Alkmaar

TYPE

Monument

KAMERS

n.b.

LOCATIE

Alkmaar

Het Hooge Huys
Multifunctionele bedrijfs/winkel/galerie/kantoorruimte in het historische gebouw ’t Hooge Huys

Op de plek van ’t Hooge Huys stond al in de middeleeuwen een groot pand. Archeologen hebben er een omgrachting aangetroffen en vermoeden dat hier een grafelijk hof heeft gestaan. Het zal een goed beveiligd, hoog houten huis geweest zijn. Ook in later tijd stond er een belangrijk huis. Deze bebouwing is verdwenen maar het huidige pand dat er staat, heet nog altijd ’t Hooge Huys.
Het gehele pand is onlangs met zorg gerestaureerd. Het bevat vele historische details en is tevens voorzien van alle moderne gemakken. Het gebouw was lange tijd het kantoor van de Noord Hollandse Levensverzekering

Maatschappij/Hooge Huys, een begrip in heel Nederland. Het statige pand uit 1931 is ontworpen door architect A.J. Kropholler, in de stijl van het traditionalisme.

Enkele van de moderne kantoren op de eerste verdieping zijn nog beschikbaar. Het geheel betreft een multifunctionele bedrijfsruimte van circa 970 m² (drie verdiepingen plus souterrain). Bgg. en souterrain zijn beschikbaar voor bijvoorbeeld een combinatie van retail en ondersteunende horeca.

Indeling:
Begane grond:
Multifunctionele bedrijfs/winkel/galerie/kantoorruimte van 280 m² met prachtige historische details. Een echte blikvanger is de grote zaal (met hoog plafond en daklicht) van maar liefst 167 m². Deze ruimte is bijzonder geschikt voor uw representatieve bijeenkomsten en/of detailhandel gecombineerd met horeca.

Entree via een monumentale trap op de hoek van de Langestraat. In het ruime souterrain (circa 220 m²) met separate entree, ruimte voor opslag, kleedkamer en sanitair.
Huurprijs: € 50.000,- per jaar exclusief energie en servicekosten.

Eerste verdieping:
De moderne en lichte kantoren op de eerste en tweede verdieping hebben een privé entree aan de Langestraat. Op de eerste etage bevindt zich een grote kantoorunit van circa 290 m² bestaande uit vijf moderne kantoorruimten van respectievelijk 91 m², 21 m², 27 m², 29,5 m² en 20 m². Tevens is er een toiletgroep, serverruimte en separate pantry aanwezig.

De volgende units zijn of komen voor u beschikbaar:
– Kamer 2.5 en 2.6: 29,5 m² en 21 m² totaal 50,5 m² € 505,- per maand exclusief w/energie en servicekosten. Deze kamers zijn alleen als cluster te huur.
– Kamer 2.9: 91 m² € 910,- per maand exclusief w/energie en servicekosten.

Tweede verdieping: (verhuurd)

Locatie:
Centraal gelegen in het historische centrum van Alkmaar. Goed bereikbaar per openbaar vervoer of auto (betaald parkeren in directe omgeving, onder andere Vest parkeergarage).

Oppervlakte: circa 970 m², vanaf 50,5 m².
Huur: vanaf € 75,- per m² per jaar (exclusief energie en servicekosten). Flexibele voorwaarden bespreekbaar.

Adres: Sint Laurensstraat 1 1811 KM ALKMAAR
Huurprijs: € 75 /m2 p. jr.
Bouwvorm: bestaande bouw
Ligging: in het historische Stadscentrum
Oppervlakte perceel: 970 m2

Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).