Tiel

TYPE

Monument

KAMERS

10

LOCATIE

Tiel
Adres: St. Agnietenstraat 13 4001 NB TIEL
Vraagprijs: € 595.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1500
Ligging: aan rustige weg, in centrum
Oppervlakte: 275 m2
Oppervlakte perceel: 303 m2

Op zeer centrale en toch rustige locatie midden in de oude Tielse binnenstad gelegen zeer royaal rijksmonumentaal herenhuis (275 m²/1000 m³). Dit pand uit 1794 op ruim 300 m² grond is fraai op enige afstand van de openbare weg gelegen, waardoor de voortuin volop recreatiemogelijkheden biedt. De woning is in de afgelopen vier jaar nagenoeg geheel gerestaureerd en aangepast en is daardoor gebruiksklaar, als woning of woon-/werkruimte. Het onderhoudsniveau is uitstekend. De Tielse binnenstad biedt alle voorzieningen, zoals het winkels, een divers aanbod aan horecagelegenheden, het theater en de bioscoop.

Indeling:
Entree in vestibule, fraaie gang met deur met geslepen glas, garderobe en toilet met vrijhangend closet en fonteintje. Kelder in drie gedeelten onder het voorhuis, waarin ook het witgoed kan worden opgesteld, voor- en achtertoegang. In het achterhuis gelegen eetkeuken met achterentree. De keuken is uitgevoerd met een complete opstelling v.v. vaatwasser, oven, vijf pits gaskookplaat, afzuigkap en Amerikaanse koelkast.

De begane grond is belegd met fraaie hardstenen tegels.
Eerste etage (belle etage):
Via fraai trappenhuis bereikbare overloop in het voorhuis met toegang tot de zitkamer met schouw en aansluitende via schuifdeuren bereikbare werkkamer/eetkamer. In het achterhuis, een halve etage hoger, bevindt zich boven de keuken de tweede zitkamer/speelkamer.

Tweede etage:
Via het trappenhuis bereikbare slaapetage met drie ruime slaapkamers, nieuwe badkamer met douche, toilet en wastafel. Via de overloop is tevens een heerlijk zonnig dakterras boven het achterhuis bereikbaar.

Derde etage:
Via het trappenhuis bereikbare bovenste etage, met volop mogelijkheden. De ruimte is nu geheel afgewerkt met een complete badkamer, inloopkast en masterbedroom van circa 40 m². Deze slaapkamer kent een hoge zoldering, waarvan een gedeelte als berging in gebruik is. De kamer kent voorts een lichte afwerking in combinatie met diverse Veluxdakramen.

Algemeen:
– diverse fraaie stijlkenmerken aanwezig
– fraaie hoge kozijnen, veel daglichttoetreding
– privacyrijke geheel aangelegde voor- en achtertuin


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).