Haarlem

TYPE

Monument

KAMERS

n.b.

LOCATIE

Haarlem
Adres: Spaarne 108 2011 CM HAARLEM
Huurprijs: € 3.000
Bouwvorm: bestaande bouw
Ligging: rand van het centrum van Haarlem
Oppervlakte: 201 m2
Oppervlakte perceel: 167 m2

Het prachtige 17e-eeuwse ongedeelde pand met trapgevel uit 1637 aan het Spaarne in hartje Haarlem is te huur.

Indeling
Ongedeeld pand bestaande uit een voor- en achterhuis met achtergelegen stadstuin. Het voorhuis omvat drie verdiepingen met daarboven een vliering. Het achterhuis bestaat ook uit drie verdiepingen met daarboven een bergzolder. Het voorhuis en achterhuis zijn met elkaar verbonden door middel van een splitlevel.

Begane grond:
De entreehal (7,7 m²) is voorzien van marmeren plavuizen en stucwerk in Lodewijk XVI stijl. Links van de gang liggen drie kamers. De voorkamer (25 m²) heeft een hoog plafond en een marmeren schoorsteenmantel, het plafond en schoorsteenmantel wand zijn beide gedecoreerd met stucwerk in Lodewijk XVI stijl. De voorkamer is door en-suite-deuren verbonden met een kleinere tussenkamer (19 m²) die geheel is voorzien van behang. Daarachter ligt de tuinkamer (12 m²) met openslaande deuren naar de tuin (35 m²).

Tegen de achtergevel van het achterhuis is een betegelde spoelkeuken (4,4 m²) nog voorzien van een historische gootsteen en koperen kranen. De twee pompen stonden oorspronkelijk in verbinding met een waterkelder onder de binnenplaats, ze zijn momenteel niet meer in werking. Achter de spoelkeuken is een ruime bergruimte (6,6 m²) en compacte kelder gesitueerd (2 m²). Separaat toilet is in het achterhuis gelegen.

Eerste verdieping:
De trap naar de eerste verdieping bevindt zich in het achterhuis. Op de eerste verdieping vindt u een ruime eetkeuken (26 m²) die uitzicht geeft op de achtertuin en doorgang biedt naar een bergzoldertje (5 m²) met oeil-de-boeuf venster. Via een trap komt u uit op de ruime overloop (12,5 m²) die toegang biedt tot een ruime voorkamer (43,5 m²) met grote moerbalken uit de middeleeuwen in het zicht en een marmeren schouw. Het uitzicht op het Spaarne is natuurlijk indrukwekkend!

Een nieuwe, moderne badkamer (7,7 m²) met een ligbad en separate douche en twee wastafels. Separaat toilet. Een steektrapje biedt toegang tot een slaapkamer (25 m²).

Tweede verdieping:
Een open spiltrap biedt vanaf de eerste verdieping toegang tot de tweede verdieping. Daar biedt een ruime overloop (18 m²) toegang tot twee slaapkamers met zicht op het Spaarne (beide 17 m²). Op deze verdieping is een tweede moderne badkamer (5,5 m²) met toilet en douche gesitueerd. Via een steektrapje is de in het achterhuis gelegen bergzolder (18 m²) bereikbaar alwaar de cv-ketel en zonneboiler opgesteld staan. Met een trap vanaf de overloop is de zeer ruime vliering (48 m²) van het voorhuis bereikbaar.

Locatie:
Gelegen aan het Spaarne aan de rand van het centrum van Haarlem, goed bereikbaar met openbaar vervoer. Station Haarlem is op 20 minuten lopen gelegen. Betaald parkeren (met vergunning, geen wachtlijst) kan in de directe omgeving. Garages de Appelaar en de Kamp zijn op korte afstand gelegen.


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).