's-graveland

TYPE

Monument

KAMERS

n.b

LOCATIE

's-graveland
Adres: Spanderswoud 1 A
Vraagprijs: 1.150.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1853
Ligging: aan bosrand;beschutte ligging;in bosrijke omgeving;landelijk gelegen
Oppervlakte: 208 m²
Oppervlakte perceel: 342 m²

Uniek object! Gerenoveerd monumentaal ‘koetshuis’ (1853) op landgoed Spanderswoud

Een bijzonder pand op een bijzondere locatie! Het voormalig koetshuis van kasteel buitenplaats Spanderswoud (Rijksmonument) is omgebouwd tot een sfeervol HERENHUIS. Een open plan begane grond met grote woonkamer en een aantrekkelijke moderne keuken en op de eerste verdieping twee slaapkamers met ieder een ensuite badkamer (één daarvan met sauna) en een loungeroom, kunnen binnenkort uw domein zijn. Het comfortabele woonhuis is bijzonder sfeervol gerenoveerd en voldoet aan alle eisen van deze tijd, qua techniek en uitstraling. De combinatie van rijke materialen, uitgelezen kleuren en afwerkingsniveau maken het tot een fantastische leefomgeving.

De bewoner van dit prestigieuze, koetshuis op het landgoed, mag gebruik maken van de tuin (binnen de oude, monumentale muren), met het prachtige aangelegde park met bomen, boomgaard, weilanden (vol wild) en de moestuin. Het landgoed grenst aan het bos Spanderswoud van Natuurmonumenten en is omgeven door akkers en velden. De rijke natuur is hier een thema.

Het landgoed ligt weliswaar in het landelijke gebied, maar op fietsafstand van Kortenhoef, waar een groot winkelcentrum, scholen en faciliteiten zijn. Ook Hilversum is dichtbij. In de naaste omgeving zijn enkele restaurants, waaronder terras/restaurant Vlaar, schuin tegenover de ingangspoort.

Door het gebruik van uitgekiende materialen en kleuren en het hoge afwerkings niveau, geeft dit voormalige koetshuis u een ongekend gevoel van luxe en comfort. Kom dat beleven!

INDELING
Het speciale gevoel begint al als u van het Noordereinde afslaat en de sierlijke, monumentale poort doorrijdt. Een statige bomenrij flankeert aan weerzijde de lommerrijke weg, het Spanderswoud. Als u via de brug over de kasteelgracht rijdt en de 500 meter lange oprit oprijdt naar het ‘koetshuis’, komt u in een andere wereld. Een rustgevende omgeving, waar natuur en elegantie overheersen.

Begane grond
De grote openslaande koetsdeuren verwelkomen u hartelijk. U stapt de knusse, charmante huiskamer in waar eiken visgraat parket op de vloer ligt, een charmante open haard de sfeer verhoogt, de muren strak gestuukt zijn en in het strakke plafond met spotjes een origineel detail gekoesterd wordt: één van de oude, houten spanten. In de hoek is de wenteltrap naar boven met aan weerszijde een kastdeur en een deur naar een halletje met het toilet, kast en stookruimte. Let op de prachtige afwerking van de ruimte: hoge plinten, hoog strak afgewerkt plafond, mooie kleurcombinaties op de muren (o.a. blauw), het fraaie beslag van de openslaande deuren. Over elk detail is nagedacht en met de beste materialen uitgevoerd.

Dit geldt ook voor het keukengedeelte. In de open "Lodder" keuken is optimaal gebruik gemaakt van de ruimte. Een modern antraciet grijs keukenblok met betonnen aanrechtblad is de basis tegen de muur. In het hoge gedeelte gaat onder andere de koelskast schuil, maar zijn ook een magnetron en een zeer luxe koffiezet apparaat verwerkt. De lage kastjes zorgen voor genoeg opbergruimte. Er is hier een spoelbak met designkraan. Verrassend is het haakse kookeiland van het zelfde materiaal inclusief betonnen blad. Hier vindt u een 4-pits kookplaat, een state-of-the-art oven, vaatwasmachine en eveneens een kleinere spoelbak. De afzuigkap is netjes weggewerkt. In het kookeiland bevinden zich zeer veel laden. Het aanrechtblad strekt zich verder uit tot een fijne eettafel. Het geheel is stijlvol en minimalistisch. Er is tevens een berging.

Verdieping
De bovenverdieping heeft dezelfde look-and-feel als de begane grond: rijk, sfeervol en mooi afgewerkt. De kap van de woning is opengewerkt, waardoor de fraaie balkenconstructie op deze verdieping mooi zichtbaar is en een authentieke sfeer geeft. Op de vloer liggen houten planken. Vanaf de trap komt u in een riante ruimte. Deze ruimte is momenteel een 2e loungeruimte, maar u kunt er heel makkelijk een kantoor of derde slaapkamer van maken. Hier zijn de spanten een treffend oogmerk. Dakramen zorgen voor lekker veel licht. Tevens zijn er in een nis hogere, openslaande ramen. Een perfecte plek voor een zitje met uitzicht over het landgoed. In het midden is een moderne open haard gerealiseerd en de gehele achterwand is voorzien van op maat gemaakte kasten. Aan beide zijden van de haard zijn zit/werk/ontspanningsgedeeltes mogelijk.

Masterbedroom met ensuite badkamer/sauna; onder de nok met de sfeer verhogende gebinten en spanten zichtbaar, is dit een heerlijke, lichte, ruime kamer. Na binnenkomst is er een hele wand gerealiseerd met mooi weggewerkte kastruimte. Ook de centrale verwarming is netjes verborgen achter een facade. Ook hier is de afwerkingsstatus subliem. Aangrenzend aan de masterbedroom bevindt zich een verrassend grote, moderne en zeer luxe badkamer met een sauna. Bij binnenkomst zijn er een witte dubbele design wastafel en radiator en groot bad. De tot aan het plafond betegelde, riante douche heeft twee douchekoppen. Hier kunt u makkelijk met z’n tweeën tegelijk douchen. Er is tevens een kleine sauna voor 2 personen. Let op de harmonie in deze woning: het wastafelblad is net als het aanrechtblad beneden, van beton en ook de grepen zijn dezelfde als in de keuken. Op de vloer liggen grote, zwarte Belgisch hardstenen tegels.

Slaapkamer met ensuite badkamer; deze slaapkamer is wat kleiner, maar daardoor niet minder sfeervol. Ook hier de zichtbare balkenconstructie, weggewerkte centrale verwarming en dakramen. Er zijn twee vaste kasten. Ensuite is de gezellige, mediterraan aandoende sanitaire ruimte. Alles is er: een porseleinen wastafel, toilet, design radiator en lekkere douche. Verder is er op deze verdieping een was/technische ruimte, met onder andere aansluiting voor de wasmachine. U kunt deze ruimte betreden via de slaapkamer.

TUIN
Er is een eigen, zonnig terras voor de woning. En daarnaast staat een deel van het landgoed tot uw beschikking. U kunt ruim genieten van het prachtige parkgedeelte met eeuwen oude bomen, van de boomgaard, moestuin of grasvelden.

ERFPACHT
Het perceel is eigendom van Natuurmonumenten en uitgegeven in erfpacht voor een periode van 30 jaar, die ingegaan is op 17 september 2002 en eindigt op 17 september 2032. De canon is volledig aftrekbaar voor de inkomstenbelasting.

BIJZONDERHEDEN
– Het betreft een Rijksmonument;
– Dit Rijksmonument wordt verkocht onder voorbehoud toestemming van Vereniging Natuurmonumenten.


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).