Soest

TYPE

Monument

KAMERS

6

LOCATIE

Soest

Net buiten de bebouwde kom van Soest-Zuid ligt dit unieke privé-domein op 5.450 m2 met een prachtige, beeldbepalende villa met 2 bijgebouwen (waarvan een zelfvoorzienend met badkamer en keuken) en een hockeyveld.
Het perceel loopt op een natuurlijke wijze over in de direct aangrenzende bossen van Soest die even verder op overgaan in het aardkundige monument ‘De Lange Duinen’. Een fantastisch beschermd natuurgebied waar het heerlijk wandelen en fietsen is!

Dit soort locaties komen zelden te koop, in het bos en toch vlakbij het dorp. De huidige eigenaren wonen hier dan ook al jaren met veel plezier en hebben de karakteristieke villa gemaakt tot een comfortabel woonhuis waar het fijn wonen is.

Het geheel leent zich voor werken aan huis en/of voor dubbele bewoning. In de villa is een werkkamer op de begane grond en het eerste bijgebouw is zelfvoorzienend met een badkamer en 2 kamers. Het tweede bijgebouw is een fantastisch chill-ruimte. Verscholen in het bos met veranda, hottub en hockeyveld dat voorzien is van kunstgras.

Het complete en gezellige winkelcentrum van Soest-Zuid is vlakbij. Eveneens zijn daar 2 basisscholen. Tieners gaan vooral naar school in Amersfoort, Soest of Baarn. De A27 ligt op een paar minuten rijden en de bruisende stad Amersfoort eveneens.

De toegang tot de Jugendstil villa is idyllisch middels een onverhard landweggetje. Op het eigen parkeerterrein is vervolgens voldoende ruimte voor meerdere auto’s.

Indeling villa:
Overdekt entree, vestibule en fraaie hal met statige trapopgang. Vrij hangend toilet en een wijnkelder.
Werkkamer aan de voorzijde. De woonkeuken is uitgebouwd en voorzien van harmonica schuifdeuren zodat de zijwand in zijn geheel open kan en het zonneterras optimaal bereikbaar is. De keuken is luxe en uiteraard voorzien van de wenselijke inbouwapparatuur.

De heerlijk ruime woonkamer is separaat van de keuken en voorzien van een ruime serre waar de 2e eettafel staat. Middels openslaande deuren is het zonneterras ook vanuit de woonkamer bereikbaar.

Op de begane grond vloer liggen plavuizen met vloerverwarming.
Verdieping:
De prachtige bordestrap biedt stijlvol toegang tot de overloop op de verdieping. Hier zijn 4 slaapkamers en 2 badkamers. De 1e badkamer is bescheiden en voorzien van een douche en wastafel. De 2e badkamer is ruimer en voorzien van dubbele wastafel, separate douche, toilet, ligbad en voorzien van vloerverarming.
Elke slaapkamer is anders en heeft wel iets aantrekkelijks. Een voorbeeld is de slaapkamer met entresol waar geslapen wordt.

Indeling bijgebouw I:
Entree, 2 kamers, keuken met inbouwapparatuur en een badkamer met douche, wastafel en toilet.
Hier heeft jarenlang een inwonende ouder gewoond. Ca 52 m2 oppervlak,

Indeling bijgebouw II:
Een open ruimte met keuken en elektra. Om films of sportwedstrijden te kijken is een beamer(aansluiting) aanwezig. Middels een schuifpui is de veranda bereikbaar. Doordat de daklijn is doorgetrokken past de veranda er fraai bij. Gasheaters maken dat het hier ook goed toeven is als het buiten afkoelt. Het uitzicht en de ligging is uniek, je eigen boskamer, een open veld in het bos!
Ca. 22 m2 oppervlak.

De foto ’s zijn natuurlijk veelzeggend maar een echte goede indruk krijgt u pas door een bezichtigingsafspraak te maken.

Adres: Soesterbergsestraat 152 3768 MD SOEST
Vraagprijs: € 1.395.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1910
Ligging: aan bosrand, beschutte ligging, buiten bebouwde kom, in bosrijke omgeving
Oppervlakte: 205 m2
Oppervlakte perceel: 5450 m2


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).