Middelburg

TYPE

Monument

KAMERS

n.b.

LOCATIE

Middelburg

Wonen en werken in ‘De Vier Heemskinderen’. Dit unieke huis op de plek van de oude stadspoort biedt een goede combinatie tussen beide functies. De ruime plattegrond zorgt voor een goed in te delen begane grond en bovengelegen etages met in totaal drie slaapkamers.

Indeling:
Begane grond:
De begane grond bestaat uit een grote, hoge entreehal (27 m²) met een glazen pui die de benedenverdieping opsplitst. De hal is door de grote schuiframen aan weerszijden van de voordeur, zeer licht en biedt uitzicht op de kade.

Achter de glazen pui is een grote zit-/ werkkamer (28 m²). Hier is een plafondbetimmering en schouwpartij van omstreeks 1800 bewaard gebleven, met aan weerszijden twee grote schuiframen die reiken tot het plafond en zorgen voor veel lichtinval. Aan de rechterzijde van de entreehal is de deur naar het trappenhuis, waar tevens het toilet is. Vanuit de zit-/ werkkamer is het trappenhuis ook te bereiken.

De spiltrap van de begane grond naar de eerste verdieping komt uit op een insteek (5 m²), waar eventueel een werkplek gemaakt kan worden.

Eerste verdieping:
Op de verdieping komt u via het trapportaal binnen in een ruime lichte woonkamer (45 m²) waar u uitzicht heeft over de levendige kade. De moer- en kinderbinten zijn deels voorzien van de oorspronkelijke sjabloonschildering. In deze ruimte is ook een open keuken aanwezig (7 m²).

Tweede verdieping:
De spiltrap voert u uiteindelijk naar de tweede etage. Hier zijn drie lichte slaapkamers (respectievelijk 11 m², 12 m² en 15 m²), allen met inbouwkasten. Tevens een badkamer (7 m²) met inloop douche, wastafel, toilet en een kast voor wasmachine en droger.

In de gang is, via een vlizotrap, de vliering (ongeveer 55 m²) te bereiken die uitsluitend geschikt is als berging. Hier is tevens de CV ketel aanwezig.

Bijzonderheden:
De getoonde foto’s van het interieur zijn indicatief en geven mogelijk niet de huidige situatie weer. Deels gestoffeerd.

Locatie:
Bij de Rotterdamsekaai, een zijtak van de historisch grote haven de ‘Kaai’,  is het mogelijk om op de kade te parkeren. Hiervoor kunt u een vergunning (zone 2) aanvragen bij de gemeente Middelburg. Het stadscentrum met winkels en gezellige terrassen is op 5 minuten loopafstand. Het station ligt op circa 15 minuten lopen.

Oppervlakte: 162 m².
Huur: € 1.625,00 (exclusief g/w/e en glasverzekering).

Adres: Rotterdamsekaai 1 4331 GM MIDDELBURG
Huurprijs: € 1.625
Bouwvorm: bestaande bouw
Ligging: in een woonwijk aan de historische haven op 5 minuten lopen van het Stadscentrum
Oppervlakte: 162 m2


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).