De schiphorst

TYPE

Monument

KAMERS

n.b

LOCATIE

De schiphorst
Adres: Schiphorsterweg 18
Vraagprijs: 895.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1741
Ligging: aan bosrand;aan rustige weg;beschutte ligging;in bosrijke omgeving;vrij uitzicht
Oppervlakte: 425 m²
Oppervlakte perceel: 9150 m²

In het fraaie Reestdal gelegen VERBOUWDE RIJKS MONUMENTALE WOONBOERDERIJ met AANGEBOUWDE SCHUUR, veldschuur, tuin en weiland op totaal 9.150 m² grond. Oorspronkelijk bouwjaar 1741, in fasen gerenoveerd tot een fraaie stijlvolle en goed geïsoleerde woonboerderij met een uitzonderlijk en uniek gevel aanzicht.

Indeling: royale entree met hal en vide, toilet met fontein, bijzonder sfeervolle en ruime living in het voorhuis met imposante schouw, monumentale tegelwand en trap naar opkamer (werkkamer), bijkamer, fantastische woonkeuken met alle inbouwapparatuur, kelder, bijkeuken met witgoedaansluitingen en wasbak, twee ruime slaapkamers en een badkamer voorzien van dubbele wastafel, ligbad, toilet en een douche. Doorloop naar de deel en aangebouwde schuur.
1e verd.: zeer ruime overloop/vide, sauna, toilet, CV-ruimte, 5 slaapkamers en een badkamer voorzien van douche en wastafel.
2e verd.: ruime bergzolder.

Deze fraaie boerderij omvat de sfeer van vroeger in combinatie met moderne technieken en woonbeleving! Voor extra comfort is de boerderij nageisoleerd (dak-, muur- en vloerisolatie en grotendeel dubbel glas) en voorzien van vloerverwarming.

Aan de boerderij vast zit een fraaie Drentse schuur. In combinatie met de "deel" van de boerderij (aan elkaar verbonden en samen ca. 280 m² groot) biedt deze ruimte vele mogelijkheden. Op dit moment wordt deze ruimte gebruikt als autostalling en zijn er enkele paardenboxen aanwezig, maar ook andere invullingen zijn denkbaar.

Door het imposante hoofdgebouw en de nog separaat aanwezige veldschuur/carport voor 3 auto’s is een mooi besloten erf ontstaan dat vanaf de weg via een oprijlaan wordt bereikt.

De overige grond is opgesplitst in verschillende afdelingen, zoals een weide voor vee, een voetbalveld, een tuin gedeelte met meerdere terrassen etc.
Het gehele object wordt omringd door landerijen en de kenmerkende boswallen.

Het geheel is gelegen tussen De Wijk en Meppel in een van de meest unieke (oude) natuurgebieden van Drenthe, het Reestdal en op een werkelijk schitterende locatie, direct nabij landgoederen als De Havixhorst en Dickninge. Deze prachtige omgeving ademt een rijke historie en cultuur.

De ligging op korte afstand van Meppel/Zwolle en de uitstekende bereikbaarheid via de A28 maken het plaatje compleet. Voor basis- en voorgezet onderwijs is men aangewezen op De Wijk en Meppel, welke beide op fietsafstand gelegen zijn middels een (verlicht) fietspad.

Laat u verrassen en maak een afspraak!


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).