Apeldoorn

TYPE

Monument

KAMERS

8

LOCATIE

Apeldoorn
Adres: Spadelaan 8
Vraagprijs: € 650.000
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1900
Ligging: aan rustige weg, in centrum
Oppervlakte: 190 m²

BIJZONDERE BEDRIJFSWONING MET BEDRIJFSHAL TE KOOP

In het hart van Apeldoorn ligt ten zuiden van de spoorlijn Amsterdam – Enschede de wijk brummelhof. Op 10 minuten loopafstand van het station ligt dit bijzondere object aan de Spadelaan 8 en 8a. Oorspronkelijk gebouwd rond 1900 en een geweldig object waar wonen en werken met elkaar gecombineerd kan worden. Het geheel bestaat uit een bedrijfswoning van circa 189 m² en een bedrijfsruimte van circa 271 m² met loods van circa 122 m². Het pand is na 2000 geheel gerenoveerd, geïsoleerd en verduurzaamd. De woning (nr 8a) wordt bewoond door de eigenaren en het bedrijfsgedeelte (nr 8) is tot 1 juli 2020 verhuurd aan een sportschool. Het geheel kan vrij van huur worden opgeleverd. De bedrijfswoning en de bedrijfshal zijn gesitueerd op een flink perceel van ruim 1.200 m² en heeft de bestemming maatschappelijke doeleinden. Werken aan huis is toegestaan en uitbreiding van de woning in de bedrijfsruimte behoort tot de mogelijkheden.

BEGANE GROND BEDRIJFSWONING (SPADELAAN 8)) (142 m²)
Aan de linkerzijde van het object bevindt zich de bedrijfswoning. Entree via de ruime entreehal met toilet en wasruimte. Via de oorspronkelijke robuuste voordeur komt u in de ruime woonkamer (circa 45 m²) die nog voorzien is van een rustieke eikenhouten balkenplafond en een authentieke open haard. Als u doorloopt is er links een bibliotheek en rechtdoor de keuken (circa 13 m²). De grote keukenruimte biedt veel mogelijkheden voor het naar eigen inzicht inrichten van een (woon)keuken, de huidige inrichting hoort niet bij de verkoop.

Voorbij de keuken bevindt zich de ruime eetkamer annex woonkamer (circa 28 m²). Opvallend is hier het grote houten vakwerkspant dat het stoere industriële karakter van dit pand accentueert. De eetkamer geeft toegang tot de kleine patio aan de achterzijde van de woning. Rechts bevindt zich een flinke slaapkamer (circa 16 m²) met eigen badkamer en de mogelijkheid voor het creëren van een kitchenette. Deze ruimtes zijn direct via de entree benaderbaar. De begane grond is geheel voorzien van vloerverwarming.

VERDIEPING (47 m²)
Via de entreehal kan je naar de eerste verdieping. De entree heeft een aparte opgang naar de verdieping waardoor deze verdieping ook eenvoudig separaat te verhuren is. Op de verdieping bevindt zich een compacte douchecel/toilet, een grote slaapkamer (circa 14,5 m²) met eigen terras en een tweede (circa 12,5 m²) en derde slaapkamer (circa 5,5 m²), nu in gebruik als atelierruimte en studeerkamer. Alle buitenmuren zijn voorzien van wandverwarming. De eerste etage is ingericht en voorbereid op het in gebruik nemen van de vliering / zolder.

Achter het woonhuis geeft de knusse patio toegang tot de loods (122 m²). Deze is nu voor 2/3e deel in gebruik bij het het verhuurde gedeelte en voor 1/3e deel in gebruik als privégarage. Deze garage is toegankelijk via de grote achtertuin (350 m²) met gezamenlijke oprit. Daar bevindt zich ook de toegang tot de naastgelegen loods.

BEDRIJFSRUIMTE (Spadelaan 8a) (271 m²)
De entree van de bedrijfsruimte (circa 271 m²) bevindt zich in de rechterzijgevel. Deze is geheel voorzien van vloerverwarming. Via de entreehal kom je in het gebouw met links en rechts een kleedruimte. Deze ruimten zijn echter ook weer eenvoudig bij de hoofdruimte te betrekken. In de entreehal is ook een kleine opslagruimte. Als je doorloopt kom je in de grote ruimte met een vrije hoogte van 2,9 meter. Aan de achterzijde is een uitbouw waar ook sanitair en een doucheruimte is ondergebracht, deze ruimte is voorzien van radiatoren. Vanuit hier is er zicht op het perceel en de eerder genoemde loods.

DUURZAAMHEID
Afgelopen jaren hebben de huidige eigenaren geïnvesteerd in duurzaamheid. Enerzijds door zoveel mogelijk gebruik te maken van bestaande bouwmaterialen. Het gehele platte dak en de spouwmuren van de woning zijn geïsoleerd, er is waar mogelijk gebruik gemaakt van lage temperatuur verwarming en de woning is voorbereid op verwarming van buitenaf. Op het dak van de bedrijfsruimten zijn 16 zonnecollectoren gepositioneerd die het energieverbruik van de woning aanzienlijk reduceert (2017: 1.756 Kwh) en de maandelijkse lasten aanzienlijk verlagen.

De woning heeft energielabel C en het bedrijfsgedeelte heeft energielabel A

BESTEMMING
Op de website van ruimtelijke plannen kunt u meer vinden over de bestemming van dit object. De bestemming is maatschappelijk.

BUITEN
Rechts naast de bedrijfsruimte is een oprit naar de achtergelegen buitenruimte en tevens de toegang naar de loods met bedrijfsruimte en privégarage.

APELDOORN
Apeldoorn is een stad in de Nederlandse provincie Gelderland. De stad telde per 1 januari 2017 141.107 inwoners. Apeldoorn ontwikkelde zich pas vanaf begin 20e eeuw tot een van de grotere plaatsen van het land. Apeldoorn vormt samen met Deventer en Zutphen de Stedendriehoek en staat bekend om zijn stadsparken en het ‘groene’ karakter. Kenmerkend voor Apeldoorn zijn de vele – vaak monumentale – woningen en relatief weinig hoogbouw. De wijk Brummelhof wordt door zijn ligging bij het station en het Apeldoorns kanaal van oudsher gekenmerkt door wonen en werken aan huis. Langs de statige Arnhemseweg vestigen zich veel huisartsen en andere zorgverleners in de grote monumentale woningen. Eén van haar zijstraten is de Spadelaan die via het oorspronkelijke deel toegang geeft tot de moderne nieuwbouw.

KORTOM
Een bijzonder huis, ooit op een rauwe plek maar het is een object dat zijn industriële uitstraling nog behouden heeft. Interesse? Neem contact met ons op!


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).