Amsterdam

TYPE

Monument

KAMERS

3

LOCATIE

Amsterdam

Charmant, licht en vrolijk 3-kamer appartement (ca. 85 m2) in een voormalig pakhuis (Rijksmonument) en op een geweldige plek in hartje centrum, grenzend aan de grachtengordel. Amsterdamser kan het niet! Het appartement ligt op de eerste verdieping en bestaat uit een samengevoegd voor- en achterhuis waardoor het een leuke en speelse indeling heeft. Tussen het voor- en achtergedeelte is een lichthof gesitueerd met een heerlijk rustig terras. Meteen bij binnenkomst valt de goede sfeer op. Het appartement heeft roedeverdeelde raampartijen en leuke doorkijkjes vanuit de keuken naar het terras en de voorkamer. Het woon- en slaapgedeelte zijn voorzien van houten vloeren en de keuken, badkamer, gang en het toilet van tijdloze hardstenen vloertegels. Het gebouw bestaat uit 8 appartementen met een actieve VvE. In 2018 is er groot onderhoud uitgevoerd. De voorgevels, achtergevel, het houtwerk en het lichthof zijn geschilderd en opgeknapt en hierdoor voor langere tijd onderhoudsvrij. In de onderbouw is tevens een grote berging.

Indeling:
Entree, separaat toilet, voorkamer met gezellig eet- en zitgedeelte. Hoge plafonds geven een ruimtelijke beleving en 3 grote ramen aan de voorzijde zorgen voor veel lichtinval. Via de hal bereikt u de ruime lichte keuken, voorzien van alle moderne apparatuur. In de gang bevindt zich een inloopkast met veel opbergmogelijkheden en een aparte ruimte voor de CV ketel. Via de gang is er toegang tot het terras waar het heerlijk toeven is. De badkamer is voorzien van een ligbad met stortdouche en houten wastafelblad met waskom. In de badkamer is tevens de opstelplaats voor de was- en droogmachines. In het middelste gedeelte van het appartement is de eerste slaapkamer met een grote raampartij. Door de ligging is deze kamer bijzonder rustig. Aan de achterkant van de woning bevindt zich de ruime masterbedroom met glas-in-lood ramen en hoog plafond.

Ligging:
Op deze plek in de stad, midden in het oude centrum en tussen het Centraal Station, de Dam en de Jordaan in, heeft de omgeving alles wat men van de stad Amsterdam mag verwachten. Grachten, leuke winkelstraten, hippe hotels/restaurants als W, Duchess, Mr Porter, Hoxton en sinds kort het Soho House. Dit gedeelte van het centrum is een van de hotspots van de stad op dit moment. Er is een zeer goede bereikbaarheid met het openbaar vervoer want de tram stopt om de hoek en het Centraal Station is op 5 minuten loopafstand. In de nabije omgeving bevinden zich meerdere scholen, speeltuinen, winkels en parken.

Kortom, een prachtige locatie om te wonen en te leven.
NB: De woning is gelegen op EIGEN GROND!

Adres: Spuistraat 36 A 1012 TT AMSTERDAM
Vraagprijs: € 595.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: -1906
Ligging: aan rustige weg, in centrum, in woonwijk, beschutte ligging
Oppervlakte: 85 m2


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).