Haarlem

TYPE

Monument

KAMERS

n.b.

LOCATIE

Haarlem

Huis Hodshon
Kantoorunit (129 m², vier kamers) op de tweede verdieping van 18e eeuws stadspaleis met spectaculair uitzicht over het Spaarne en op het Teylers Museum, op loopafstand van het station en het winkelgebied.

Indeling:
In het Hodshon huis zijn naast de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen diverse bedrijven gevestigd. De in 1903 gebouwde aula is te huur voor representatieve ontvangsten en vergaderingen. De stijlkamers van het Hodshon Huis behoren tot de absolute top van Neoclassicistische interieurs in Nederland.

Begane grond:
Entree via de voordeur, achterdeur of binnenplaats aan de zijkant. Via het (dienst)trappenhuis of met de lift bereikt u de tweede verdieping.

Tweede verdieping:
De kantoorunit bestaat uit diverse aan elkaar geschakelde kamers. De drie kamers aan de voorzijde bieden een spectaculair uitzicht over het Spaarne en de binnenstad van Haarlem. Royale ‘erkerkamer’ van circa 64 m², kantoorkamer (19,4 m²), kantoorkamer (26 m²). Aan de achterzijde liggen een kleinere kamer van 13 m² en een pantry van ongeveer 13 m² met opstelplaats voor vaatwasser en ijskast. Tussen deze kamers is een glaspui aanwezig.

De toiletgroep (twee toiletten) wordt gedeeld door alle huurders van de tweede verdieping (totaal 3 kantoorunits) en wordt binnenkort gemoderniseerd.

Bijzonderheden:
De in 1904 gebouwde aula is te huur voor representatieve ontvangsten en vergaderingen. Hiervoor geldt een kortingstarief van 25% voor u als huurder van het gebouw.

Locatie:
Gelegen aan het Spaarne aan de rand van het centrum van Haarlem, goed bereikbaar per openbaar vervoer. NS station Haarlem is op 20 minuten lopen gelegen. Parkeren betaald in de directe omgeving. Garage de Appelaar is op korte loopafstand gelegen.

Oppervlakte: circa 129 m².
Huur: € 2.493,50 (exclusief g/w/e, servicekosten en collectieve glasverzekering).
Voorschot energie- en servicekosten € 483,75 per maand.

Adres: Spaarne 17 2011 CD HAARLEM
Huurprijs: € 2.493
Bouwvorm: bestaande bouw
Ligging: Stadscentrum en aan een rivier
Oppervlakte: 129 m2


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).