's-gravenhage

TYPE

Monument

KAMERS

4

LOCATIE

's-gravenhage
Adres: Sophialaan 4 C 2514 JP ‘S-GRAVENHAGE
Vraagprijs: € 1.375.000
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1906
Oppervlakte: 135 m2

Sophia Villa Apartments bevindt zich op een absolute toplocatie nabij Plein 1813.
U woont hier riant en rustig in de luwte van de historische binnenstad. Op loopafstand van uw luxueuze appartement kunt u volop genieten van alles wat Den Haag te bieden heeft. Aan het op steenworp afstand gelegen prestigieuze Noordeinde vindt u vele kunst- en antiekzaken, boutiques, juweliers en restaurants. Even verderop vindt u de Bankastraat, waar u terecht kunt voor al uw dagelijkse boodschappen. Vanuit uw appartement is het slechts enkele minuten wandelen naar musea als Panorama Mesdag en het Museum voor Communicatie in de Zeestraat. Ook de Koninklijke Schouwburg is binnen enkele minuten te bereiken. Comfort en rust gaan hier dus hand in hand met gemak en dynamiek.

In de monumentale stadsvilla aan de Sophialaan 4 zijn vijf exclusieve appartementen gerealiseerd. In de tuin achter de stadsvilla ligt de Oranjerie aan de Sophialaan 6 waarin thans zes luxueuze nieuwbouwappartementen zijn ontwikkeld.

De grotendeels gemeenschappelijke tuin is ingericht als intiem parkje met aan de westzijde de monumentale kastanjes en rode beuk en aan de oostzijde een rosarium en berceau naar de hoofdingang van de oranjerie. Een colonnade van laurierbomen in sierlijke vierzijdige kuipen markeert het voorplein van de oranjerie.

Uw auto parkeert u in de private parking onder het gebouw die het unieke project samen met de prachtig aangelegde tuin compleet maakt.

Monumentale stadsvilla Sophialaan 4:
Wonen in een van de vijf exclusieve appartementen van de monumentale stadsvilla ervaart u als resideren op het allerhoogste niveau. Unieke oude details zijn gecombineerd met hedendaagse luxe en comfort. De voorgevel en grote delen van de zijgevels van de in 1860 naar Italiaanse architectuur gebouwde villa zijn bewaard gebleven.

De in 1917 aangebrachte prachtige royale eikenhouten trap en een bijbehorend rijk bewerkt glas-in-lood raam geven de entree van de villa een werkelijk majestueuze uitstraling. De in 1939 onder de kroonlijst toegevoegde verdieping met karakteristieke Italiaanse mezzaninoramen en de stijlvolle, in 1951 gerealiseerde, aanbouw hebben de villa verder verfraaid.

Sophialaan 4C
Schitterend en zeer luxe uitgevoerd turn key 4-kamer hoekappartement van 135 m2 op de 1e etage.
Lichte living met openslaande deuren naar een royaal balkon aan zuidwestzijde gelegen, open keuken met natuurstenen blad en inbouw apparatuur, hoofdslaapkamer met badkamer met douche, bad en wc, ingebouwde kasten, 2e slaapkamer met gastendouche en suite, Study met ingebouwde boekenkasten. Deze kamer en de hoodslaapkamer hebben toegang tot het balkon met uitzicht richting Plein 1813. Entreehal met gastentoilet; technische ruimte en afzonderlijke berging. Directe (droge) verbinding naar parkeergarage met eigen, afgesloten box/berging voor het stallen van 2 auto’s.

Met een verfijnd gevoel van sfeer en stijl is met alle zorg, tijd en aandacht voor detail de verbouwing op vakkundige wijze uitgevoerd en uitsluitend met gebruik van de allerbeste materialen.

Bovenstaande is slechts een beknopte beschrijving van dit schitterende appartement. Laat u zelf verrassen en maak een afspraak voor bezichtiging van dit fraaie hoekappartement.

Bijzonderheden:
– eigen grond
– exclusief Luxe Frans behang
– houten vloeren in Hongaarse punt
– hand gemaakte keukens met massief eiken hout en natuursteen
– bergruimte annex parkeerbox t.b.v. 2 auto’s.
– extra privacy door op afstand bedienbaar toegangshek
– vloerverwarming
– lift
– fraai aangelegde gemeenschappelijke binnentuin
– alarm installatie
– VVE bijdrage € 451,94 appartement, bijdrage parkeerbox € 107,18

++++++++++

“Sophia Villa Apartments” is located on a absolute top location near Plein 1813.
 
Five exclusive apartments have been realized in this monumental city villa which was originally built in 1860. The Italian-style villa, with its unique staircase, large but above all impressive entrance, beautiful communal garden and private underground parking make it a extremely luxurious complex.

Sophialaan 4A:
Superb turnkey 4 roomed apartment on the 1st floor with two terraces. .

Apartment layout:
Beautiful entrance hall with guest toilet and technical room. Large and very light living room with a high ceiling and a solid herringbone oak floor with floor heating. Luxurious open kitchen with white marble worktop. All imaginable built-in appliances from Siemens and induction plate and Quooker for direct boiling water. At the living room a terrace overlooking the beautifully landscaped communal garden surrounded by impressive trees. Spacious master bedroom with wooden shutters in front of the windows and a built-in-closet. The bedroom has a luxurious bathroom with herringbone oak floor, bath, walk-in rain shower, toilet and washbasin.
Study with built-in bookcase and a separate side entrance and door to the terrace. Guest room with private bathroom with shower and washbasin. Parking with its own, closed box for the storing of 2 cars.

Purchase price € 1.375.000, = v.o.n.
The apartment will be delivered “turn-key”. High end materials and finishing.

The above is only a concise description of the apartment. Let yourself be surprised and make an appointment for viewing this beautiful apartment.

Particularities:
– Free hold
– Storage room/parking box for 2 cars.
– Alarm
– Floor heating
– Beautifully landscaped communal garden


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).