uit kijkt…

Verdieping:
Via twee trapopgangen is het mogelijk om naar de verdieping te gaan. Grote en lichte centrale overloop, mooie slaapkamer van circa 18 m², wat hoger gelegen aan de voorzijde met twee bedstee-nissen en ingebouwde kasten. Aan weerszijde van deze kamer twee grote zolderruimtes. Tweede slaapkamer van circa 19 m² met doorgang naar de badkamer. De badkamer beschikt over een ligbad, douche, toilet en dubbele wastafel. Derde slaapkamer van circa 8 m². In het achterhuis de tweede overloop met trapopgang (naar de ondergelegen bijkeuken ) en hier een derde zolderruimte met dakkapel en mogelijkheid om een extra kamer te realiseren.

Bijzonderheden:
– perceel circa 2895 m²;
– woonoppervlak circa 300 m² (uitbreiding mogelijk in de zolderruimtes);
– Rijks monument, onderhoud is subsidie op aan te vragen;
– voorheen de directeurswoning van de naastgelegen houthandel;
– boothuis (10×2,5) in eigen inham van het Damsterdiep voor het huis;
– Winneweer is gemeente Groningen sinds 1 januari 2019;
– basisschool op 2km afstand in Ten Post, in het dorp een speeltuin, supermarkt en andere voorzieningen in zowel Ten Boer als Loppersum ca 6 km. 15min vanaf Groningen met de auto. 25 min met de bus naar het UMCG


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).