Utrecht

TYPE

Monument

KAMERS

5

LOCATIE

Utrecht
Adres: Staalstraat 42 bis 3572 RK UTRECHT
Vraagprijs: € 515.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1860
Ligging: aan rustige weg, in woonwijk, vrij uitzicht
Oppervlakte: 106 m2

Goed onderhouden en sfeervol dubbel bovenhuis uit 1901 met een zonnig balkon op het westen.
Deze zeer lichte woning is rustig gelegen in een van de meest karakteristieke (groene) straten van de populaire wijk “Wittevrouwen”. Rechts de straat uit wandel je de Biltstraat in waar je je dagelijkse boodschappen kunt doen of kunt genieten van een van de vele restaurants. Tevens loop je via de Biltstraat zo het centrum in. Links de straat uit wandel je het geliefde “Griftpark” in. Het Centraal Station ligt op slechts enkele minuten fietsafstand.

De woning, sinds 2016 volledig gerenoveerd, heeft een zeer lichte en ruime woonkamer met een eiken (lamel)parketvloer en openslaande deuren naar een balkon op het westen (met zon vanaf het middaguur tot in de avond). Aansluitend aan de woonkamer is een open keuken met ‘schiereiland’. Deze keuken is recent gerenoveerd (2019/ 2020) en is voorzien van inbouwapparatuur. Vanaf de overloop (met vernieuwd toilet) is de voorkamer bereikbaar, een werkkamer met uitzicht. Op de tweede etage zijn twee ruime slaapkamers en een kleinere slaapkamer voorzien van een sfeervol glas in lood raam. Op de overloop zit een inbouwkast met daarin ruimte en aansluiting voor de wasmachine en droger, deze kast wordt afgesloten met een moderne houten schuifdeur. De badkamer is in 2017 geplaatst en voorzien van een ligbad, inloopdouche, wastafelmeubel met 2 wastafels en een 2e toilet. Bij de renovatie is gebruik gemaakt van hoogwaardige materialen zoals inbouwkranen en een regendouche. Ook deze etage is voorzien van een lichte eiken vloer.

De woning is volledig voorzien van dubbel glas en wordt verwarmd dmv een HR-ketel.
Het geheel maakt een zeer verzorgde indruk en is dan ook instapklaar voor de volgende bewoner(s). Verder beschikt de woning nog over enkele details uit de bouwperiode zoals paneeldeuren en glas-in-lood ramen.

Een perfecte woning wanneer je op loopafstand van de binnenstad wilt wonen en tegelijkertijd wilt genieten van voldoende ruimte en een rustige straat.

Zo’n sfeervolle, ruime woning als deze op zo’n gewilde locatie komt zelden voorbij! Kom gerust zelf de ‘sfeer’ proeven tijdens een bezichtiging.

Bijzonderheden:
-Alle ruimtes van de woning zijn volledig gerenoveerd in de periode van 2015 tot en met 2018, incl. ‘verborgen’ verbeteringen (radiatoren, elektra, leidingwerk, isolerende maatregelen)
-Verwarmd dmv. cv-gas (HR combi-ketel uit 2016)
-Aanvaarding in overleg
-V.v.e. niet actief maar wel ingeschreven bij de KvK.
-Woonoppervlakte 106 m2 (gemeten conform de Nen-norm)
-De woning is voorzien van dubbele beglazing
-Voor de indeling en maatvoering zie de bijgevoegde plattegronden
-Er bestaat de mogelijkheid voor een dakterras op het hoofddak (vergunningplichtig)

Interesse in deze woning? Neem uw eigen NVM-aankoopmakelaar mee.


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).