Metslawier

TYPE

Monument

KAMERS

9

LOCATIE

Metslawier
Adres: Roptawei 8 9123 JB METSLAWIER
Vraagprijs: € 695.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1870
Ligging: aan rustige weg, in woonwijk, vrij uitzicht
Oppervlakte: 322 m2
Oppervlakte perceel: 3248 m2

Deze stijlvolle en riante notariswoning uit 1870 met gastenverblijf en vrijstaande garage met dubbele carport staat in het rustige noorden van Friesland met vrije uitzichten. De woning is fraai gerestaureerd met behoud van vele details waaronder glas-in-lood ramen, balkenplafonds, bedstedes en een mooie marmeren vloer. De woning biedt zeer veel woonruimte in authentieke stijl en biedt een voormalig koetshuis met eigen entree geschikt als kantoor, praktijkruimte of zelfs als dubbele bewoning. Het perceel is met 3.248 m2 royaal te noemen en is in stijl aangelegd met een parkachtige tuin aan de voorzijde met Engelse tuin invloeden waardoor het geheel een klassieke uitstraling heeft. De woning valt dan ook onder beschermd dorpsgezicht.

Het levendige dorp heeft basisonderwijs, diverse (sport)verenigingen, huisarts, tandarts en openbaar vervoer. Binnen 8 minuten zijn alle voorzieningen evenals winkels, supermarkten, horeca, zwembad, voortgezet onderwijs, ziekenhuis etc. in Dokkum bereikbaar. Heerlijk langs de zeedijk uitwaaien en wandelen, dat kan op 10 minuten rijden bij Lauwersoog of langs het Lauwersmeer bijvoorbeeld bij Esostad. Natuurlijk is een dagje naar de Waddeneiland ook prachtig!

Indeling: statige en gedecoreerde voorgevel en entree, hal met marmeren vloer en toegang tot de woonkamer en de voorkamer en via een centrale gang naar de keuken en de andere kamers. In de hal is ook de trap naar de verdieping met fraaie velours stofbekleding. De woonkamer aan de voorzijde heeft fraaie glas-in-lood ramen, balkenplafond, houten vloer en een haard. Via kamer-en-suite deuren komt u in de achterkamer die nu is ingericht als eetkamer. Aan de rechterzijde van de hal is een royale voorkamer met opkamer met bibliotheek/studeerkamer/speelkamer. De dichte eetkeuken bevindt zich aan de achterzijde en is in landelijke stijl uitgevoerd, passend bij de sfeer van de woning. Via de keuken is de achterentree en wasruimte bereikbaar. Tevens bevindt zich aan de achterzijde een ruime tuinkamer met houtkachel, 2 bedstedes en openslaande deuren naar de veranda. Grote (wijn)provisiekelder. En naast de tuinkamer loopt een gang met toegangsdeuren naar de achtertuin alsmede de externe berging en een bijkeuken.
Via de keuken is de doorgang naar het aangebouwde voormalige koetshuis. Dit dient nu als praktijk-/kantoorruimte met eigen entree en biedt daarnaast nog een slaapkamer, keuken, douche, toilet en een zolderberging. Aan deze zijde is er een extra zonneterras georiënteerd op het zuiden met een vijver.
Verdieping: via de trapopgang in de hal komt u op de verdieping met overloop en toegang naar 4 ruime slaapkamers, elk in eigen stijl uitgevoerd. Luxe badkamer welke in 2018 geheel vernieuwd is en ingericht met whirlpool, douche, toilet en wastafelmeubel. Bergruimte vindt u in de vaste kasten en achter knieschot.

Bijzonderheden:
– Rustig wonen in karakteristiek Fries dorp.
– Uitstekend onderhouden, schilderwerk 2017, gevels zijn opnieuw gevoegd en geïmpregneerd.
– De woning is vrijwel geheel na-geïsoleerd en v.v. isolatieglas en voorzetramen.
– De woning en het voormalig koetshuis worden elk middels een gescheiden CV-installatie verwarmd.
– In 2005/2006 is het dak geheel vernieuwd en zo ook de bitumineuze dakbedekking.
– Aangesloten op riolering.


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).